Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Muhsin Yazıcıoğlu kimdir? Muhsin Yazıcıoğlu neden öldü? Muhsin Yazıcıoğlu ne zaman vefat etti?

        Büyük Birlik Partisi'nin eski genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, 8 yıl önce bugün Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi açıklarında helikopter kazasında hayatını kaybetmişti. Peki Muhsin Yazıcıoğlu kimdir? Muhsin Yazıcıoğlu neden vefat etti?

        MUHSİN YAZICIOĞLU KİMDİR?

        Muhsin Yazıcıoğlu 31 Aralık 1954 tarihinde Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Elmalı köyünde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Şarkışla'da tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ni bitirdi ve eğitim hayatını tamamladı.

        1968 yılında Şarkışla'da Genç Ülkücüler Hareketi'ne katılarak ilk defa siyasi hayata adım attı. 1972'de Ankara'ya geldikten sonra Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nde görev yapmaya başlayan Yazıcıoğlu, önce Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcılığı, sonrasında da Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevlerini yaptı.

         Image Title 1  Image Title 2
        Description

        Aynı zamanda 1978 yılında kurulan Ülkücü Gençlik Derneği'nin kurucu Genel Başkanı olan Yazıcıoğlu, 7 Temmuz 1992'de Milliyetçi Çalışma Partisi'nin kendi siyasi anlayışıyla uyuşmadığı gerekçesiyle 5 milletvekili arkadaşıyla beraber partiden ayrıldı ve 29 Ocak 1993'te partiden ayrılan bir grup arkadaşı ile Büyük Birlik Partisi'ni kurdu ve partinin Genel Başkanı oldu.

        24 Aralık 1995 tarihindeki ANAP-BBP ittifakından milletvekili seçildi ve meclise girdi. Ancak 28 Şubat 1996 tarihinde ANAP'tan istifa ederek Büyük Birlik Partisi'ne döndü.

        22 Temmuz 2007 tarihinde yapılan seçimlerde Sivas'tan bağımsız milletvekili olarak seçildi ve TBMM'ye girdi. Ayrıca seçimden önce bıraktığı Genel Başkanlık görevini yeniden devraldı.

        Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu ve toplamda 6 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasının enkazı

        HELİKOPTER KAZASI

        25 Mart 2009 tarihinde Kahramanmaraş mitinginin ardından Yozgat'ta yapacağı mitinge gitmek için bindiği helikopter, henüz bulunamayan bir sebepten dolayı düştü. Helikopterin düşmesinin ardından bölgede bulunan İHA muhabiri İsmail Güneş, 112 Acil Servis'i aramış ve yaptığı konuşmada bacağının kırık olduğunu, helikopterde yer alan BBP Sivas il Başkanı Erhan Üstündağ'ın inlediğini, ne BBP Sivas il Başkan Yardımcısı Murat Çetinkaya'dan ne de helikopterin pilotu Kaya İstektepe'den ses geldiğini, Muhsin Yazıcıoğlu'nu ise göremediğini bildirmiştir.

        Harita

        Helikopterin düşmesinin ardından bölgede başlayan arama-kurtarma çalışmaları

        Bölgede yapılan arama çalışmaları sonrasında kazadan 48 saat sonra helikopterin enkazı ve Muhsin Yazıcıoğlu dahil 6 kişinin cansız bedeni 17 gönüllü civar köylüsü tarafından Kes Dağı Kuru Dere Kanlıçukur mevkiinde bulundu.

        Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberinde 5 kişinin vefat ettiği helikopter kazasının ardından kaza ile ilgili ortaya suikast olabileceğine dair iddialar atılsa da, günümüzde hala kazanın sebebi tam olarak aydınlanmamıştır.

        Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu ve toplamda 6 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasının enkazı

        Son olarak 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen FETÖ başarısız askeri darbe girişiminin ardından İzmir'de yakalanan darbeci Astsubay Üstçavuş Aydın Özsıcak'ın,Muhsin Yazıcıoğlu içindeyken düşen helikoptere kısa sürede ulaşıp bunu diğer ekiplere iletmeyen ve helikopterin GPS cihazını sökerkengörüntülenen kaza kırım ekibinde ki astsubaylardan biri olması sebebiyle hakkında soruşturma açılmış olması ve Özsıcak'ın bir FETÖ mensubu olması sebebiyle kamuoyunda, Muhsin Yazıcıoğlu'nun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması) tarafından düzenlenen bir suikast sonucu helikopteri düşürülmek suretiyle öldürüldüğüşüphesi de öne çıkıyor.

        Muhsin Yazıcıoğlu'nun cenaze töreni, TBMM'de düzenlendi ve cenaze törenine devlet erkanı dahil yaklaşık 700.000 kişi katıldı.

        Yazıcıoğlu'nun cenazesi, ölümünden 6 gün sonra 31 Mart 2009 tarihinde Kocatepe Camii'nden uğurlandı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yapılan törende, Yazıcıoğlu'nun Türk bayrağına sarılı naaşının üzeri çiçeklerle donatıldı. Cenaze törenine basın mensupları dahil toplamda 700.000 kişi katıldı. Cenazesi, vasiyetinin üzerine Taceddin Dergahı'na gömüldü. Ölümünün ardından Muhsin Yazıcıoğlu'nun ismi Sivas'ta ve Anadolu'nun birçok şehrinde cadde, park, okul ve vakıflara verildi.

        CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU, MUHSİN YAZICIOĞLU'NU ANDI

        Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölüm yıl dönümü nedeniyle anma mesajı yayınladı. Kılıçdaroğlu yayınladığı mesajda, "Ölümünün 8. yılında, şüpheli ölümünün bir an önce aydınlatılmasını diliyor ve Muhsin Yazıcıoğlu'na rahmet diliyorum." ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ