Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik SON DAKİKA: Hatay Reyhanlı'da 1 asker şehit oldu!

        Reyhanlı Bükülmez Hudut Karakol Komutanlığı'nda görevli bir er nöbet sırasında Suriye tarafından keskin nişancı tüfeğiyle açılan ateş sonucu şehit oldu. TSK, ateşin açıldığı Suriye'deki PKK-PYD bölgesinin vurulduğunu açıkladı.

        Hatay'ın Reyhanlı İlçesi Bükülmez Hudut Karakol Komutanlığı'na sabah saatlerinde Suriye tarafından keskin nişancı tüfeğiyle ateş açıldı. PYD/PKK bölgesinden açıldığı belirtilen ateş sonrası Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı er Hüseyin Koroç ağır yaralandı. Yaralı asker, kaldırıldığı Reyhanlı Devlet Hastanesi'nde doktorların müdahelesine karşın kurtarılamayarak şehit oldu. Sınırda konuşlu topçu birlikleri tarafından ateş açılan bölge vuruldu.

        'MİSLİYLE KARŞILIK VERİLDİ'

        Genelkurmay Başkanlığı saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada "22 Mart 2017 tarihinde saat 08.45 sularında 2'nci Hudut Alay Komutanlığı, Hatay ili Reyhanlı ilçesi, Bükülmez Hudut Karakol Komutanlığında görevli bir kahraman silah arkadaşımız nöbet görevi esnasında Suriye PYD/PKK bölgesinden açılan keskin nişancı ateşi ile şehit olmuştur. Ateşin açıldığı Suriye tarafındaki bölgeye, süratle, uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru müdafaa hakkı kapsamında bölgedeki Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarınca ateş açılarak misliyle mukabelede bulunulmuştur" denildi.

        ACILI BABA ASKERE SARILIP AĞLADI: O DA SİZİN GİBİ GİYİNMİŞTİ

        Şehit Piyade Er Hüseyin Koroç'un acı haberi Şanlıurfa'daki ailesini yasa boğdu. Şehidin Eyyübiye ilçesine bağlı Osmanlı Mahallesi'nde bulunan babaevine giden askerleri gören anne Fatma Koroç, yere oturup bir süre hiç bir şey soramadı. Acı haberi alan anne daha sonra gözyaşlarına boğuldu. Baba Ahmet Koroç'a ise haber çalıştığı inşaatta verildi. Şehit haberini aldıktan sonra komutana sarılan acılı baba "O da sizin gibi giyinmişti. Kurban olurum ona. Komutanım onu göremedim. Daha yanına gidecektim" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Bekar olan şehidin, ailenin 5 çocuğundan biri olduğu öğrenildi.

        HABERTÜRK HABER MERKEZİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ