Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Milli yas nedir, ne anlama gelir? Kaç gün milli yas ilan edildi?

        10 Aralık tarihinde Beşiktaş - Bursaspor maçının ardından Vodafone Arena Stadyumu'nun önünde çevik kuvvet polis ekiplerine yönelik bombalı araçla bir terör saldırısı yapıldı. Saldırıda 38 vatandaşımız şehit oldu. Patlamanın ardından ülke genelinde 1 günlük milli yas (ulusal yas) ilan edildi. Peki milli yas nedir, ne anlama gelir?

        MİLLİ YAS NEDİR?

        Milli yas, bir ülkeye mensup halk tarafından yapılan yas tutma ve anma etkinliklerinin yapıldığı günlere verilen addır. Milli yaslar, ilan edilen ülkede önemli bir kişinin veya toplu olarak bir grubun ölümü, cenazesi veya bu ölümlerin yıl dönümü nedeniyle ilan edilmektedir.

        Milli yaslarda her türlü müzikli, eğlenceli ve yas tutma eylemine uygun görülmeyen her türlü organizasyon ve geziler iptal edilir, milli yas ilan edilen ülkenin tüm resmi kurumlarında bayraklar yarıya indirilir.

        Ülkemizde de 10 Aralık akşamı Beşiktaş - Bursaspor maçının ardından Dolmabahçe'de Vodafone Arena Stadı'nın önünde bomba yüklü aracın patlatılması sonucu 38 polis ve sivil vatandaş şehit oldu. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Koordinasyon Merkezi de ülke genelinde 1 günlük milli yas ilan edildiğini duyurdu.

        T.C Başbakanlık Koordinasyon Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, söz konusu yazıda şu ifadelere yer verildi:

        "10 Aralık 2016 tarihinde İstanbul'da meydana gelen menfur terör saldırısı sonucunda, hayatını kaybedenlerin acı kaybından dolayı 1 gün süreyle milli yas ilan edilmesi ve bütün bayrakların yarıya çekilmesi uygun görülmüştür."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ