Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Devlet Bahçeli: Hollanda ile diplomatik ilişkilerin askıya alınması gerekir

        Hollanda'nın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hollanda ile diplomatik ilişkilerin askıya alınması gerektiğini söyledi. CHP lideri Kılıçdaroğlu da hükümete Hollanda ile ilişkilerin askıya alınması yönünde çağrıda bulunmuştu.

        Bahçeli'nin açıklamaları şöyle;

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Avrupa'da düşünce ve ifade özgürlüğüne, insani ve vicdani taleplere, izleri uzun seneler çıkmayacak kara bir leke sürülmüştür. Hollanda, soğanın virüs yemiş hali olan laleyi soldurmuş, insanlığın yüz karası bir tutum takınarak hasım ülke haline gelmiştir." dedi.

        "BEKLENTİMİZ GEREKLİ CEVABIN HER DÜZEYDE VERİLMESİDİR"

        Beklentimiz, Hollanda'nın gayri hukuki ve gayri ahlaki müdahalelerinin yanına bırakılmaması, bu ülkeye gerekli cevabın her düzeyde verilmesidir." diyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihsel hak ve çıkarlarını korkusuzca savunmak bizlerin, tüm vatan evlatlarının en temel haysiyet görevidir. İktidarı ve muhalefetiyle Türkiye yıkılmaz, aşılmaz, geçilmez bir kaledir. Türk milleti zulme karşı dayanışma içindedir."

        Milliyetçi Hareket Partisi olarak Hollanda'yı lanetlediklerini belirten Bahçeli, "Bilinmelidir ki aziz milletimiz 16 Nisan'da Avrupa'ya, terör örgütlerine, Türkiye'nin kuyusunu kazmaya çalışan bütün çürümüş odaklara dersini verecek, sandıkta 'evet' diyecektir." ifadesini kullandı.

        OLAY

        Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçuş izninin iptal edilmesinin ardınan Rotterdam Başkonsolosluğu önünde bekleyen Türk vatandaşları ile bir araya gelmek isteyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, 5 saat bekletildikten sonra polis zoruyla Almanya'ya gitmeye zorlanmıştı.

        BU gelişmelerin ardından Hollanda polisi binlerce vatandaşa çok sert müdahalede bulunmuş, çok sayıda kişi yaralanmış, 12 kişi de gözaltına alınmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ