Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kayseri'den İstanbul'a uzanan nefes kesen fidye operasyonu!
        1

        MÜSLİM SARIYAR - MUSTAFA ŞEKEROĞLU/GAZETE HABERTÜRK

        Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü, bir hafta önce İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne yazı göndererek, İran uyruklu Farshat Z. ile arkadaşı Muhammed T.’nin İstanbul’da fidyeciler tarafından kaçırıldığını bildirdi. Yazı üzerine polis fidyecileri ararken, savcılığa başvuran Moradali A., 20 gün önce İran’dan gelen kardeşi Meğdat A. ile arkadaşı Rezza T.’nin de kaçırıldığını söyledi.

        2

        Savcılığın polise gönderdiği ifadede Moradali A. olayı şöyle anlattı: “Ağabeyim ve arkadaşını kaçıran kişiler bizimle görüntülü görüşme yaparak para istedi. Para göndermezsek öldüreceklerini söylediler. Verdikleri Afganistan’daki adrese İran’dan 100 bin lira gönderdim.

        3

        İkinci kez para istediler. Bu kez 7 bin 500 Euro’yu Zeytinburnu’nda verilen adrese götürdük. Ancak ağabeyimi ve arkadaşını yine serbest bırakmadılar.

        4

        POLİS, 4 İRANLI REHİNEYİ KURTARDI

        Soruşturmayı derinleştiren polis, ilginç detaylara ulaştı. Aynı tarihlerde İstanbul’a gelen 4 İranlıyı aynı kişilerin kaçırdığını belirledi.

        5

        Polis, mağdurların kimlerle, nerede ve nasıl görüştüğünü tespit etmeye çalıştı. Fidyecilerin görüntülü görüşme kayıtlarını inceleyen ekipler, mağdurların Küçükçekmece’de bir evde tutulduğunu tespit etti.

        6

        4 İranlı rehinenin kurtarıldığı operasyonda, fidyeciler Pakistan uyruklu Emanella Z., Tumur A. ve Afganistan uyruklu Raman Y. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.