Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (23 Aralık 2016)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 23 Aralık Cuma günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        MUĞLA FETHİYE'DE MİLLİ EĞİTİM ŞUBE MÜDÜRÜ DAHİL 6 KİŞİ TUTUKLANDI

        MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan, daha önce torpil iddialarıyla gündeme gelen Seydikemer İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Esma Çelik'in de aralarında bulunduğu Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli 9 şüpheli, adliyeye sevk edildi. Çelik ile birlikte toplam 6 kişi tutuklanırken, diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

        Seydikemer'de geçen 23-30 Mayıs tarihlerinde yapılan okul müdürlüğü mülakatları öncesi, ididaya göre, mülakata girecek öğretmenlerin isimleri, branşları ve görev yerlerinin yazılı olduğu, 'torpil listesi' hazırlandı. Bilgisayar ortamında hazırlanan ve 27 öğretmenin bulunduğu listede, el yazısıyla yapılmış puanlamalar yer aldı. İddiaya göre bu liste, Seydikemer İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Esma Çelik tarafından, içinde mülakata girecek okul müdürlerinin de yer aldığı Whatsapp grubunda yanlışlıkla paylaşıldı. Listedeki bazı müdürler, isimlerini ve karşılarında daha girmedikleri sınavdan kendilerine verilen puanı görünce büyük şaşkınlık yaşadı. Olaya ilişkin başlatılan soruşturma sürerken, 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin ardından Esma Çelik torpil listesinde 95 puan verip isminin yanına '+' işareti koyduğu Y.A. ile birlikte açığa alındı.

        9 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

        Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında ilçe emniyet müdürlüğü ekipleri, eski şube müdürü Çelik (39) ve Eğitim Bir-Sen Seydikemer Temsilcisi İ.D.'nin de (38) aralarında bulunduğu 9 öğretmeni gözaltına aldı. Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden G.K. (32), İ.A.M. (36) ve G.S. (40) adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Esma Çelik, İ.D., E.K. (37), F.Ç. (54), N.A. (44) ve C.O. (57) ise tutuklandı. (DHA)

        MANİSA'DA 12 POLİS GÖZALTINA ALINDI

        Manisada Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 12 polis gözaltına alındı.

        Manisa Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen soruşturma kapsamında, örgütün emniyet yapılanmasına yönelik İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, operasyon düzenlendi.

        Halen görevde olan 12 polisten izinli olanlar evlerinde diğerleri ise çalıştığı birimde gözaltına alındı.

        Şüpheliler ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (AA)

        MUĞLA SEYDİKEMER'DE 6 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Muğla'nın Fethiye ilçesinde, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PYD) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli 9 öğretmenden 6'sı tutuklandı, 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PYD soruşturma kapsamında Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü

        Terörle Mücadele Şubesi tarafından göz altına alınan zanlıların emniyetteki işlemleri tamamlanıp adliyeye sevk edildiler.

        Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PYD) terör örgütü soruşturması kapsamında aralarında Seydikemer İlçe Milli Eğitim Eski Şube Müdürü E.Y.Ç ve Eğitim Bir-Sen Seydikemer Temsilcisi İ.D'nin de bulunduğu E.K. (37), F.Ç. (54), N.A. (44), C.O. (57) tutuklandı ceza evine gönderilirken, G.K. (32), İ.A.M. (36) ve G.S. (40) ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (İHA)

        REKLAM

        ZONGULDAK'TA 1 HAKİM ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Zonguldakta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan hakim adliyeye sevk edildi.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca darbe girişimiyle ilgili sürdürülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan Alaplı Adliyesinde görevli hakim G.Anın, emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Zanlı, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. (AA)

        ŞANLIURFA'DA DOKTOR VE İŞADAMLARINA OPERASYON: 14 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        REKLAM

        Şanlıurfa'da yürütülen FETÖ/ PDY soruşturması kapsamında iş adamı ve doktorların da aralarında bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı.

        Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Fetullahçı Terör Örgütü /Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri Şanlıurfa, İstanbul ve Balıkesir'de çok sayıda adrese baskın düzenledi. Operasyonda FETÖ/PDY'ye finansal destek sağladıkları iddiasıyla aralarında işadamı, esnaf ve doktorların da bulunduğu 14 şüpheli gözaltına aldı. (HASAN ATMACA / ŞANLIURFA)

        "FETULLAH GÜLEN TERÖRİST İSE BEN DE TERÖRİSTİM" DİYEN 22 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Devletin FETÖ/PDY ile mücadesi sürerken 15 Temmuz öncesi Manisa Adliyesi'ne bizzat dilekçelerle başvurarak "Fetullah Gülen terörist ise ben de teröristim" diyen 22 işadamı ve esnaf gözaltına alındı. Şehzadeler ve Yunus Emre ilçelerinde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüpheliler arasında kentin tanınmış işadamları da bulunuyor. (AHMET ÜNSAL / MANİSA)

        ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ'NDE 38 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde (ESOGÜ), Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, aralarında profesör, doçent ve yardımcı doçentlerin de yer aldığı 38 zanlı gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, soruşturma doğrultusunda kent merkezinde eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda, 11 profesör, 5 doçent ve 4 yardımcı doçent ile sağlık çalışanı ve sekreterlerin de bulunduğu 38 kişi gözaltına alındı.

        Zanlılar arasında "üniversite imamları"nın da yer aldığı öğrenildi.

        REKLAM

        Soruşturma kapsamında 5 zanlı daha aranıyor. (AA)

        ANTALYA'DA TOPLAM 1189 KİŞİ TUTUKLANDI

        REKLAM

        ANTALYA'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında toplam 3 bin 503 kişi hakkında adli işlem yapıldı, 1189 kişi ise tutuklandı.

        Antalya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz'da FETÖ/PDY'nin darbe girişimi nedeniyle Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'anayasayı ihlal', 'cebir ve şiddet kullanarak TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya TBMM'nin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etmek', 'cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs', 'halkı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne karşı silahlı isyana tahrik' suçlarından başlatılan soruşturmaların devam ettiği belirtildi.

        Bu kapsamda 66 kişinin gözaltında, 1189 kişinin tutuklandığı, 536 kişinin ise firarda bulunduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "1024'ü adli kontrol şartıyla olmak üzere 1551 kişi serbest bırakıldı. 556 kamu görevlisi açığa alınırken, 1491 kişinin ise ihraç/iş akdi feshedildi. 21 kişi emekliliğe sevk edilirken, 245 kamu görevlisi göreve iade edildi. Toplam adli işlem sayısı 3 bin 503, idari işlem sayısı ise 2 bin 313'tür." (DHA)

        GİRESUN'DA 1'İ AVUKAT 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Giresun'da, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında biri avukat 3 zanlı tutuklandı.

        Giresun Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen soruşturma doğrultusunda gözaltına alınan biri avukat 3 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edildi.

        ByLock kullandıkları belirlenen 3 zanlı, çıkarıldıkları mahkeme tutuklandı. (AA)

        ELAZIĞ'DA 15 POLİS ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Elazığ merkezli 9 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda 'Bylock' kullandığı tespit edilen ve gözaltına alınan 15 polis adliyeye sevk edildi.

        FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında Elazığ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Elazığ merkezli İstanbul, Tokat, Adana, Diyarbakır, İzmir, Bitlis, Osmaniye, Adıyaman'da polislere yönelik eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonda 1'i müdür, 1'i amir, 4'ü komiser olmak üzere toplam 15 polis gözaltına alındı. KOM ekipleri tarafından ifadesi alınan 15 şüpheli bugün adliyeye sevk edildi.

        Şüpheli polislerin tamamının örgütün gizli haberleşme ağı olarak bilinen 'Bylock'u kullandığının tespit edildiği öğrenildi. (İHA)

        REKLAM

        ESKİ HSYK ÜYESİ İBRAHİM OKUR 7. KEZ ADLİYEDE

        Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında tutuklanan eski Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyesi İbrahim Okur, ifadesi alınmak üzere yedinci kez Ankara Adliyesine götürüldü.

        Tutuklu bulunduğu Sincan Cezaevinden jandarma eşliğinde adliyeye getirilen Okur, cumhuriyet savcılarına ifade veriyor.

        Daha önce 6 gün boyunca soruşturmayı yürüten savcılara ifade veren Okur, bir günlük aranın ardından tekrar Ankara Adliyesine getirildi.

        İbrahim Okurun avukatı Çağrı Çetin, müvekkili adına Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği dilekçede, itirafçıların yazılı ve görsel basında yer alan ifadelerinde Okura suç isnadında bulunduğunu belirtmişti. Okur, bu dilekçeden bir süre sonra tutuklu bulunduğu İstanbuldan Ankaraya nakledilmişti. (AA)

        KOCAELİ'DE 12 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        KOCAELİ'de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Bylock kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 12 kişi adliyeye sevk edildi.

        Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, kriptolu haberleşme programı Bylock kullandıkları tespit edilerek gözaltına alınanlar adliyeye sevk edilmeye devam ediyor. Özel sektörde çalıştıkları belirtilen 12 kişi emniyetteki işlemlerin ardından bugün sabah saatlerinde Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi. (DHA)

        REKLAM

        MANİSA'DA 21 İŞ ADAMI GÖZALTINA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ-PDY) soruşturması kapsamında Manisa'da sabah saatlerinde yapılan eş zamanlı operasyonlarla aralarında iş adamlarının da bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı.

        Manisa'da düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda 21 kişi gözaltına alındı. Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sabah erken saatlerde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla aralarında iş adamları ve eski kurum müdürlerinin de bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı.

        Gözaltına alınan N.D., R.Y., A.İ., E.K., B.S., HY., M.T., M.H., U.Ç., C.A., C.B.Y., F.S., A.S., N.S., A.A., Ö.Y., S.A., V.S., M.K., N.K. ve İ.U.'nun Manisa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. (İHA)

        EDİRNE'DE DÜN YUNANİSTAN'A KAÇARKEN YAKALANAN DOÇENT ÇİFT TUTUKLANDI

        REKLAM

        EDİRNE'nin Keşan İlçesi'nde yasa dışı yollardan Yunanistan'a kaçmak isterken jandarma tarafından yakalanarak, gözaltına alınan FETÖ/PDY şüphelisi Ankara Gazi Üniversitesi öğretim üyeleri 44 yaşındaki Doç. Dr. Muhammet U. ile 37 yaşındaki eşi Doç. Dr. Esma U. ile organizatörlük yaptığı belirlenen 44 yaşındaki Mustafa D., çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, İstanbul'dan yola çıkan Mustafa D. yönetimindeki 61 TC 117 plaklı otomobili Keşan-Malkara karayolu üzerindeki Yenimuhacir Beldesi mevkiinde durdurdu. Araçta FETÖ/PDY ile bağlantıları oldukları tespit edilen ve yasadışı yollarla yurtdışına çıkış yapmak istedikleri belirlenen Ankara Gazi Üniversitesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Muhammet U., eşi Doç. Dr. Esma U. ve 3 çocuğu yakalandı.

        15 Temmuz darbe girişiminin ardından görevlerinden ihraç edilen öğretim üyeleri ve çocuklarının, yasadışı yollarla yurt dışına çıkartılması için 10 bin Euro karşılığı organizatör Mustafa D. ile anlaştıkları öne sürüldü. Ayrıca şüphelilerin üzerinde 30 bin Euro, sahte kimlik ve pasaportlar bulundu. Çiftin araçta bulunan 3 çocuğu ise yakınlarına teslim edildi.

        Öte yandan sürücü Mustafa D.'nin, Meriç İlçesi'nde FETÖ/PDY ile bağlantılı Esra Zümre, Mesut Yaşar, kılavuz Fevzi Karabulut yakalandığı, HAVELSAN'dan ihraç edilen bilgisayar mühendisi Mustafa Zümre'nin Yunanistan sınırındaki Meriç Nehri'ne atlayarak kaybolduğu olayda şüphelileri İstanbul'dan getiren kişi olduğu da belirlendi.

        TUTUKLANDILAR

        Jandarmadaki işlemlerinin ardından Keşan Adliyesi'ne sevk edilen Doç. Dr. Muhammet U., eşi Doç. Dr. Esma U. ve organizatörlük yaptığı öne sürülen Mustafa D., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak, Edirne Kapalı Cezaevi'ne konuldu. (DHA)

        NEVŞEHİR'DE 1 İNŞAAT MÜHENDİSİ VE 1 ESNAF TUTUKLANDI

        Nevşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında 2 kişi tutuklandı.

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, FETÖ'ye üye olmak suçundan haklarında soruşturma başlatılan inşaat mühendisi Temur S. ve esnaf Adnan Y. gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, Nevşehir Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.

        İnşaat şirketi sahibi Temur S, Kayseri'de gözaltına alınmıştı. (AA)

        MANİSA'DA 21 ESNAF GÖZALTINA ALINDI

        Manisada Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 21 zanlı gözaltına alındı.

        Manisa Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen soruşturma kapsamında, örgütün esnaf yapılanmasında faaliyet yürüttükleri iddia edilenlere yönelik gözaltı kararı verilmesi üzerine İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde belirlenen adreslere operasyon düzenledi.

        Operasyonda, 21 zanlı gözaltına alınırken, adreslerinde arama gerçekleştirildi.

        Zanlılar arasında geçmiş yıllarda FETÖ/PDYye yönelik başlatılan operasyonlar üzerine, "Gülen terörist ise ben de teröristim." yönünde basın açıklaması yaparak, adliyeye dilekçe veren kişilerin de bulunduğu öğrenildi. (AA)

        REKLAM

        KAYSERİ'DE FETÖ'NÜN "İL İMAMI" OLAN 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Kayseri'de düzenlenen operasyonda gözaltına alınan FETÖ/PDY yapılanmasının Elazığ, Adıyaman ve Kayseri imamlarından 3 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlilerince 14 Aralık tarihinde Talas ilçesinde bir apartmana yapılan operasyonda, Elazığ İmamı olduğu iddia edilen Mehmet D., Adıyaman ve Kayseri İmamı olduğu iddia edilen Habib B. ile Adıyaman Üniversite Sorumlusu olduğu iddia edilen Hamdi C. ve Hüseyin E., toplantı halinde iken yakalanarak gözaltına alınmıştı.

        Gözaltına alınan Habib B., Hamdi C. ve Hüseyin E. emniyetteki işlemlerin tamamlanmasının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. (İHA)

        TRABZON MERKEZLİ OPERASYONLARDA 8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar İle Mücadele Şubesinin (KOM) yürüttüğü FETÖ/PDY operasyonları kapsamın da Trabzon dahil Malatya, Manisa ve Ankara'da 8 kişi gözaltına alınarak Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

        Of ilçe yapılanmasına yönelik yapılan operasyonlar kapsamında 2. dalganın gerçekleştiği ve toplamda 18 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. (İHA)

        REKLAM

        SAKARYA'DA 2 HAKİM VE 1 SAVCI TUTUKLANDI

        Sakarya'da FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında iki hakim ve bir savcı tutuklandı.

        Sakarya'da Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarına yönelik yürütülen operasyonlar devam ediyor. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesince görevden uzaklaştırıldıktan sonra Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Hendek Adliyesi'nde görevli hakim S.K.ve savcı Y.E.Ö., ile Geyve Adliyesi'nde görevli hakim H.Ö., FETÖ kapsamında gözaltına alınmıştı. Şahıslar çıkarıldıkları Sakarya Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanarak cezaevine gönderildi. (İHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ