Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ömer Halisdemir'in babası istedi, Bakan harekete geçti

        Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in babasının Kur'an kursu yaptırılması için kendisinden talepte bulunduğunu belirterek, "İnşallah, önümüzdeki günlerde, gidip orada 100 kişilik yurdu olan, Ömer Halisdemir ismini vereceğimiz Kur'an kursunu yapacağız." dedi.

        Özhaseki, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası'nda, Başbakan Binali Yıldırım'ın onuruna verilen yemekte, kendisinin de bu toprakların insanı olduğunu söyledi.

        Oda başkanı Arif Parmaksız'ın zaman zaman ekibiyle kendisini Bakanlıkta ziyaret ettiğini aktaran Özhaseki, "Problemlerini söyler, çözüm bulmaya çalışırız. Üç milletvekili arkadaşımız da sağ olsunlar kardeş gibiler. Geçen hafta Belediye Başkanımızla yine Ankara'ya geldiler, Organize Sanayi Bölgesi'nin arıtma tesis sorununu, bazı köylerden çıkan atıkların arıtması olmadığı için sıkıntı verdiğini söylediler, onlara da çözüm bulduk." diye konuştu.

        Özhaseki, salonda bulunan sanayici ve iş adamlarının ekmeğini taştan, topraktan çıkaran, helalinden kazanan, vatanını, milletini seven, milli ve manevi duygulara bağlı insanlar olduğunu vurguladı.

        Niğde'de dün, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in kabri ile babasını ziyaret edip, Fatihalar okuyarak çalışmaya başladığını dile getiren Özhaseki, şöyle devam etti:

        "Babasının da sizlere selamı var. Özellikle 'Selamımı iletirseniz memnun olurum.' dedi. 'Kendime bir şey istemiyorum, aileme bir şey istemiyorum ama insanlar güzel yetişsinler diye benim bu topraklara Kur'an kursu yaptırır mısınız, bir yurt yaptırır mısınız?' dedi. Bizim bölgenin insanlarının istedikleri bunlar efendim. Biz de söz verdik. İnşallah, önümüzdeki günlerde, gidip orada 100 kişilik yurdu olan, Ömer Halisdemir ismini vereceğimiz Kur'an kursunu yapacağız."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ