Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Dışişleri Kabil'deki intihar saldırısını kınadı

        Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'ın başkenti Kabil'deki Anayasa Mahkemesi otoparkında düzenlenen intihar saldırısını kınadı.

        Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, başkentteki Yüksek Mahkeme binasında meydana gelen terör saldırısında çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığının büyük bir üzüntüyle öğrenildiği belirtildi.

        Açıklamada, söz konusu terör saldırısının en güçlü şekilde kınandığı ifade edildi, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, Afganistan hükümetine ve kardeş Afgan halkına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar dilendi.

        Açıklamada, "Bu menfur terör saldırısının Afganistan’ı istikrar ve kalkınma yolundan alıkoyamayacağına inanıyor, Türkiye’nin Afgan Hükümeti'nin terörle mücadelesine desteğini bir kez daha teyit ediyoruz." ifadesi kullanıldı.

        "HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 20'YE ÇIKTI"

        Afganistan Sağlık Bakanlığı, intihar saldırısında ölenlerin sayısının 20 olduğunu açıkladı. Yaşamını yitirenlerden dördünün kadın olduğu ifade edildi. Saldırıda 37 kişinin yaralandığı kaydedildi.

        Üzerinde bomba bulunan saldırganın mesai saati sona erdiği için binadan çıkmakta olan mahkeme çalışanlarını hedef aldığı belirtildi.

        Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ