Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kemal Anadol'dan açıklama

        Anadol, beraberindeki diğer grup başkanvekilleri Kemal Kılıçdaroğlu ve Hakkı Süha Okay ile birlikte, ''Ergenekon'' soruşturması çerçevesinde aramaların sürdüğü Kanal B televizyonunu ziyaret etti.

        Kemal Anadol, televizyon önünde yaptığı açıklamada, Osmanlı döneminde kullanılan hukuk kitabı mecellede yer alan ''Mücrim sayısı çoğalınca suç ortadan kalkar'' ifadesini anımsattı.

        Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş ilkelerine sahip çıkmaktan başka bir şey düşünmeyen, akılcı bir bilim adamı olmaya çalışan, bu konuda ödün vermeyen ne kadar bilim adamı varsa, tümünün Ergenekon'un içine dahil edilmesinin hatalı olduğunu belirten Anadol, ''Böyle yaparsanız bunun altında siz kalırsınız. Biz, bilimadamı düşmanı bu zihniyeti zaten yakından tanıyoruz. Van'da da Rektör Yücel Aşkın'a dava açmışlardı. Bu davanın görüldüğü Van Adliyesi 5 katlıydı. Birinci katında ve son katında olmak üzere iki duruşma salonu vardı. Yeni kalp ameliyatı olmuş Rektör Aşkın'ı merdivenlerde ölsün diye her duruşmada 5. kata kadar çıkarttılar. Soruyorum şimdi o savcılar nerede? Yücel aşkın burada'' diye konuştu.

        Anadol, antik çağ filozoflarından Sokrat'ın savunmasını anımsatarak, binlerce baskı yapan savunmanın hala okunduğunu ama O'nu mahkum eden o dönemin hakimlerinin adını bilen olmadığını söyledi.

        CHP Grup Başkanvekili Anadol, ''Yargıyı alabildiğine, olabildiğine siyasallaştırarak bir sivil darbe yapmak isteyenler, Türk halkının demokrasi bilinci içinde boğulup gideceklerdir'' diye konuştu.

        Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Nazmi Bilgin de yaptığı açıklamada, Başkent Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın yılarca uğraşın ardından bir tarlada üniversite ortaya çıkardığını söyledi.

        Başkent Üniversitesi birimleri ve Haberal'a uygulanan işlemi utançla ve üzülerek kınadığını ifade eden Bilgin, ''Atatürk Cumhuriyeti'nde bunlar olmamalı. One minute diyenlere bir gün bu toplum da one minute diyecek ve onlar one minute bile kalamayacaklar'' dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ