Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu 14 Aralık hava durumu! Başlayan kar yağışı ne kadar sürecek?
        1

        Bugün yurt genelinde yağışlar sürüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun büyük bölümünde yağışların süreceğini, İstanbul'da ise kar yağışının bugün hafif şekilde devam edeceğini açıkladı.

        2

        İstanbul'da bugün hava sıcaklığı 5 derece olurken, hafif kar yağışının devam etmesi bekleniyor.

        3

        Yarın, kar yağışı yerini yağmura bırakacak. Hava sıcaklığı ise 6 derece olacak.

        4

        Cuma günü ise İstanbulluları, karla karışık yağmurlu bir hava bekliyor olacak. Hava sıcaklığının ise 4 derece olması bekleniyor.

        5

        Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) İstanbul'da yağışların perşembe günü yağmur, yükseklerde sulukar, cuma ve cumartesi günleri ise sulukar ve hafif kar şeklinde görüleceğini açıkladı.

        6

        Bugün yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Doğu Akdeniz ile Konya ve Kütahya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        7

        Doğu Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Doğu Karadeniz kıyılarının yüksekleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

        8

        Sabah ve gece saatlerinde kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

        9

        Perşembe günü yağışlı alan alanını biraz daraltacak ve kuzey kesimlere yoğunlaşacak. Doğu kesimlerde de yağışlar etkili olacak. Güney ve iç kesimlerde kar yağışları yerini çok bulutlu ve parçalı bulutlu bir havaya bırakıyor.

        10

        Doğu'da ve Karadeniz'de kar yağışları etkili olacak. Marmara'da da karla karışık yağmur ve kar yağışları görülecek. Sıcaklıklar da düşmeye devam edecek.

        11

        Cuma günü yağışlı alan tekrar alanını genişletiyor. Doğu Karadeniz'in kıyı şeridinde, Ege'nin kıyı şeridinde, Akdeniz'in kıyı şeridinin batı kesiminde ve Batı Trakya haricinde yurt genelinde yağışlı bir hava hakim olacak.

        12

        İç, kuzey ve doğu kesimlerde yağışları kar şeklinde olması tahmin ediliyor. Batı ve kıyı kesimlerde ise yağışların karla karışık yağmur ve yağmur şekllinde olması bekleniyor.

        13

        ZİRAİ DON UYARISI

        Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz'in kıyı kesimleri için zirai don uyarısı yapıldı.

        14

        Genel Müdürlük'ten yapılan açıklamada; Zirai faaliyetlerin ve seracılığın devam ettiği ülkemizin kıyı kesimlerinden bu gece Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz'in kıyı kesimlerinde;

        15

        Çarşamba geceden itibaren ise 18.12.2016 Pazar günü sabah saatlerine kadar tüm kıyı kesimlerimizde hafif zirai don olayı beklenmektedir. Zirai faaliyetle ve seracılıkla uğraşan üreticilerimizin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

        16

        Açıklamada, tarımsal faaliyetler ve seracılık ile uğraşanların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği bildirildi.

        17

        İstanbul'da dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı gecenin ilerleyen saatlerinde devam etti. Şehrin belirli kesimleri, araçların üstü kar örtüsüyle kaplandı. Yollar tümüyle açıktı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri önlem amaçlı olarak, yollarda tuzlama çalışmaları yaptı.

        18

        Zonguldak'ta dün akşam saatlerinde etkili olmaya başlayan kar yağışı Zonguldak-Ereğli karayolunda ulaşımın aksamasına neden oldu. Kar nedeniyle rampaları çıkamayan yaklaşık 50 kadar TIR geceyi yol kenarlarında geçirdi. Yol kenarlarına park ederek sabahı bekleyen TIR sürücülerinin yardımına Düzce'den gelen Kızılay ekipleri koştu. Yol boyunca bekleyen TIR sürücülerine sıcak çay, kahve kek ikram eden Kızılay ekipleri TIR sürücülerinin ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştı.

        19

        Balıkesir'in Edremit ilçesi ile Çanakkale'nin Yenice ilçesini birbirine bağlayan kara yolunda etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Yola hazırlıksız çıkan bir çok sürücü zor anlar yaşarken Edremit Belediyesi ve Yenice Karayolları ekipleri yolu trafiğe açık tutmak için karküreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Çok sayıda aracın kar yağışı nedeniyle yollarda kaldığı gözlendi.

        20

        Karaman'da akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı etkili oluyor. İç Anadolu'yu güneye bağlayan Sertavul geçidinde ulaşım yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle güçlükle sağlanabiliyor. Karaman Emniyet Müdürlüğüne bağlı Bölge Trafik ekipleri Karaman'dan Mersin istikametine gidecek olan çekici ve kamyonları akaryakıt istasyonlarında bekletirken, küçük araçları da zincirsiz seyretmelerine izin vermiyor.

        21

        Elazığ'da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı kenti beyaza bürüdü. Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Elazığ Bölgesel Tahmin ve Uyarı merkezinin, günlerdir uyardığı kar yağışı Elazığ'da başladı.