Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Mustafa Çalışkan huzurevini ziyaret etti

        İstanbul İl Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışka Bahçelievler Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon merkezini ziyaret etti. 71 yaşındaki ressam Özcan Çelenk yaptığı Fethi Sekkin resmini Çalışkan'a hediye etti. Mustafa Çalışkan, "bir kişi çıkar bazen bir milleti devleti kurtarır. Bütün şehitlerimiz kalbimizde, ancak Fethi Sekin'in yeri ayrı" diye konuştu.

        71 YAŞINDAKİ RESSAM'DAN FETHİ SEKİN TABLOSU

        Huzurevinde kalan 71 yaşındaki ressam Özcan Çelenk'te yaptığı Fethi Sekin tablosunu Mustafa Çalışkan'a hediye etti.

        ÇOCUK YUVASI VE HUZUREVİ PROJESİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ

        Mustafa Çalışkan yaptığı konuşmasında, "ben il emniyet müdürü olarak atandığımda, özel kaleme şu talimatı verdim. Bana İstanbul'da bulunan bütün huzurevleri ve çocuk yuvalarını çıkartın. Her hafta bir tanesini ziyaret edelim. Liste çıktı tek tek baktım. Fakat öyle bir dönem yaşıyoruz ki, bu da işin mazereti değil ama, inanın o listeye bir daha bakamadık. O kadar yoğun, o kadar sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz ki, ben göreve başladığımdan bu yana 61 şehit verdik. 61 tane Fethi Sekin gibi vatan evladını, baba kardeş, o kadar zor ve sıkıntılı bir dönem yaşıyoruz. Ama o benim projem kafamda var. Buraya gelince tekra gündeme almam gerektiğini anladım. Biz inşallah her hafta bir huzurevimizi çocuk yuvamızı ziyaret edeceğiz. Bu bizede birşey hatırladıyor, hepimiz doğuyoruz, çocukluğumuzu yaşıyoruz, gençliğimizi yaşıyoruz, orta yaş ve ileri yaş, bunları unutmamak lazım ömür çok hızlı geçiyor. Sizlerle sohbet etmek lazım, bazı şeylerin kıymetini sizlerden dinlemek lazım." dedi.

        BİR KİŞİ BAZEN BİR MİLLETİ VE DEVLETİ KURTARIR

        Mustafa Çalışkan, "Fethi Sekin içinde, bazen bir vatan evladı çıkar, koca koca orduları yener. Bir kişi bazen bir milleti ve devleti kurtarır. Fethi Sekin'de yaptığı işle öyle büyük bir iş yaptı ki, bir polisin tek başına neler yapabileceğini, tüm Türkiye'ye gösterdi. Milletimiz de bunu çok güzel bir şekilde anladı. Her şehidimizi kalbimize gömüyoruz ama, Fethi Sekin ayrı bir yeri var. Allah gani gani rahmet eylesin. Özcan abimizede çok teşekkür ediyorum." dedi.

        Nihat ULUDAĞ İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ