Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Binali Yıldırım KKTC'ye gitti

        Başbakan Binali Yıldırım, çeşitli görüşmelerde bulunmak üzereKuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) başkenti Lefkoşa'ya gitti.KKTC Başbakanı Özgürgün'ün eşinin yurt dışında programı olduğu için annesi Tangör Özgürgün'ün karşılamada yer aldığı öğrenildi.

        Yıldırım, özel uçak "TUR" ile saat 14.30'da KKTC'ye geldi. Başbakan Yıldırım'ı, Ercan Havalimanı'nda, KKTC Başbakanı Özgürgün karşıladı. Başbakan Binali Yıldırım, KKTC ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ve Başbakan Hüseyin Özgürgün ile görüşmeler yapacak.

        Görüşmelerde, Türkiye ile KKTC arasındaki yakın iş birliğinin daha da ilerletilmesi ve Kıbrıs sorununa kapsamlı çözüm bulunmasına ilişkin müzakere sürecinde meydana gelen son gelişmeler ele alınacak.

        Başbakan Yıldırım ile birlikte eşi Semiha Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da KKTC'ye geldi.

        BAŞBAKAN'IN ANNESİ KARŞILADI

        Karşılamada, KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün'ün annesi Tangör Özgürgün, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, KKTC Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ömer Paç, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, KKTC Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Lakadamyalı ile milletvekilleri de hazır bulundu. KKTC Başbakanı Özgürgün'ün eşinin yurt dışında programı olduğu için annesi Tangör Özgürgün'ün karşılamada yer aldığı öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ