Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Merkel Kılıçdaroğlu'na o röportajı sordu: Demeciniz sonrası görüşmek istedim

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile bir araya geldi. Görüşmede ana gündem maddesi, anayasa değişiklik teklifi oldu.

        Kılıçdaroğlu ile Merkel'in Almanya'nin Ankara Büyükelçiliği Rezidansı'ndaki görüşmesi yaklaşik 50 dakika sürdü.

        Kılıçdaroğlu'nun da "Darbe girişiminin karşısında yer aldık. OHAL ilanına karşıydık. Demokrasinin yanında yer aldık. KHK'larla devlet yeniden şekillendirildi. 140'ı aşkın gazeteci tutuklandı, toplantı ve gösteri yürüyüşleri kısıtlandı, bunu kabul edilemez buluyoruz" dediği öğrenildi.

        OHAL SÜRECİ

        Görüşmede Merkel'in, OHAL koşullarında referandumun yapılmasını nasıl değerlendirdiğini sorduğu belirtildi. CHP liderinin ise, "Hayır oyu çıkması konusunda elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz, yeterli koşullar var. Kararlıyız, hayır çıkacak. Ancak OHAL koşullarında referandumun sağlıklı olacağını düşünmüyorum" dediği kaydedildi.

        Kılıçdaroğlu'nun görüşmede ayrıca "Başbakan OHAL ilan edilmeden önceki ilk görüşmemizde 1,5-2 ay süreyle OHAL ilan edileceğini söylemişti ama 3'üncü dönemdir uzatılıyor" ifadesini kullandığı da belirtildi.

        TÜRKİYE-AB İLİŞKİLERİ

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Almanya Başbakanı'nın sorusu üzerine parti olarak Türkiye-AB ilişkilerinin devamından yana olduklarını vurguladığı, "Ancak çifte standarda son vermek gerekiyor" dediği de kaydedildi.

        Ömer TOPSAKAL / ANKARA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ