Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul'a 2 yeni terör ihtisas mahkemesi kuruldu

        HSYK 1. Dairesince, İstanbul'da terör ihtisası mahkemesi olarak kurulmasına karar verilen 26 ve 27. Ağır Ceza Mahkemesi Başkan ve üye hakimleri atandı.

        Ergenekon davasının görüldüğü İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesine 1 yıl süreyle başka dava verilmemesi kararlaştırıldı.

        Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 1. Dairesi'nce, terör ihtisas mahkemesi olarak kurulmasına karar verilen İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına hakim Kemal Selçuk Yalçın, 27. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına ise hakim Abdurrahman Orkun Dağ'ın atanmasına karar verdi.

        Hakim Dağ, basın suçlarına bakan İstanbul 2. Asliye Ceza, Hakim Yalçın ise 35. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi olarak görev yapıyordu.

        UYUŞTURUCU İHTİSAS MAHKEMESİ

        Gebze 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Şamil İnan ise uyuşturucu ihtisas mahkemesi olan İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olarak atandı.

        ERGENEKON MAHKEMESİNE 1 YIL BAŞKA DOSYA VERİLMEYECEK

        HSYK 1. Dairesi'nin müstemir yetki kararnamesiyle, Ergenekon davasının görüldüğü İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesinin 30 Haziran 2017 tarihine kadar genel tevziye kapatılması kararlaştırıldı. Yargıtay tarafından usulden ve esastan bozma kararı verilmesin üzerine 274 sanıklı Ergenekon davasının gönderildiği İstanbul 4. Ağır ceza Mahkemesi, ilk duruşmanın 21 Haziran'da yapılmasına karar vermişti. Ergenekon davasının yaklaşık 4 bin ek delil klasörü bulunuyor.

        6 MAHKEME KAPATILDI

        İstanbul 74, 75 ve 76. Asliye Ceza Mahkemeleri ile İstanbul 5, 6 ve 7. Çocuk Mahkemelerinin 08 Ağustos 2017 tarihi itibarıyla faaliyetlerinin durdurulmasına karar verildi.

        TERÖR İHTİSAS MAHKEMELERİ

        HSYK'in resmi gazetede yayınlanan kararıyla, İstanbul'da 26 ve 27, Aydın 3, Balıkesir 3, Erzurum 3, Gaziantep 8, ve Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemelerinin terör ihtisas mahkemeleri olarak kurulmasına verildi.

        Veli SARIBOĞA/ İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ