Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim YGS sonuçları ne zaman açıklanacak? YGS sonuçları açıklanma tarihi!

        2017-YGS 12 Mart Pazar günü (dün) tamamlandı. Türkiye genelinde milyonlarca öğrenci üniversitenin ilk aşaması olan YGS'ye katıldı. Peki YGS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte YGS ve YGS sonuçlarına dair tüm detaylar...

        YGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), dün milyonlarca öğrencinin katılımıyla tamamlandı. Üniversiteye yerleşmek için ilk aşama olan YGS'nin ardından adaylar şimdi de YGS sonuçlarını heyecanla bekliyor.

        YGS sonuçları için açıklanma tarihi henüz belli değil. Konuyla ilgili resmi açıklama ÖSYM tarafından yapılacak ve adaylar YGS sonuçlarını öğrenmek için sonuçların açıklanacağı günü bekleyecek.

        Geçtiğimiz yıl YGS sonuçları 25 Mart 2016 tarihinde açıklanmış ve sınava giren 2 milyondan fazla üniversite adayı sonuçlarını öğrenerek tercih işlemlerini tamamlamıştı. Bu yıl da 25 Mart tarihine yakın bir tarihte YGS'nin açıklanması bekleniyor.

        YGS'de en az bir puan türünde 150 ve üzeri puan alamayan adayların, YGS puanları ile bir yükseköğretim programını tercih etme ve LYS'lere girme hakları bulunmayacak. YGS puanı 150'nin altında olan adaylar için ilgili yerleştirme puanı (Y-YGS) hesaplanmayacak. YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) girme hakkı elde edecek.

        YGS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

        YGS sonuçları açıklandığında, adaylar ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi olan "https://ais.osym.gov.tr/" adresine T.C Kimlik No ve Aday Şifresi ile giriş yaparak 2017 YGS sonuçlarını öğrenebilecekler.

        YGS TAMAM, SIRA LYS'DE

        Sayılıgünler hızla geçti ve 12 Mart Pazar günü ÖSYS sürecinin ilk etabı YGShaftasonu gerçekleştirildi. 2 milyon 265 bin 902 adayın başvurduğu YGS'nin sonuçları 28 Mart'ta açıklanacak. Süreç 4-17 Nisan 2017 tarihleri arasında LYS başvuruları ve Haziran ayında yapılacak LYS oturumlarıyla sonlanacak.

        2017 YGS'ye ilişkin değerlendirmelerde bulunan İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Rehberlik Koordinatörü Murat Acet, "Önlisans programlarını tercih edebilmek için 150 barajını aşmak gerekecek ve bunun için 20 net yapmak yeterli. 32 net ve üzeri yapanlar ise 180 baraj puanını aşabilecek, ikinci basamak sınavı olan Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) girmeye ve lisans programları için tercih yapmaya hak kazanacaklar" dedi.

        Yayınlanan sorular ve öğrenci deneyimlerinden yola çıkıldığında 2017 YGS'nin genel olarak yeni müfredata uygun bir şekilde gerçekleştiğini söyleyen Acet, "Ancak Geometri ve problem sorularının çokluğu ve uzunluğu sınavın belirleyici testinin Matematik olduğunu ortaya koymaktadır. Zorluk düzeyi yüksek olan matematik soruları hem ortalamaları hem de başarı sıralarını etkileyebilir. Ayrıca birçok adayın matematik testinde zaman kaybı yaşamaları öteki testlerdeki başarılarını da etkileyecekmiş gibi görünmektedir. Diğer testlerin soru yapılarında, müfredata uygunluklarında ise büyük sürprizler yaşanmadığını; orta düzeyde soruların ağırlıkta olduğunu söyleyebiliriz" diye konuştu.

        KİMLİĞİNİ KAYBEDEN ÖĞRENCİ, YGS'YE POLİSİN YARDIMIYLA GİRDİ

        Kahramanmaraş'ta sınav evraklarını ve kimliğini kaybeden öğrenci, Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) polisin yardımlarıyla girebildi.

        Kahramanmaraş'ın Türkoğlu İlçesi Beyoğlu Mahallesi'nde yaşayan 18 yaşındaki Harun Gören, YGS'ye gireceği Sütçü İmam Üniversitesi Orman Fakültesi önüne geldiğinde cüzdanını kaybettiğini fark etti.

        Burada görevli polislere içinde sınav evrakları ve kimliği bulunan cüzdanını kaybettiğini aktaran Gören, ekiplerden kendisine yardım etmesini istedi.

        Gören'in sınava gelirken bindiği şehir içi yolcu otobüsünü durduran polisler, belgeler otobüste bulunamayınca Gören ile otobüsü beklediği durağı da kontrol etti.

        Otobüs durağında da evrakların bulunamaması üzerine ekipler, Gören için bir internet kafeden sınav giriş belgesi çıkarttırdı.

        Daha sonra Gören'i Onikişubat İlçe Nüfus Müdürlüğüne götürülen ekipler, öğrenci için geçici kimlik belgesi aldı.

        Polis otosuyla sınava 10 dakika kala Sütçü İmam Üniversitesi Orman Fakültesindeki sınav salonuna yetiştirilen Gören, ekiplere teşekkür etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ