Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul THY saat 17.00'ye kadar iç hat seferlerini iptal etti!

        THY, Atatürk Havalimanı'ndan bugün saat 17.00'ye kadar yapacağı iç hat seferlerinin tamamını iptal etti. Dış hatlarda iptal edilen sefer sayısı ise 471.

        İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle Türk Hava Yolları'nın (THY), Atatürk Havalimanından gerçekleştireceği yurt içi ve dışı 640 seferi iptal edildi.

        Alınan bilgiye göre, kentte etkili olan kar yağışı, Atatürk Havalimanı'nda hava trafiğinde aksamalara neden oldu.

        Olumsuz hava koşulları dolayısıyla THY'nin yurt içi ve dışına yapmayı planladığı 640 seferi iptal edildi. Havayolu trafiğinde yaşanan aksaklıklar nedeniyle THY, son 2 gün içerisinde 29 bin yolcusuna havalimanında ikram dağıtırken, 13 bin yolcusunu da otellerde ağırladı.

        Bu arada, hava trafiğindeki aksaklıklar dolayısıyla havalimanında yoğunluk devam ediyor. Dün uçuşları gerçekleştirilemeyen yolcuların bir kısmı geceyi havalimanında geçirdi.

        Uçuşları iptal edilen bazı yolcular da free shoplarda alışveriş yaparak vakit geçiriyor.

        Öte yandan, Atatürk Havalimanı'nda pistlerdeki kar küreme ve temizleme çalışmaları sürüyor.

        Kötü hava koşulları nedeniyle iptal olan seferler

        EKŞİ, YOLCULARDAN ÖZÜR DİLEDİ

        DHA'nın haberien göre, resmi Twitter adresinden bir açıklama yapan Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, "Gece boyunca DHMİ ve ekiplerimizin yoğun çalışması ile Atatürk Havalimanı'ndan seferler 08.00 lokal itibariyle peyderpey yapılmaya başlanılacaktır. Dün İstanbul'a gelecek 74 uçağımız aşırı kar yağışı sebebiyle 12 ayrı havalimanına divert etmiş olup, 10 bin 271 yolcumuz otellere alınmıştır. Seferlerimizdeki iptaller sebebi ile 5 bin yolcumuz İstanbul'da otellere alınmıştır. İhtiyacı olan yolcularımıza 4 bin battaniye, çocuk bezi, mama ve süt verilmiştir. Gayretimize rağmen üzdüğümüz yolculardan özür dileriz" dedi.

        Kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Atatürk Havalimanı'ndan yapılan uçuş seferlerinde aksamalar meydana geldi. Uçuşların iptali nedeniyle bazı yolcular otellere yerleştirilirken, bazıları ise terminalde sabahlamak zorunda kaldı. Sabah saatlerinde uçuşlara hazırlanan uçakların kapıları, gece etkili olan kuvvetli rüzgar ve buzlanma nedeniyle açılmadı. Görevlilerce kapıların açılması için uçaklara de-icing (buzlanmaya karşı özel sıvı) işlemi uygulandı. Uçuşların iptali dolayısıyla yolcuların valizleri ise apronda üstü kapatılarak bekletildi. Sabiha Gökçen Havalimanı'nda iniş ve kalkışlarda sıkıntı yaşanmazken, Atatürk Havalimanı'nda ise uçuşların 40-45 dakika gecikmeli olarak gerçekleştirildiği öğrenildi.

        SEFERLER GECİKMELİ GERÇEKLEŞİYOR

        Türk Hava Yolları (THY) dün akşam yaptığı açıklamada sabah 09.00'a kadar Cidde, Paris, Münih, New york, Londra Heatrow, Madrid, Milano, Amsterdam, Düsseldorf seferleri haricinde tüm uçuşları iptal edildiğini duyurmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ