Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Sakarya'da gece 1150 polis 'acil' koduyla çağrıldı
        1

        Adapazarı kent merkezinde gece saat 01.00 sıralarında il genelinde görevli istirahatte olan 1150 polisin 'acil' koduyla cep telefonlarına gelen mesajla belirlenen noktalara çağırıldı.

        2

        Bu mesaj sonrasında emniyet müdürlüğünde görev yapan polis memurları Adapazarı Demokrasi Meydanı, Yenikent Polis Merkezi ve Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek toplanmaya başladı.

        3

        Silahlarıyla hazır bir şekilde motosikletler ve polis araçlarıyla gelen polisler oluşturulan düzenle sıraya girdi.

        4

        Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş ve Sakarya Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı daha sonra yoklama almak için Demokrasi Meydanı'na geldi.

        5

        Meydanı dolduran yüzlerce polis, Vali Coş karşısında tek tek tekmil verdi. Alanlarda komiserler, şube müdürleri ve müdür yardımcıları Emniyet Müdürü Pınarbaşı'na yapılan tatbikatla ilgili rapor verdi.

        6

        Vali Hüseyin Avni Coş tatbikatın olağanüstü durumlarda hazır bulunabilme durumunu test etmek amaçlı olduğunu belirterek, "Bizim olağanüstü durumlara karşı önleme ve müdahale planlarımız var.

        7

        Bu bağlamda hem il emniyet müdürlüğümüzün bu konuda hazırladığı planlar var. Bu planların zaman zaman prova edilmesi, denenmesi, tatbikat yapılması gerekiyor.

        8

        Bu kapsamda bugün il emniyet müdürlüğümüzün bu planlar doğrultusunda bir tatbikatını gerçekleştirdik.

        9

        Burada, Yenikent Polis Merkezi ve İl Emniyet Müdürlüğü'nde arkadaşlarımıza hazırlanan bir mesaj var. Bunlar cep telefonların gönderiliyor. Yarım saat içinde arkadaşlarımız burada toplandılar" dedi.