Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Cin çıkartma gerçek mi?

        Geçtiğimiz hafta İstanbul İkitelli'de bir cin hastanesi olduğu ortaya çıktı. İddiaya göre, bu hastanede büyü bozdurmanın yanı sıra cin çıkartması da yapılıyordu. Sağlık Bakanlığı hemen olaya müdahale etti ve hastane kapatıldı.

        Yaşanan olay üzerine Diyanet'ten de açıklama geldi. Açıklamada, "İnsanın içine cin girmesi ve cin çıkarmak diye bir şey söz konusu değil. Hiçbir alimimiz de ne cin çıkartmakla ne de insanların cinleriyle uğraşmıştırdır" denildi.

        Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi Prof. Dr. Cağfer Karadaş'a göre toplum arasında cinlerle ilgili bilinen birçok bilginin gerçeklik payı yok. Karadaş konuyla ilgili olarak, "Bir takım halisülasyonları cinler şeklinde isimlendiriyorlar, ayakları ters şeklinde. Öyle bir tasvir mi var? Kaynaklarımızda cinlerin ayakları ters diye bir şey yok. " dedi.

        HZ. PEYGAMBER CİN GÖRDÜ MÜ?

        Karadaş, Hz Peygamber'in cinleri görüp görmediğine ilişkin olarak, "Namazda efendimiz Kur'an okurken cinler gelip dinlemiştir. Efendimizden aldığı bilgiyi götürüp kavimlerine tebliğ etmiştir. Hz. Peygamber cinleri gördü mü görmedi mi bu da ihtilaflı bir konudur." dedi

        Kur'an-ı Kerim'e göre ise cinleri net olarak görüp iletişime geçen tek kişi ise Hazreti Süleyman. Hz. Süleyman'ın emrine cinler verildiğini söyleyen Karadaş, "Bu bir mucizedir ve Hz. Süleyman'a hastır. Başka peygamberde yoktur." dedi.

        Mahir KILIÇ / HABERTÜRK TV

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ