Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul'da sivil toplum kuruluşlarından teröre lanet yürüyüşü

        Beşiktaş'ta meydana gelen terör saldırıları protesto edildi. Teröre lanet yürüyüşü düzenleyen sivil toplum kuruluşları olay yerine karanfiller bıraktı.

        Beşiktaş'ta dün gece meydana gelen terör saldırıları protesto edildi. Türkiye Demokrasi Platformu İnisiyatifi, AK Parti İstanbul İl Teşkilatı, İstanbul Ticaret Odası ve KADEM başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşu üyesi teröre lanet yürüyüşü düzenledi.

        Eminönü'ndeki İstanbul Ticaret Odası Başkanlığı önünde toplanan yaklaşık 300 kişi buradan terör saldırılarının gerçekleştiği Beşiktaş'a yürüdü. Ellerinde Türk bayraklarıyla şehitler ölmez vatan bölünmez sloganları atan kalabalık grup saldırının gerçekleştiği noktaya karanfiller bıraktı. Burada şehitler için dualar edildi.

        Burada açıklama yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Türkiye ne zaman ilerici hamleler yapsa ne zaman kendi varlığını ortaya koysa, terör örgütleri Türkiye'nin önüne çıkarıldı. Terör örgütleri bir maşadır. Onları kullananların kimler olduğu ortadadır. Bugün bizi yakan terör yarın öbür gün onlara destek verenleri de yakacaktır. Ama Türkiye'nin birliğine beraberliğine bu millet bölünmesine asla müsaade etmeyecektir" dedi.

        AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ise yaptığı açıklamada, "Dün gece yaşadığımız bu vahim terör olayından sonra bugün İstanbul'un ayağa kalkması bu milletin bir ve beraber olunca neleri yapabileceğini bize gösteriyor. 38 şehidimiz var ciğerimiz yanıyor. Bu millet 15 Temmuz'u sürdürmek isteyenleri dün gece tekrar tekrar gördü" ifadelerini kullandı.

        DİĞER İLLERDE DE TEPKİ YÜRÜYÜŞÜ

        MARDİN:Mardin'de dev Türk bayrağıyla yürüyen vatandaşlar, İstanbul'daki terör saldırılarını kınayarak, terör örgütlerine tepki gösterdi. Vatandaşlar, daha sonra, şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

        Türk Eğitim-Sen Mardin Şubesi'nce, İstanbul'da 30'u polis, 38 kişinin şehit olduğu terör saldırılarına tepki göstermek amacıyla yürüyüş düzenlendi. Bu çerçevede, şube binası önünde bir araya gelen yüzlerce kişi, dev Türk bayrağı taşıyarak, Karayolları Parkı'na kadar yürüdü. Grup, daha sonra burada, şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

        Türk Eğitim-Sen Mardin Şube Başkanı Bahattin Biçer, "Bugün burada İstanbul'da yaşanan kalleş terör saldırısına tepkimizi göstermek için toplanmış bulunuyoruz. Birlikte yaşama irademizi, kardeşliğimizi ve barışı hedef alan İstanbul'daki hain saldırı hepimizi derinden yaralamıştır. Hainlere buradan sesleniyorum, hainsiniz, kinimiz her zaman diri kalacaktır. Milletimizin geleceğine ve barış ortamına kasteden bu hain saldırıyı lanetliyor, hayatını kaybeden emniyet mensupları ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, aziz Türk milletine başsağlığı diliyoruz" dedi.

        TRABZON:Trabzon'da bir grup vatandaş 'Teröre Lanet' yürüyüşü gerçekleştirdi.

        Trabzon'un Meydan Parkı'nda bulunan Atatürk anıtı önünde toplanan bir grup vatandaş, dev Türk bayrağıyla 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Hepimiz askeriz PKK'ya yeteriz', 'Ağlama anne oğlun ölmedi' sloganlarıyla yürüyüş gerçekleştirdi. İstanbul Beşiktaş'ta Vodafone Arena yakınlarında dün akşam yaşanan bombalı terör saldırısı nedeniyle düzenlenen yürüyüşte grup adına bir açıklama yapan Serdar Sancak, Trabzon olarak provokasyonlara müsaade etmeyeceklerini belirterek, "Bugün burada toplanmamızın sebebi 38 şehit vermemiz. Daha önceki süreçlerde de çok şehitler verdik. Şunu herkes bilsin, Trabzon olarak, Türkiye olarak hep bir olduk, birliğimizi gösterdik. Hainlere karşı her zaman dik duracağız. Trabzon halkı olarak provokasyonlara müsaade etmeyeceğiz. Polis kardeşlerimize yardım edilecek ne varsa yapalım" ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ