Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Vali'nin 'araba sevdası' asfalt ağlatacak!

        GÖKSEL GÜRSOY / TEKİRDAĞ (AHT)

        Renault Safran, Renault Megan ve Mercedes olmak üzere 3 adet makam aracına sahip olan Tekirdağ Valisi Nezih Doğan'a dördüncü makam aracı olarak banka promosyonu ile piyasa değeri 113 bin EURO (220 bin lira) olan 2009 model sıfır kilometre lüks cip alındı. Denizden yüksekliği ortalama 10 metre olan Tekirdağ'ın tek dağı olan Ganos Dağı haricinde şehrin geneli düzlük araziden oluşuyor.

        Tekirdağ Valiliği İl Özel İdaresi 1 ay önce işçi ve memurların maaşları için Vakıfbank ile İl Özel İdaresi mevduat hesapları için deHalkbank ile 3 yıllığına anlaştı. İçişleri Bakanlığı'nın, 5 Aralık 2005'te yayınladığı genelgeye göre, Vakıfbank'tan alınan promosyon ücretinin yüzde 70'i personele dağıtıldı, kalan 61 bin 500 TL 'lik kısmı ile de İl Özel İdaresi protokol hizmetlerinde kullanılmak üzere Volkswagen Caravella minibüs satın alındı.

        Vali Aydın Nezih Doğan'ın talebiyle Halk Bankası ile yapılan anlaşmanın mevduat promosyonu ile de, piyasa değeri yaklaşık 113 bin Euro olan 2009 model sıfır kilometre Toyota Land Cruiser V8 marka, piyasa değeri yaklaşık 113 bin Euro olan 2009 model sıfır kilometre 4x4 lüks cip satın alındı.

        VALİ DOĞAN: "ARAZİ ARACINA İHTİYACIMIZ VARDI"

        İl Özel İdaresi mevduat hesapları için resmi bankalardan teklif aldıklarını ifade eden Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, Halk Bankası ile mevduat hesapları için anlaşma yaptıklarını söyledi. Promosyon alacaklarına karşın bankadan Valiliğin ihtiyacı olan arazi aracı istediklerini söyleyen Doğan, bankanın kendilerine Toyota Land Cruiser V8 marka, piyasa değeri yaklaşık 113 bin EURO olan 4x4 jeep hediye ettiğini bildirdi.

        Geçen yıllarda promosyona karşılık bankaların Tekirdağ Valiliği Kültür Merkezi'nin ve Namık Kemal Üniversitesi'nin bazı eksikliklerini tamamladığını belirten Doğan, "Bu sene arazi aracına ihtiyacımız vardı. Banka ile görüştük ve cip hediye olarak Tekirdağ Valiliği'ne verildi. Yapılan işlemler tamamen yasaldır. Bu araç şahsımın değil Tekirdağ Valiliği makamında kullanılmak üzere alınmıştır. Bir çok konuda arazi aracına ihtiyacımız olmuştu. Tekirdağ Valiliği'nin ihtiyacı olduğu için cip alma kararı verdik" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ