Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (16 Aralık 2016)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 16 Aralık Cuma günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        FETÖ'NÜN KUŞADASI İMAMI TUTUKLANDI

        Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması(PDY/FETÖ)'nün "Kuşadası İmamı" olarak 5 aydır aranan 40 yaşındaki Harun A. yakalandı.

        15 Temmuz'daki darbe kalkışmasının ardından FETÖ/PDY soruşturması kapsamında "Kuşadası İmamı" olarak hakkında cumhuriyet savcılığı tarafından yakalama çıkartılan 40 yaşındaki Harun A., kayıplara karışmıştı.

        FETÖ/PDY'nin Kuşadası yapılanmasından sorumlu olduğu öne sürülen Harun A., 5 aydır her yerde aranıyordu. Harun A.'nın Manisa'nın Soma ilçesinde olduğu belirlenince Kuşadası Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği'ne bağlı ekipler harekete geçti.

        Soma polisiyle yaptığı ortaklaşa yapılan operasyonda FETÖ'nün Kuşadası İmamı Harun A., yakalandı. Kuşadası'na getirilen Harun A.'nın tanınmamak için top sakal ve bıyık bıraktığı gözlendi. Şüpheli sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.(Zafer HACISALİHOĞLU/ KUŞADASI)

        3 ASKERİ ATEŞE TUTUKLANDI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 eski askeri ataşe tutuklandı.

        Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan çeşitli rütbelerdeki 7 eski askeri ataşe, emniyetteki işlemlerinin ardından, adliyeye getirildi.

        Savcılıkta ifade veren şüphelilerden 4’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakılmaları, 3'ü ise tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

        Hakimlik sorgusunun ardından 3 eski askeri ataşe, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer zanlılar ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.(AA)

        ÇANAKKALE BİGA'DA 8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Çanakkale'nin Biga ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 8 kişi gözaltına alındı.

        Soruşturma kapsamında, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri 2, jandarma ekipleri ise 6 kişiyi gözaltına aldı.

        Şüpheliler, ifadelerinin tamamlanması ve sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. (AA)

        ISPARTA'DA TOPLAM 930 KİŞİ MESLEKTEN ATILDI

        Isparta'da FETÖ-PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında 294 kamu çalışanının göreve iade edildiği, 930 kişinin meslekten atıldığı bildirildi.

        Isparta Valiliği OHAL Bürosundan alınan bilgiye göre Isparta'da en çok Milli Eğitim Müdürlüğü personeli görevden atıldı. 397 çalışanın ihraç edildiği Milli Eğitim'de 148 kişi göreve döndü. Meslek atılanların en çok yaşandığı ikinci kurum Süleyman Demirel Üniversitesi oldu. 311 kişinin görevden uzaklaştırıldığı SDÜ'de 146 kişi ihraç edilirken; 38 çalışan göreve iade edildi. İl Emniyet Müdürlüğünde ise 110 çalışan meslekten atılırken, 32 polis görevine iade edildi. Kamu Hastaneleri Birliğinde 66 çalışan ihraç edilirken, Isparta Valiliğinde 1 personelin ihraç edildiği, 1 personelin de göreve iade edildiği belirtildi. (İHA)

        ARDAHAN MERKEZLİ OPERASYONLARDA 3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Ardahan merkezli 8 ilde, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, hakkında yasal işlem başlatılan 15 kişiden 3ü gözaltına alındı.

        Valilikten yapılan açıklamada, Ardahanda FETÖ/PDYnin faaliyetlerinin önlenmesi ve deşifresi amacıyla yapılan çalışmalar neticesinde, 15 Aralıkta söz konusu örgüt içerisinde faaliyet gösteren şahıslara yönelik Ardahan merkezli 8 ilde operasyon yapıldığı belirtildi.

        Operasyonda, toplam 15 şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldığı vurgulanan açıklamada, şu bilgiler aktarıldı:

        "Operasyonda, haklarında arama ve gözaltına alma kararı olan 7 kişiden 3ü gözaltına alınmış, evinde arama kararı bulunan 8 şahıstan 7’si hakkında işlem yapılmış, 1 polis memuru da görevden uzaklaştırılmıştır"

        Açıklamada, hakkında gözaltı kararı olan 4 kişi ile evinde bulunamayan bir kişinin aranmasına devam edildiği kaydedildi.

        Kentte, aynı tarihte terör örgütü MLKP üyesi bir kişinin de yakalandığı bildirildi. (AA)

        KAHRAMANMARAŞ'TA 8 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Kahramanmaraşta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan, 6sı daha önce meslekten ihraç edilen 12 öğretmenden 8i tutuklandı.

        Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları belirlenen, 6sı daha önce meslekten ihraç edilen 12 öğretmen, emniyetteki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edildi.

        Zanlılardan 8i çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, 3ü adli kontrol kararıyla, 1i de savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. (AA)

        AKSARAY'DA 7 KİŞİ TUTUKLANDI

        Aksarayda Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan aralarında infaz koruma memuru ve zabıt katiplerinin de bulunduğu 11 zanlıdan 7si tutuklandı.

        Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerden 4ünün daha yakalanmasıyla sayı 11e yükseldi.

        İl Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 7si tutuklandı, 4ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Aksarayda aralarında infaz koruma memuru ve zabıt katiplerinin bulunduğu 7 kişi, terör örgütüyle bağlantısı oldukları iddiasıyla 12 Aralıkta gözaltına alınmıştı. (AA)

        TOKAT'TA 1 ÖĞRETMEN VE 4 AVUKAT HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

        Tokat'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) davasında biri öğretmen, 4'ü avukat 5 sanık hapis cezasına çarptırıldı.

        Tokat Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya "terör örgütüne üye olma, silahlı terör örgütü kurma ve yönetme, Terörizmin Finansmanın Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet" suçlarından tutuklu yargılanan eski öğretmen Serdar Ateş ile tutuksuz yargılanan avukatlar Mesut Böğrek, Ferhat Kızılkaya, Şaban Top ve Kadir Tulum katıldı.

        Mahkeme heyeti, örgütün avukat yapılanmasında "abilik" yaptığı öne sürülen sanık Ateş'i "terör örgütü yöneticiliği" suçundan 15 yıl, "örgüt üyeliği" suçundan da Böğrek'i bir yıl 8 ay, Kızılkaya'yı bir yıl 8 ay 18 gün, Top'u 2 yıl bir ay ve Tulum'u 3 yıl bir ay hapisle cezalandırdı.

        FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Tokat Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan sanıklardan Ateş tutuklanmış, Böğrek, Kızılkaya, Top ve Tulum ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

        Sanıklar hakkında 68 sayfalık iddianamenin tamamlanmasının ardından dava açılmıştı. (AA)

        İZMİR MERKEZLİ OPERASYONLARDA 8 KİŞİ TUTUKLANDI

        İzmir merkezli 2 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) esnaf örgütlenmesine yönelik operasyonda gözaltına alınan 10 şüpheliden 8'i tutuklandı.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY'nin esnaf yapılanmasına yönelik soruşturması kapsamında, İzmir ve Ankara'da gözaltına alınan 29 kişiden 10'unun İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesindeki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrollerinin ardından "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan şüphelilerden 8'i tutuklandı, 2'si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Diğer şüphelilerin ise emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi. (AA)

        KOCAELİ'DE 4 KİŞİ TUTUKLANDI

        Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 9 şüpheliden 4ü tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma doğrultusunda Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan 9 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4ü tutuklandı. Zanlılardan 4ü adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı şartıyla biri ise savcılık sorgusunun ardından serbest kaldı.

        Tutuklanan şüphelilerin örgütün kriptolu mesajlaşma uygulaması "ByLock"u kullandıkları iddia edildi. (AA)

        EDİRNE'DE 2 KİŞİ TUTUKLANDI

        EDİRNE'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan Edirne İcra Müdürü Yardımcısı A.Ç. ile Keşan İlçe İcra Müdürü H.D., ifadelerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında geçen hafta Edirne İcra Müdürü Yardımcısı A.Ç. ile Keşan İcra Müdürü H.D.'yi gözaltına aldı. Emniyette 7 gün gözaltına kalan şüpheliler susma hakkını kullandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından dün gece Edirne Adliyesi'ne sevk edilen A.Ç. ile H.D., savcılık ifadelerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. Soruşturma sürüyor. (DHA)

        ESKİ BEYDAĞ KAYMAKAMI EMİN ŞİMŞEK KÜTAHYA'DA GÖZALTINA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan, İzmir'in Beydağ ilçesi eski kaymakamı Emin Şimşek, Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde gözaltına alındı.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturması çerçevesinde hakkında yakalama kararı çıkarılan eski Beydağ Kaymakamı Şimşek'in (29), Tavşanlı'ya bağlı Yeni Mahalle'de kayınpederinin evinde saklandığı ihbarını alan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, söz konusu adrese operasyon düzenledi.

        Gözaltına alınan Şimşek, emniyetteki işlemlerinin ardından İzmir'e gönderildi. (AA)

        SİVAS'TA 3 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 28 öğretmenden 3'ü tutuklandı.

        Sivas Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin FETÖ'ye ait olduğu gerekçesiyle kapatılan özel eğitim kurumlarında öğretmenlik yapan ve örgütle bağlantılı oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 28 öğretmenin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından 10 öğretmen serbest bırakıldı, 18'i ise adliyeye sevk edildi.

        Adliyeye sevk edilen öğretmenlerden Güleser D, Emine H, ve Rukiye K, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, Eyüp E. ile Nuray E. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Öğretmenlerden 13'ünün adliyedeki işlemleri devam ediyor.

        Sivas merkezli 11 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda ilk olarak 14 öğretmen gözaltına alınmış, daha sonra bu sayı 28'e yükselmişti. (AA)

        KONYA'DA 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Konya'nın Ereğli ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Parelel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmada gözaltına alınan 8 zanlıdan 3ü tutuklandı.

        Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturmasında aranan 2 kişinin daha yakalanmasıyla gözaltı sayısı 8e yükseldi.

        Emniyetteki işlemleri tamamlanan 8 zanlı, adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 5i savcılıkça salıverildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan 3 zanlı tutuklandı.

        FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütle bağlantısı olduğu öne sürülen 6 kişi dün, Ereğli ilçesinde gözaltına alınmıştı. (AA)

        TRABZON'DA FETÖ'NÜN EMNİYET İMAMI TUTUKLANDI

        Trabzon'da yürütülen FETÖ/PDY operasyonlarında emniyet imamı olduğu öğrenilen E.Ç.'nin tutuklandığı öğrenildi.

        Edinilen bilgiye göre, Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) askeriye, emniyet ve adliyede yürütmüş olduğu FETÖ/PDY operasyonları kapsamında bir kişinin örgütün emniyetten sorumlu imamı olduğu ortaya çıktı. Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'nın izni ile yapılan çalışma sonrası gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan E.Ç'nin asıl mesleğinin ise doktorluk olduğu öğrenildi. (İHA)

        ANKARA'DA 3 ESKİ ASKERİ ATAŞE TUTUKLANDI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 eski askeri ataşe tutuklandı.

        Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan çeşitli rütbelerdeki 9 eski askeri ataşe, bir eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı çalışanı ve bir eski TCDD çalışanı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi.

        Savcılıkta ifade veren şüphelilerden 8i adli kontrol şartıyla serbest bırakılmaları, 3ü ise tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

        Eski askeri ataşeler Cemil D, Murat B. ve Murat K. cezaevine gönderildi.

        Diğer zanlılar ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        SAMSUN'DA 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Samsun'da, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında çeşitli kurumlarda çalışan 4 kişi gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında belirlenen adreslere operasyon düzenlendi. Operasyonda çeşitli kurumlarda işçi ve memur olarak çalışan 4 kişi gözaltına alındı.

        Şüpheliler, emniyete götürüldü. (AA)

        ANTALYA'DA FETÖ'NÜN ÜST DÜZEY YEKİLİSİ M.Ç YAKALANDI

        ANTALYA'da FETÖ/PDY örgütünde üst düzey yönetici olduğu ve eğitim kurumlarında müdürlük yaptığı belirtilen M.Ç., polisin düzenlediği operasyonla yakalandı.

        Antalya'da, FETÖ/PDY'nin üst düzey yöneticisi olduğu ve eğitim kurumlarında müdürlük yaptığı belirtilen M.Ç.'nin bir evde saklandığını belirleyen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bugün sabah saatlerinde operasyon düzenledi. Operasyonda M.Ç. gözaltına alındı. Sağlık kontrolü sonrası ifadesi için Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülen M.Ç'nin örgütün gizli haberleşme programı 'ByLock' kullandığı, örgütün sosyal medyadan propagandasını yaptığı ve devlet büyüklerine hakarette bulunduğu ifade edildi. (DHA)

        KARS'TA ESKİ KAĞIZMAN SODES PROJELERİ KOORDİNATÖRÜ M.A.A TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında İstanbul'da yakalanarak Kars'a getirilen eski Kağızman Sosyal Destek Programı (SODES) Projeleri Koordinatörü tutuklandı.

        Kağızman Emniyet Müdürlüğü ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda eski Kağızman SODES Projeleri Koordinatörü M.A.A, İstanbul'da yakalandı.

        Kağızman ilçesine getirilen zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece cezaevine gönderildi. (AA)

        NEVŞEHİR MERKEZLİ 21 İLDEKİ OPERASYONLARDA 26 KİŞİ YAKALANDI

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 21 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda 26 kişi yakalandı.

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında Nevşehir merkezli olarakYozgat, Bingöl, Giresun, Muğla, Kırıkkale, Çorum, Kars, Aydın, Konya, Düzce, Manisa, Afyonkarahisar, Kayseri, Kahramanmaraş, Antalya, Şanlıurfa, İzmir, Adana, Ankara ve İstanbul'da FETÖ'nün kadın yapılanması ve finans kaynaklarına yönelik dün yapılan operasyonlarda 88 kişiden 26'sı yakalandı. Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan operasyon sonrasında yerlerinde bulunamayan 62 kişinin ise aranmasına devam edildiği öğrenildi. (İHA)

        SİİRT'TE 1 KİŞİ TUTUKLANDI

        Siirtte Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 8 kişiden biri tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 8 kişinin emniyetteki işlemlerinin tamamlandığı bildirildi.

        Sevk edildikleri adliyede savcılıktaki sorgularının ardından tutuklama talebiyle mahkemeye çıkartılan 8 kişiden bir öğretmenin, FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklandığı kaydedilen açıklamada, "7 kişi ise adli kontrol şartı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tutuklanan öğretmen Siirt E Tipi Cezaevine gönderildi." ifadelerine yer verildi. (AA)

        ESKİ HSYK ÜYESİ İBRAHİM OKUR ADLİYEYE ÇAĞIRILDI

        Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında tutuklanan eski Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Üyesi İbrahim Okur, ifadesi alınmak üzere üçüncü kez Ankara Adliyesine getirildi.

        Tutuklu bulunduğu Sincan Cezaevinden jandarma eşliğinde adliyeye getirilen Okur'un, hakim ve savcılara ilişkin FETÖ soruşturmalarını yürüten cumhuriyet savcısına ifade vermesi bekleniyor.

        Okur, dün ve önceki gün de cumhuriyet savcılarına ifade vermiş, gece cezaevine götürülmüştü.

        İbrahim Okur'un avukatı Çağrı Çetin'in Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği dilekçede, itirafçıların yazılı ve görsel basında yer alan ifadelerinde Okur'a suç isnadında bulunulduğu belirtilmişti.

        Okur'un tutuklu olması, kendisiyle görüşmenin kısıtlı oluşu nedeniyle hakkındaki gerçeğe aykırı beyan ve açıklamalara bugüne kadar cevap vermesinin mümkün olmadığı kaydedilen dilekçede, şu ifadelere yer verilmişti:

        "Müvekkilime yöneltilen isnatlarla ilgili beyanına başvurulması, soruşturmanın etkin yürütülmesi ve adil yargılanma hakkının da gereğidir. FETÖ/PDY yapısı hakkında bugüne kadar yaşadıklarını, örgütle ilgisi olduğunu düşündüğü kişileri, yerine göre tahminlerini gerçek suçluların ortaya çıkması amacıyla ve devletle iş birliği anlayışı içinde tüm açıklığıyla dün Silivri 3 No'lu Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna sunduğu dilekçeyle anlatmıştır.

        Müvekkilim, tüm samimiyetiyle adli makamlara da ifade vermeye hazırdır. Örgütün çözülmesinde etkili olabilecek söz konusu dilekçede kamuoyuna arz edilen itirafçı beyanlarında yer alan konular da dahil, adli makamlar huzurunda açıklama yapmak istemektedir." (AA)

        TEKİRDAĞ'DA 12 KİŞİ TUTUKLANDI

        Tekirdağda, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, adliyeye sevk edilen 12 kişiden ikisi tutuklandı.

        Emniyetteki işlemleri tamamlanan 12 kişi Tekirdağ Adliyesine sevk edildi.

        Savcılıktaki ifadelerinin ardından bir kişi serbest bırakıldı. Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden ikisi tutuklandı, 9u adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, 3 gün önce Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda örgütte "abla" olarak görev yaptığı iddia edilen 17 kişi gözaltına alınmıştı.

        Aynı operasyon kapsamında önceki gün adliyeye sevk edilen 5 zanlıdan 4ü tutuklanmış, biri adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı. (AA)

        GİRESUN'DA 4 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ GÖZALTINA ALINDI

        Giresun'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında "ByLock" kullandıkları iddiasıyla 4 üniversite öğrencisi gözaltına alındı.

        Giresun Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde Giresun Üniversitesinde eğitim gören 4 öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı.

        Şüphelilerin, örgütün kriptolu iletişim programı "ByLock"u kullandıkları öne sürüldü.

        Bu arada, Giresun merkezli 22 ilde 6 Aralık'ta düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 2 zanlı, çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Operasyonda daha önce gözaltına alınan 14 şüpheliden 9'u tutuklanmış, 5'i ise ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. (AA)

        ÇORUM'DA 34 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        ÇORUM'da Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında yürütülen 3 ayrı operasyonda, 34 kişi gözaltına alındı.

        Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, örgütün Diyanet yapılanmasına yönelik operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda, aralarında imam, müezzin ve bazı müftülük görevlilerinin de bulunduğu 29 kişi gözaltına alındı.

        Ayrıca yapılan bir diğer FETÖ operasyonunda da 4 asker gözaltına alındı. Ayrıca gözaltına alınıp, adli kontrol şartı ile serbest bırakılan işadamı T.M. de savcılığın itirazı üzerine yeniden gözaltına alındı. 34 kişiyle ilgili soruşturmanın İl Emniyet Müdürlüğü'nde sürdüğü belirtildi. (DHA)

        ANTALYA'DA BUGÜNE KADAR 1181 KİŞİ TUTUKLANDI

        ANTALYA'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında toplam 3 bin 477 kişi hakkında adli işlem yapıldı, 1181 kişi ise tutuklandı.

        Antalya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY'ye yönelik başlatılan soruşturmaların devam ettiği belirtildi. Bu kapsamda bugüne kadan 3 bin 477 kişi hakkında addi işlem yapıldığa kaydedilen açıklamada 1181 kişinin tutuklandığı, 86 kişinin halen gözaltında olduğu, 537 kişinin ise firarda bulunduğu belirtilerek şöyle denildi:

        "999'u adli kontrol şartıyla olmak üzere 1538 kişi serbest bırakıldı. 539 kamu görevlisi açığa alınırken, 1496 kişinin ise ihraç/iş akdi feshedildi, 21 kişi emekliliğe sevk edilirken, 252 kamu görevlisi göreve iade edildi. Toplam adli işlem sayısı 3 bin 477, idari işlem sayısı ise 2 bin 310'dur. (DHA)

        KAHRAMANMARAŞ'TA ARANAN 1 KİŞİ VE 24 KİŞİ YAKALANDI

        Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü tarafından il genelinde yapılan genişletilmiş asayiş uygulamasında 3948 kişinin sorgusu yapıldı. Yapılan kontrollerde FETÖ/PDY'dan şüpheli olarak aranan 1 kişi olmak üzere çeşitli suçlardan aranan 24 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgilere göre, asayiş uygulaması Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü koordinesinde il merkezi başta olmak üzere 9 ilçede eş zamanlı gerçekleştirildi. Yaklaşık 1300 polisinde katıldığı uygulamaya narkotik, organize suçlar, çevik kuvvet, özel harekat, trafik ekipleri, yunus timleri, toplum destekli polisler başta olmak üzere il, ,ilçe emniyet müdürlüklerinin personelleri katıldı. İl merkezi ve ilçelerde yol uygulamaları, parklar, umuma açık yerler, kafeler ve sokak araları gibi yerlerde 3948 kişi sorgulandı. Değişik suçlardan kaydı olan 576 kişi incelendi 24 aranan şahıs yakalandı. Yakalanan şahıslar arasında Tarık Kolukırık (27) Sinop ilinde FETÖ/PDY kapsamında anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs suçundan aranıyordu. Şahıs polisin kafede yaptığı uygulama sonucunda yakalanarak ifadesi alınmak üzere Terör Şubeye götürüldü. Hırsızlık suçundan aranan 1 kişi, yaralama suçundan aranan 3 kişi, sahtecilik suçundan aranan 1 kişi, İflas ve dolandırıcılık suçundan aranan 2 kişi, suç uydurma konusundan aranan 1 şahıs, diğer suçlardan aranan 4 kişi ve infaz büro ekiplerince haklarında yakalama emri olan kişilerin adreslerine yapılan hedef operasyonda 11 kişi yakalandı. 8 araç trafikten men edildi.35 araca 23.922 TL idari para cezası uygulandı.10 şahısa kabahatler kanunundan 1050 TL idari para cezası uygulandı.2 şahıs üzerinde 8 adet pakete sarılı fişek tabir edilen satışa hazır 100 gr esrar maddesi, 1 adet pompalı tüfek ve bu tüfeğe ait bir kutu fişek ve 8 adet kesici alet ele geçirildi. 322 yabancı şahısın kimlik tespiti yapılarak incelendi. (İHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ