Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Grammeşin davasında karar çıktı

        Öğretmen Bahadır Grammeşin, 9 Mayıs 2015 günü Kadıköy'de arkadaşlarıyla bir mekanda asker eğlencesine katıldı. Grammeşin ve yanında bulunan arkadaşları, evlerine gitmek üzere yürüdükleri sırada 2 kişi, arkadaş grubunda bulunan kadınlara sözlü tacizde bulundu. Tacizi engellemek isterken iki grup arasında çıkan kavgada bıçaklanan Grammeşin hayatını kaybetti.

        Olaya ilişkin Erkan Çınar hakkında "Kasten öldürme" suçundan müebbet hapis, diğer şüpheliler hakkında ise "kasten öldürmeye yardım etme", "yaralama", "silahla tehdit" ve "suç delillerini yok etme" gibi değişik suçlardan cezalandırılmaları istemiyle dava açıldı.

        "KARAR ÖLEN GENCİ GERİ GETİRMEYECEK"

        Grammeş'i öldürdüğü gerekçesiyle Erkan Çınar'ın da aralarında bulunduğu 10 sanıklı davada mahkeme (dün) kararını verdi. Anadolu 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına 5'i tutuklu 7 sanık, Bahadır Grammeşin'in ablası Başak Grammeşin, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, çok sayıda mağdur ile taraf avukatları katıldı. Duruşmada söz alan Grammeşin, ailesinin avukatlarından Ayhan Erdoğan, "Verilecek karar ölen genci geri getirmeyecek ama müvekkillerimin huzur bulacağı adil bir karar olmasını istiyoruz" dedi.

        "İSTESE FAZLA BIÇAK DARBESİ VURABİLİRDİ"

        Tutuklu sanık Erkan Çınar'ın avukatı Hakkı Kurtuluş, olay günü müvekkilinin kavgayı ayırmaya çalışması üzerine saldırıya uğradığını belirterek, "Müvekkilim de bir insan. Başlıyor eline ne geçerse saldırmaya. Öldürme kastı yoktur. Eylem tek bıçak darbesi ile gerçekleşmiştir. İstese fazla bıçak darbesi vurabilirdi" diye konuştu.

        "KENDİMİ KAYBETTİM"

        Erken Çınar ise Grammeş'ine rahmet diledi ve şunları söyledi: "Hayatımda insanlara iyilikten başka bir şey yapmadım. Kafama aldığım darbeden dolayı kendimi kaybettim. Çok üzgünüm. Kendimi savundum. Pişmanım" dedi. Diğer sanıklar da pişman olduklarını dile getirdi.

        ÖLDÜRME SUÇUNDAN 25 YIL

        Sanık Çınar'ı, "kasten öldürme" suçundan önce müebbet hapse ardından da ‘sanığın geçmişini' takdiri indirim sebebi olarak kabul eden mahkeme, 25 yıl hapis cezasına çarptırlıd. Çınar'A, mağdurlardan Çağrı Konca'ya karşı "Kasten öldürmeye teşebbüs", mağdurlara karşı "Tehdit", "Ruhsatsız bıçak taşıma" suçlarından da toplam 13 yıl 20 gün ve bin 660 lira adli para cezası verildi.

        4 SANIĞA ÖLDÜRME EYLEMİNE İŞTİRAKTEN CEZA

        Mahkeme, sanıklar sanıklar Mert Nikelay, Murat Topraktepe, Yahya Burak Ataç ve Cemal Diri'nin de, Bahadır Grammeşin'in öldürülmesi eylemine iştirak ettikleri gerekçesiyle 10'ar yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme diğer sanıkların da "Tehdit" ve "Kasten yaralama" suçlarından cezalandırılmalarına hükmetti.

        ADLİYE KARIŞTI, POLİS BİBER GAZI SIKTI

        Kararın ardından salondan çıkan taraflar, adliye koridorunda birbirine girdi. Mağdur taraf ile sanık yakınları arasındaki sözlü tartışma kavgaya dönüştü. Polis ekipleri tarafları adliye içinde ayırırken jop ve kalkan kullandı. Sanık yakınları özel güvenlik tarafından olay yerinden götürülürken mağdur taraf ile izleyiciler ve polis arasında kavga devam etti.

        Çevik kuvvet ekiplerinin de devreye girmesi ile grup adliye bahçesine çıkarıldı. Adliye bahçesinde de devam eden olaylarda gruba biber gazı sıkılarak müdahale edildi. Grup adliye bahçesinin dışına çıkarıldı. Adliye dışında ise grup da polis ekiplerine taş atarak karşılık verdi. Çıkan olaylarda biber gazından fenalaşanlar oldu.

        Arzu KAYA / İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ