Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ operasyonları kapsamında tutuklanan ve gözaltına alınanlar (13 Mart 2017)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 13 Mart Pazartesi günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        ARANAN POLİS MÜDÜRÜ ÇATIDA YAKALANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında aranan eski polis başmüfettişi Mustafa Taner Şentürk Aydın'ın Nazilli ilçesinde yakalandı.

        Alınan bilgiye göre, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığında yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, hakkında yakalama kararı çıkarılan Şentürk'ün İsabeyli Mahallesi'nde olduğu bilgisini edinen Nazilli İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, belirlenen adrese operasyon yaptı.

        Sakarya Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü görevinin ardından İzmir'e başmüfettiş olarak atanan ve 2015 yılında FETÖ/PDY soruşturması kapsamında ihraç edilen Mustafa Taner Şentürk, babasına ait evin çatı katındaki saklandığı yerde yakalandı. Evdeki dijital verilere el konuldu.

        İşlemlerin ardından Nazilli İlçe Adliyesine sevk edilen zanlı, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) ifadesinin alınmasının ardından tutuklanarak Nazilli E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. (AA)

        CEMAAT ABLALARINA OPERASYON: 30 GÖZALTI

        Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda 'abla' oldukları iddiasıyla 30 kadın gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Çorlu'da FETÖ/PDY'ye yönelik düzenlenen operasyonda 30 kadın gözaltına alındı. Konuyla ilgili Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ile mücadele kapsamında yürütülün çalışmalarda, örgütün Çorlu kadın yapılanması ve örgütle iltisaklı olduğu tespit edilen dernekle ile ilgili 30 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan şahısların gerekli işlemleri tamamlandıktan sonra adli mercilere sevk edilecektir" denildi.

        Açıklamada ayrıca kadınların anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme suçlaması ile gözaltına alındığı ve emniyetteki sorgulamalarının tamamlanmasının ardından adli mercilere sevk edilecekleri kaydedildi. (İHA)

        FETÖ'CÜ ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜ TUTUKLANDI

        Ankara'da yürütülen FETÖ/PDY kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan İzmir eski İstihbarat Şube Müdürü, Nazilli'ye bağlı İsabeyli Mahallesi'nde saklandığı evde yakalandı.

        17-25 Aralık hükümete kumpas girişiminden sonra görev yaptığı İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğünden emekliye sevk edilen Mustafa Taner Şentürk (52), 15 Temmuz darbe kalkışmasından sonra kayıplara karışmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturmasında hakkında yakalama kararı çıkartılan Mustafa Taner Şentürk, uzun süredir izini kaybettirmişti.

        Yapılan teknik takip sonucunda babasının yaşadığı İsabeyli Mahallesi'ne geldiği tespit edilen Şentürk, jandarma ekiplerinin başarılı operasyonu sonucu yakalandı. Şentürk, Nazilli İlçe Jandarma Komutanlığında alınan ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Çıkartıldığı mahkemede telekonferans yoluyla Sakarya'da görülen 2003 yılında Sakarya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Hasan Alişan'a şantaj iddiası davası kapsamında da ifade veren Şentürk, tutuklanarak cezaevine konuldu. (İHA)

        ROKETSAN'IN ESKİ ÇALIŞANI 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 3 eski Roketsan çalışanı tutuklandı.

        Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan, ikisi mühendis, biri muhasebeci 3 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        "ByLock" programını kullandıkları öne sürülen şüpheliler, savcılıktaki ifadeleri sonrası çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece cezaevine gönderildi. (AA)

        AFYONKARAHİSAR'DA 9 KİŞİ TUTUKANDI

        Afyonkarahisar Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 21 şahıstan 9'u tutuklandı, 11'i ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

        Gerçekleştirilen operasyonla ilgili Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, operasyonun örgütün haberleşme programı olan Bylock kullanıcılarına yönelik yapıldığı belirtildi. Açıklamada, "Müdürlüğümüz Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü faaliyetlerinin deşifresine yönelik yapılan operasyonlarla ilgili olarak, Bylock kullanıcısı oldukları tespit edilen 30 şahsın yakalanmasına yönelik soruşturma başlatılmıştır. Yürütülen soruşturma kapsamında, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce gerçekleştirilen operasyonel çalışmalarda, 21 şahıs yakalanmış, yapılan soruşturma sonrası 9 şahıs tutuklanmış, 11 şahıs adli kontrolle, 1 şahıs ise savcı talimatı ile şubeden serbest bırakılmıştır. Firari 9 şahsın ise yakalama çalışmaları devam etmektedir" ifadelerine yer verildi. (İHA)

        FETÖ'NÜN ADLİ TIP YAPILANMASI SORUŞTURMASI TAMAMLANDI

        Terör Örgütünün (FETÖ) Adli Tıp Kurumu yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı. 37'si tutuklu 52 şüpheli hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Özgür Metin tarafından FETÖ'nün Adli Tıp Kurumu yapılanmasına yönelik 161 sayfalık iddianame hazırlandı. 37'si tutuklu 3'i firari 52 şüphelinin yer aldığı iddianamede, 12 şüphelinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı belirtildi. İddianamede, şüphelilerden 40'nın şifreli haberleşme programı Bylock kullancısı olduğu belirtildi. İddianamede, tüm şüpheliler hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi. Başsavcıvekili İsmail Uçar tarafından onaylanan iddianame, İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. (DHA)

        KIRKLARELİ'NDE 18 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmaları kapsamında, son 10 gün içerisinde 18 kişi gözaltına alındı.

        Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığımızca; darbe ve FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma suçlarından yürütülen soruşturmalar kapsamında, son 10 gün içerisinde, aralarında doktor, iş adamı, öğretim görevlisinin de bulunduğu toplam 18 kişi hakkında gözaltı işlemi gerçekleştirilmiş, bunlardan (aralarında iş adamı, doktor, öğretim görevlisinin de bulunduğu) 9 kişi sevk edildikleri Kırklareli Sulh Ceza Mahkemesi Hakimliği tarafından tutuklanmıştır. 4 kişi hakkında adli kontrol kararı verilmiş, 1 kişi Cumhuriyet Başsavcılığımızca ifadesinin ardından serbest bırakılmış, 4 kişinin de gözaltındaki işlemleri devam etmektedir. Bugüne kadar darbe ve FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma suçlarından yürütülen soruşturmalar kapsamında; 33 iddianame hazırlanmış olup, 255 sanık hakkında dava açılmış, 124 sanığın tutuklu, 131 sanığın ise tutuksuz olarak yargılanmasına devam edilmektedir. Haklarında kovuşturmaya yer olmadığına (takipsizlik) dair karar verilen dosya sayısı da 20'dir" denildi.

        Mayıs ayında 16 tutuklu sanığın ilk duruşmasının yapılacağı ifade edilirken, "Cumhuriyet Başsavcılığımızca 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı personeli ile ilgili olarak (aralarında tugay komutanı B.K.'nın da bulunduğu) 16 tutuklu sanık hakkında Kırklareli 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına gönderilen iddianameler kabul edilmiş olup, ilk duruşma 8 Mayıs 2017 Pazartesi günü Halk Eğitim Merkezi'nde başlayacak ve 9-10-11-12 Mayıs tarihlerinde devam edecektir. Bunların yanı sıra, darbe ve FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma suçlarından haklarında işlem başlatılan tutuklu ve tutuksuz tüm sanıklar ile ilgili iddianameler de titizlikle hazırlanmış ve Kırklareli 1. ve 2. Ağır Ceza Mahkemelerine gönderilmiştir. Bir kısım yargılamalar halen devam etmekte olup, bir kısım yargılamalar mahkemesince belirlenen günlerde yapılacaktır. Soruşturma ve yargılamalar hukuka uygun, adil, hızlı, şeffaf ve yoğun bir şekilde devam etmektedir" ifadelerine yer verildi. (DHA)

        BOLU'DA 3 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Bolu'da yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan 3 kişi adliyeye sevk edildi.

        Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturmaları kapsamında, aralarında doktor ve esnaf olan 3 kişi, İl Emniyet Müdürlüğü KOM ve TEM şubesi ekipleri tarafından yapılan operasyonla gözaltına alındı. Daha önce FETÖ soruşturmaları kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edildikten sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan E.Ç ve S.Y. ile A.N.Y. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiler.(İHA)

        SİİRT'TE 7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Siirt'te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 7 şüpheli gözaltına alındı.

        Edinilen bilgilere göre, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce kent merkezi ile Kurtalan ve Pervari ilçelerinde belirlenen adreslere operasyon düzenlendi. Eş zamanlı düzenlenen operasyonda, 7 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğüne getirildi. (İHA)

        MALATYA'DAKİ KALKIŞMA DAVASINDA 5. DURUŞMA BAŞLADI

        Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili tutuklanan aralarında dönemin 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Avni Angun'un da bulunduğu 76 sanığın yargılandığı davanın beşinci duruşması başladı.

        Huduti ve Angun ile dönemin 7. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Emin Ayık, 2'nci Ordu Harekat Destek Yarbaşkanı Zeki Karataş, 2. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Mustafa Serdar Sevgili, meslekten ihraç edilen 2. Ordu'da görevli Ersin Yıldırım ile subay, astsubayların da bulunduğu 28'i tutuklu 76 sanık için duruşmanın yapıldığı Yakınca Spor Salonu çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı.

        Jandarmanın öncü araçları eşliğinde cezaevi araçlarıyla spor salonuna kelepçeli getirilen Adem Huduti, Avni Angun ve Emin Ayık ile 11 tutuklu sanık, jandarma eşliğinde salona alındı. Diğer tutuklular ise SEGBİS üzerinden duruşmaya bağlandı.

        Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz ve Başsavcıvekili Mehmet Badem tarafından hazırlanan Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen 165 sayfalık iddianamede dönemin 2. Ordu Komutanı Huduti, bir numaralı şüpheli olarak yer alıyor.

        İddianamede, şüphelilerin, "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek", "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ortadan kaldırmaya veya Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve "terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olmak" suçundan da 15'er yıl hapisle cezalandırılmaları isteniyor. (Ferdi DURDU / MALATYA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ