Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı HDP'li Figen Yüksekdağ'ın Mersin'deki davası 23 Mart'a ertelendi

        Mersin'deki konuşmasında "Terör örgütü propagandası yaptığı" ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hakaret ettiği iddiasıyla hakkında iki ayrı dava açılan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın yargılanmasına devam edildi.

        Duruşma tutanağına göre, terör soruşturması kapsamında Kandıra F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan Yüksekdağ, Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesinde "Terör örgütü propagandası yapmak, Türk milletini, Türk Cumhuriyeti'ni ve TBMM'yi aşağılamak" suçlamalarıyla yargılandığı duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

        Yüksekdağ, birleşen birden fazla dosyasının bulunması ve Mersin'de yargılandığı başka davalar olması nedeniyle yeterli inceleme yapamadığı gerekçesiyle savunma için ek süre istedi.

        Sanık avukatı Sebahat Gençtarih Cebe de müvekkili hakkında İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan dava ile bu davanın birleştirilmesini talep etti.

        Mahkeme heyeti, Yüksekdağ'ın beyan için ek süre talebini kabul etti. Dava dosyalarının birleştirilmesi talebi için de mahkemeye müzekkere yazılmasına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 23 Mart'a erteledi.

        HAKARET DAVASI

        Yüksekdağ, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hakaret ettiği iddiasıyla 9. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada ise hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, şöyle konuştu:

        "Mersin'de yaptığım iki konuşma nedeniyle hakkımda 5 veya daha fazla dava açılmış. İddianameye konu olan olayda hakaret içeren herhangi bir söz yoktur. Ben siyasetçi olarak eleştiririm, gerekirse sert konuşurum. Ahmet Davutoğlu ile zamanında oturup konuşmuşluğum da vardır. Siyaset böyle bir şeydir. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin içtihatlarını da inceleme fırsatı buldum. İddianamede geçen şeyler hakaret içermemektedir."

        Mahkeme, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 17 Mart'a erteledi.

        HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hakkında, 13 Mart 2016 tarihinde HDP Mersin İl örgütünün 1. Olağanüstü Kongresi'nde yaptığı konuşma nedeniyle, "Terör örgütü propagandası yapmak, Türk milletini, Türk Cumhuriyeti'ni ve TBMM'yi aşağılamak" suçlamalarıyla Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesinde, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hakaret ettiği gerekçesiyle de Mersin 9. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ