Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kayseri şehitlerinin acı haberleri ailelerine verildi

        Kayseri'deki terör saldırısında 13 asker şehit oldu, 56 kişi yaralandı.

        Şehit düşen piyade komando er Göksel Mustafa Ağaçyetiştiren'in Kartal'daki baba evine acı haber ulaştı. Atalar Mahallesi Yağmurlu Sokağı'nda yaşayan Ağaçyetiştiren'in ailesine şehadet haberi askeri yetkililer tarafından verildi.

        Türk bayraklarının asıldığı evin önüne taziye çadırı kuruldu. Acı haberi alan şehidin yakınları ve komşuları eve gelerek aileye başsağlığı diledi. Gözyaşlarını tutamayan ağabey Gökhan Ağaçyetiştiren'i çevredekiler sakinleştirmeye çalıştı. Şehit Ağaçyetiştiren'in terhisine 23 gün kaldığı öğrenildi. (AA)

        AİLESİ GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

        Kayseri'deki terör saldırısında şehit olan komando er 20 yaşındaki Hasan İlhan'ın acı haberi Denizli'nin Pamukkkale ilçesindeki baba evine ulaştı.

        Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, bugün saat 08.45 sıralarında, Kayseri Komando Tugay Komutanlığı'ndan izne çıkan er ve erbaşları taşıyan halk otobüsüne bombalı araçla yapılan saldırıda, 13 asker şehit oldu, 56 asker de yaralandı. Saldırıda şehit olan askerler arasında Denizlili komando er Hasan İlhan'ın da bulunduğu bildirildi.

        Denizli Vali Yardımcısı Ali Gergibozan, Denizli Garnizon Komutanlığı'ndan görevlilerle birlikte şehit erin Pamukkale ilçesi Hacıkaplanlar Mahallesi, 736/2 Sokak'taki evine gelerek, market işletmecisi olan baba Süleyman İlhan ve ev hanımı anne Hanife İlhan'a şehadet haberini verdi.

        Oğullarının şehit düştüğü haberini alan İlhan çifti ile diğer oğulları 19 yaşındaki Fatih İlhan gözyaşlarına boğulup, ağıtlar yaktı. Ailesinin iki çocuğundan büyüğü olan, 8 aylık asker Hasan İlhan'ın elektrik- elektronik teknikeri olduğu öğrenildi. Acı haberin gelmesinin ardından şehidin tek katlı müstakil evine Türk bayrağı asıldı. (DHA)

        USTA BİRLİĞİNE 3 AY ÖNCE GİTMİŞTİ

        Denizli Büyükşehir ve Pamukkale Belediyesi ekipleri de şehidin ailesinin bulunduğu sokağı Türk bayraklarıyla donattı. Şehit erin evi taziye ziyaretine gelenlerle dolup taşarken bir ambulans da evin önünde bekletildi.

        Kayseri'deki terör saldırısında şehit olan jandarma istihkam er Kenan Döngel'in, Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki babaevinde üzüntü hakim.Kayseri'deki birliğine 3 ay önce gittiği öğrenilen 21 yaşındaki Döngel'in şehadet haberinin ardından Köseler Mahallesi'ndeki baba ocağına Türk bayrakları asıldı.Köseler Mahallesi Muhtarı Saip Erarslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehidin annesi Şehime ve babası Özcan Döngel'in, askeri yetkililerden oğullarının ağır yaralandığı haberini almalarının ardından Kayseri'ye hareket ettiklerini, şehadet haberinin Kenan Döngel'in dayısı ve yakınlarına iletildiğini söyledi.

        Şehidin, Kayseri'deki usta birliğine yaklaşık 3 ay önce gittiğini, askerlik öncesinde de berber olarak çalıştığını anlatan Erarslan, "Şehidimizin 2 kardeşi var, efendi, çalışkan bir evladımız. Çok üzgünüz. Bu sorun artık bir memleket meselesidir. Türkiye'nin düzlüğe çıkmasını istemeyen her türlü harici ve dahili bu işin içinde. Bu işin üstesinden birlikte geleceğiz." diye konuştu. (AA)

        AİLESİ SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

        Kayseri'deki terör saldırısında şehit olan askerlerden er Serdar Amak'ın (20) acı haberi, İzmir'in Menemen İlçesi'ndeki ailesine ulaştı. Oğullarının şehit olduğu haberini alan aile, gözyaşı döküp sinir krizleri geçirdi. Türk bayrağının asıldığı şehit evi, taziyeye gelenlerle doldu. Şehit er Serdar Amak'ın, yarın öğle Menemen'deki Merkez Yeni Cami'de düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği belirtildi. (Necmettin ÇUHADAROĞLU/ KAYSERİ)

        AİLESİ GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

        Şehit olan çavuş Fehmi Barçın'ın acı haberi, memleketi Bursa'nın İznik İlçesi'ne ulaştı.

        Ailesi İstanbul Bayrampaşa'da yaşayan şehit çavuş Fehmi Barçın'ın acı haberi, Bursa'nın İznik İlçesi'ne bağlı Süleymaniye Köyü'nde oturan dedesi Fehmi Barcın ve babaannesi Tayyibe Barçın'a verildi. İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Osman Sargın, Garnizon Komutanı Binbaşı Fırat Toprak'tan haberi alan Barçın çifti gözyaşlarına boğuldu. Türk bayrağının asıldığı ev, taziyeye gelen yakınlarıyla dolup taştı. Barçın ailesinin fertlerinin acı haberin ardından cenazeyi almak için Kayseri'ye gittiği belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ