Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim YDS İlkbahar Dönemi sınav giriş belgesi yayınlandı! YDS sınav giriş belgesi nasıl alınır?

        2017-YDS İlkbahar Dönemi sınavına giriş yapacak adaylar bir süredir sınav giriş belgesi hakkında ÖSYM'den açıklama bekliyordu. ÖSYM de bugün yaptığı açıklama ile sınav giriş belgesini erişime açtı. İşte YDS sınav giriş belgesi!

        YDS SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

        YDS sınav giriş belgesi erişimi için adayların ilk olarak ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'ne T.C. Kimlik No ve aday şifreleri ile giriş yapmaları gerekmekte. Ardından başvurdukları sınava girerek buradan YDS sınav giriş belgesi hakkında tüm detaylara erişebilecek ve sınav giriş belgelerini edinebilecekler.

        YDS İLKBAHAR DÖNEMİ SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYIN

        Önemli Not:2017-YDS İlkbahar Dönemi saat 10.00’da başlayacak olup sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacaktır. Saat 09.45’ten sonra adaylar, sınav binalarına alınmayacaklardır.

        ÖSYM'DEN SINAVA GİRECEK ADAYLARA UYARI

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), yaptığı açıklamada "Sınava Giriş Belgesi’ni (fotoğraf görünür bir şekilde) yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacaktır." ifadelerini kullandı ve ekledi: "Bina girişinde yoğunluğa yol açılmaması için adayların çanta ve benzeri eşyalarını sınava girecekleri binalara getirmemeleri, sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri ve sınavdan en az 1 saat önce sınavın yapılacağı bina önünde hazır bulunmaları sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından son derece önemlidir."

        SINAVA GETİRİLMEYECEK EŞYALAR

        Aynı zamanda ÖSYM, adayların sınav günü yanlarında herhangi bir eşya getirmemesi konusunda uyardı ve internet sitesinden yaptığı açıklamada, "Kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, peçete, ÖSYM tarafından temin edileceğinden, şeffaf pet şişe içerisindeki su dışında hiçbir araç, gereç, içecek ve yiyeceği sınava gireceğiniz binaya getirmeyiniz. Sınava şeffaf pet şişe içerisinde su getirebilirsiniz. Adayların sınava girebilmeleri için Sınava Giriş Belgesinden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları zorunludur." diyerek adayları uyardı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ