Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (5 Mayıs 2017)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 05 Mayıs 2017 Cuma günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        KIRŞEHİR'DE 4 KİŞİ TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) emniyetteki mahrem yapılanmasına yönelik Ankara merkezli 81 ilde gerçekleştirilen operasyonda, Kırşehirde gözaltına alınan 4 şüpheli tutuklandı.

        Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan ve "Mahrem imam" oldukları ileri sürülen öğretmenler Ö.Ç, C.Ç, T.A. ve M.Çnin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Geniş güvenlik önlemleri altında Kırşehir adliyesine getirilen Ö.Ç, C.Ç, T.A. ve M.Ç çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. (AA)

        NEVŞEHİR'DE BİRİ POLİS 2 KİŞİ TUTUKLANDI

        Nevşehir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında biri polis 2 kişi tutuklandı.

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre, FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde, hakkında yakalama kararı bulunan ve KHK ile meslekten ihraç edilen eski polis memuru Mustafa Ş. ile işçi Musa P. gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, Nevşehir Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı. (AA)

        DÜZCE'DE 4 ZABIT KATİBİ VE 4 İNFAZ KORUMA MEMURU GÖZALTINA ALINDI

        Düzce'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, 4 zabıt katibi ve 4 infaz koruma memuru gözaltına alındı.

        Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, örgütle bağlantısı olduğu iddiasıyla 8 şüphelinin evlerine operasyon düzenlendi.

        Operasyonlar sonrasında gözaltına alınan şüpheliler, emniyete getirildi.

        Halen görevde olduğu öğrenilen 4 zabıt katibi ve 4 infaz koruma memuru şüphelinin, emniyetteki işlemleri devam ediyor.(AA)

        SAKARYA'DA 6 KİŞİ TUTUKLANDI

        Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "mahrem" yapısına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 9 şüpheliden 6'sı tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 9 şüphelinin savcılık sorguları tamamlandı.

        Mahkemeye çıkarılan ve örgütün "mahrem" yapısında yer aldığı iddia edilen öğretim görevlisi B.S, mühendis E.Ö, öğretmen M.A, N.K, R.Ç ve S.Ö. tutuklandı.

        Ev hanımı N.B. ve Ö.K. ile emekli polis memuru K.K. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        KARAMAN'DA 7 KİŞİ TUTUKLANDI

        Karaman'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) emniyetteki mahrem imamlarına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 9 kişiden 7'si tutuklandı.

        Edinilen bilgiye göre, darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturmalar kapsamında, Karaman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, Karaman merkezli Bayburt, Eskişehir ve Aksaray'da eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonlarda biri 4. sınıf emniyet müdürü ile 8 öğretmen adreslerinde gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sabah erken saatlerde adliyeye sevk edilen 9 kişiden 4. emniyet müdürü ile 6 öğretmen tutuklanarak Karaman M Tipi Kapalı Cezaevine kondu. Diğer iki kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (İHA)

        ORDU MERKEZLİ 11 İLDE FETÖ OPERASYONU

        Ordu merkezli 11 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 26 kişi yakalandı.

        Ordu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, haklarında gözaltı kararı verilen 45 şüpheli için Ordu, Giresun, Trabzon, Samsun, Sinop, Konya, Rize, Çanakkale, İstanbul, Ankara ve Kocaeli'nde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonda, aralarında memur, örgütün eski şirket çalışanları ve kamudan ihraç olanlarının da yer aldığı 26 kişi gözaltına alındı.

        Örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddia edilen şüphelilerin Emniyetteki işlemleri sürerken, operasyon kapsamında 19 kişinin daha arandığı öğrenildi. (AA)

        AVUKATIN AVUKATI DA BYLOCK'ÇU ÇIKTI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) emniyetteki mahrem yapılanmasına yönelik operasyon kapsamında Ankara'da yakalanan bir şüphelinin ifadesine eşlik etmek üzere emniyete gelen avukat, ByLock kullanıcısı olduğu belirlenince gözaltına alındı. Gözaltına alınan avukatın avukatının da aynı programı kullandığı tespit edildi.

        AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Milli İstihbarat Teşkilatına (MİT) ulaşan bir harici bellekte yer alan bilgilerin emniyet yetkilileri ile paylaşılmasının ardından, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan ve Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen operasyon kapsamında Ankara'da yakalanan şüpheli sayısı 190'a ulaştı.

        Yakalanan şüphelilerin ifade alma sürecinde operasyonu yapan birimleri de şaşırtan bir olay gerçekleşti.

        Gözaltına alınan mahrem imamlardan bir kişinin savunmasını üstlenen avukat D.U, şüpheli davranışları nedeniyle kimlik bilgilerinin sorgulanması sonucunda ByLock kullanıcısı çıktı. Avukat D.U'yu savunmak için Ankara Emniyet Müdürlüğüne gelen avukat O.G. hakkında da sorgulama yapıldı. Yapılan incelemede avukat O.G'nin de ByLock programını kullanan örgüt üyesi olduğu tespit edildi. Bunun üzerine avukat O.G. de gözaltına alındı.

        Gözaltındaki şüphelilerden bir bölümünün adliyeye sevk edildiği, diğer şüphelilerin ise sorguları tamamlandıkça gönderileceği öğrenildi. (AA)

        FETÖ DERHANESİ SANIKLARINA HAPİS CEZASI

        Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan dava açılan, Develi ilçesindeki eski Serhat Dershanesi'nin 4 yönetici ve çalışanı, 6 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırıldı.

        Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar dershanenin bağlı olduğu Royal Limited Şirketinin Yönetim Kurulu başkanı M.Z, öğretmenler M.C.K. ve F.K, şirket muhasebecisi S.G. ile avukatları katıldı.

        Sanıklardan S.G. savunmasında, işsiz olduğu için Royal Limidet Şirketine girmek zorunda kaldığını, yaklaşık 1,5 yıl çalıştığı şirkette vergi ve sigorta işleri ile getir götür işlerini yaptığını anlattı.

        Örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u telefonuna kurs müdürünün indirdiğini öne süren S.G, "Müdür N.A, telefonundan Hz. Ömer'in hayatını okuyordu. Merak ettim, nereden okuyorsun diye sordum. Telefonumu alıp ByLock'u indirdi. Programı daha sonra kaldırdım." dedi.

        F.K. ise geçmişte Fetullah Gülen'e ait kitapları okuduğunu anlattı.

        Bu kitapların 29 Temmuz 2016'da yasaklandığını savunan F.K, "Kitapları atanlar, yakanlar oldu. Bana da imha etmemi söyleyenler oldu. Niye atacağım dedim. O dönem yasak değildi. Yasaklanana kadar suç olduğunu düşünmedim. Yoksa ben de evimde bulundurmazdım." diye konuştu.

        F.K, dershanelerin dönüşüm sürecinde Serhat Dershanesi'nin de Özel Seyrani Kurs Merkezi olarak hizmet vermeye başladığına dikkati çekerek, "4 ay incelendi. Sonra kurs ruhsatı verildi. Ruhsat alan 50 dershaneden biriydik. Ben de kurs merkezinin müdürlüğünü yaptım. Öğrencilik dönemimde, 2005'te bir yıl FETÖ'nün öğrenci evinde kaldım." ifadelerini kullandı.

        Diğer sanıklar da haklarındaki iddiaları kabul etmediklerini belirterek, beraatlerini istedi.

        Mahkeme heyeti, M.Z, M.C.K, F.K ve S.G'ye "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3'er ay hapis cezası verdi. (AA)

        16 RÜTBELİ ASKER HAKKINDA 3'ER KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEMİ

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDYnin 15 Temmuz darbe girişiminde Yalovadaki Hava Harp Okulu öğrencilerini İstanbula sevk eden 10u tutuklu 16 rütbeli asker hakkında üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. (AA)

        BİLECİK'TE 6 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

        Bilecik'te, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, infaz koruma memuru ve adliye personeli olarak görev yapan 6 şüpheli gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, soruşturma çerçevesinde, kent merkezi ve Gölpazarı ilçesinde eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda, infaz koruma memuru ve adliye personeli olarak görev yapan 6 şüpheli gözaltına alındı.

        Evlerindeki aramada, bazı evrak ve bilgisayarlara el konulan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından emniyete getirildi. (AA)

        MALEZYA'DA BİR FETÖ'CÜ DAHA GÖZALTINA ALINDI

        Malezya'da Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) elebaşları arasında gösterilen üçüncü bir şüphelinin daha gözaltına alındığı bildirildi.

        "Star Malaysia" gazetesinin internet sitesinde yer alan habere göre, Malezya Emniyet Müdürlüğü, FETÖnün elebaşları arasında gösterilen İsmet Özçelikin ulusal güvenliğe tehdit oluşturduğu gerekçesiyle gözaltına alındığını duyurdu.

        Özçelik, hafta içinde gözaltına alınan Turgay Karaman ve İhsan Aslanın ardından ülkede yakalanan üçüncü FETÖ mensubu oldu.

        Özçelikin dün akşam yerel saatle 17.30da oğlu Süheyl ve kimliği açıklanmayan bir kişiyle arabasında seyir halindeyken gözaltına alındığı belirtildi.

        Malezya Emniyet Müdürlüğü Özel Operasyon Birimi Müdürü Muhammed Fuzi Harun de Özçelikin polis operasyonuyla gözaltına alındığını doğruladı.

        Özçelik, aralık ayında gümrük görevlilerine karşı koyduğu gerekçesiyle Malezya polisi tarafından alıkonulmuş ve 50 gün gözaltında tutulmuştu. (AA)

        İZMİR MERKEZLİ 5 İLDE OPERASYON: 98 GÖZALTI

        İzmir merkezli 5 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik olarak jandarma tarafından düzenlenen şafak operasyonunda asker, öğretmen ve doktorların da aralarında bulunduğu 73'ü kadın 98 şüpheli gözaltına alındı.

        İzmir İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Güzelbahçe İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, bu sabah İzmir merkezli Manisa, Antalya, Ankara ve Aydın olmak üzere 5 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon düzenledi. 20'sinin FETÖ/PDY'nin kriptolu haberleşme programı ByLock'u kullandığı belirlenin, örgüt adına para topladıkları ve eleman temin ettikleri belirtilen 73'ü kadın 98 şüpheli gözaltına alındı.

        Aralarında asker, öğretmen, doktor ve esnafın da bulunduğu şüpheliler, sorgulanmak üzere İl Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. (DHA)

        İSTANBUL'DA 92 POLİSİN "BYLOCK" DAVASI

        Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandıkları gerekçesiyle aralarında eski emniyet müdürlerinin de bulunduğu 80i tutuklu 12si firari 92 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

        İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları karşısında yapılan binadaki salonda görülen duruşmaya, 80 tutuklu sanık ve avukatı katıldı.

        Duruşmada, tutuklu sanıklar savunmalarını yapıyor.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖnün haberleşme programı "ByLock" kullandığı gerekçesiyle aralarında eski emniyet müdürlerinin de bulunduğu 80i tutuklu 12si firari 92 sanığın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor. (AA)

        SAKARYA'DA FETÖ İDDİANAMESİ KABUL EDİLDİ

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 41 sanığın yargılanmasına, 19 Haziran'da Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesinde başlanacak.

        Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Cumhuriyet Başsavcısı tarafından 10'u tutuklu 41 sanık hakkında hazırlanan ve bir müştekinin de yer aldığı 136 sayfalık iddianame üzerindeki incelemesini tamamladı.

        Mahkeme, aralarında Kanun Hükmümde Kararnameyle (KHK) meslekten ihraç edilen doktor, diş hekimi, eczacı, hemşire, ebe, sağlık, radyoloji ve laboratuvar teknisyeni, tıbbi sekreter, mühendis, şoför, imam, işçi ve sağlık memurunun da bulunduğu 41 sanık hakkında "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianameyi kabul etti.

        Sanıkların yargılanmasına, 19 Haziran'da Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesinde başlanacak.

        İddianamede, şüphelilerin Sakarya Kamu Hastaneler Birliği kurumlarında çalışırken FETÖ/PDY ile irtibatlı olmaları nedeniyle açığa alındıkları ve ihraç edildikleri belirtilerek, "FETÖ/PDY'ye üye oldukları"ndan bahisle haklarında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu ve soruşturma açıldığı bildirildi.

        Sanık savunmaları, ele geçirilen dijital materyal, kitap, dergiler, dernek ve sendika üyeliklerine dair yazılar, Bank Asya hesap hareketleri ve ByLock tutanakları incelendiğinde şüphelilerin süreklilik, çeşitlilik ve yoğunluk arz eden eylemleriyle FETÖ/PDY ile organik bağlarının olduğu belirtilen iddianamede, hiyerarşiye dahil olmak suretiyle üzerlerine atılı bulunan "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak" suçunu işledikleri tüm dosya kapsamıyla anlaşıldığı kaydedildi.

        "Öğretmenimin yönlendirmesiyle KHK ile kapatılan üniversiteye yönlendirildim"

        Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde işçi olarak çalışırken KHK ile meslekten ihraç edilen tutuklu sanık Ömer Yılmaz, iddianamedeki ifadesinde, üniversite sınavlarına hazırlanırken FEM Dershanesine gittiğini söyledi.

        Yılmaz, dershanede coğrafya öğretmenliği yapan F.E'nin yönlendirmesiyle FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğunu sonradan öğrendiği ve KHK ile kapatılan Murat Hüdavendigar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü yüzde 60 burslu kazandığını belirterek, "Üniversite kapatılınca Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesine geçiş yaptım. Birinci sınıftan tekrar başladım." diye konuştu.

        FETÖ ile dershaneye gitmeye başladıktan sonra tanıştığını, F.E'nin kendisini "FETÖ/PDY üyesi" olan üniversite öğrencilerinin kaldığı bir eve yönlendirdiğini dile getiren Yılmaz, "Bizimle Mustafa isimli Sakarya Üniversitesi okuyan bir öğrenci ilgileniyordu. Zaman zaman hafta içi 4 gün oraya gidip kalıyordum." şeklinde konuştu.

        Yılmaz, iddianamedeki ifadesinde bu evde yatsı namazından sonra Mustafa isimli kişinin yönlendirmesiyle Saidi Nursi'ye ait kitapları okuduklarını belirterek, F.E'nin Fethullah Gülen'e ait kitapları okumaları için kendilerini yönlendirdiğini kaydetti.

        Üniversiteye başladıktan sonra FETÖ'nün öğrenci evlerinde kaldığını, sohbetlere katılmadığını sadece Gülen'in kitaplarını okuduğunu belirten Yılmaz, ilçedeki öğrenci evlerinden sorumlu bölge talebe mesulu Levent isimli kişinin yönlendirmesiyle birinci sınıfın ikinci döneminde başka bir eve geçiş yaptığını aktardı.

        "ByLock'u telefonuma aynı evde kaldığım Halit yükledi"

        Sanık Yılmaz, 2015 yılı Aralık ayının sonlarına doğru aynı evde kaldığı Halit isimli şahsın kendisinden telefonunu isteyerek, "Senin telefonuna bir program yükleyeceğim. Bundan sonra ders için gelen lise öğrencilerinin faaliyetleri ile ilgili bilgiler bu program üzerinden göndereceksin. Bu programdan görüşülen konular bir gün içerisinde silinecek." dediğini, programın ismini kendisine söylemediğini dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

        "Ben de itiraz etmeden telefonumu verdim. Halit benim telefonumu ve kendi kullandığı telefon hattını yan yana getirdi. Bir süre sonra programı telefonuma yüklediğini söyleyerek telefonu bana iade etti. Anladığım kadarıyla Bluetooth üzerinden yükleme yaptı. Daha sonraki günlerde Halit ders verdiğimiz öğrenciler ile bilgileri program üzerinden bana gönderiyordu. Ben de aynı program üzerinden öğrencilerin ders faaliyetleri ile ilgili bilgileri Halit'e bildiriyordum. Bu program üzerinden görüşmemiz en fazla 2 defa olmuştur."

        Daha sonra programı sildiğini, FETÖ/PDY üyelerinin bu programı "ByLock" adı altında kullandıklarını öğrendiğini aktaran Yılmaz, "Bu programı bilmeden kullanmış oldum. Darbeden 3 hafta sonra eşyalarımı almak üzere kaldığımız öğrenci evine gittiğimde Halit'in Türkiye'den kaçıp Kuzey Irak'a gittiğini Salih bana söyledi." dedi.

        Yılmaz, üniversite hayatına başladıktan sonra harç ve okul masraflarını yatırmak için zorunlu tuttuklarından dolayı Bank Asya'da hesap açtırdığını, bu hesaba hiçbir şekilde tasarruf amaçlı olarak para yatırmadığını iddia ederek, FETÖ/PDY ile hiçbir ilgi ve alakasının olmadığını öne sürdü.

        İddianamede Yılmaz'ın, şüphelinin örgütün haberleşme programı "ByLock"u kullandığı ve örgütsel talimatları bu program üzerinden aldığı vurgulanarak, "Şüphelinin FETÖ/PDY'ye üye kazandırma ve finansal destek sağladığı, süreklilik, çeşitlilik ve yoğunluk arz eden eylemleriyle örgütle organik bağı olup hiyerarşiye dahil olduğu, bu şekilde üzerine atılı bulunan 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçunu işlediği anlaşılmıştır." ifadelerine yer verildi. (AA)

        SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ'NDEKİ FETÖ SORUŞTURMASINDA 72 GÖZALTI KARARI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile irtibatlı olduğu gerekçesiyle kapatılan Süleyman Şah Üniversitesindeki yapılanmaya ilişkin yürütülen soruşturmada 72 kişi hakkında gözaltı kararı alındı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından kanun hükmünde kararname ile kapatılan Süleyman Şah Üniversitesinde FETÖ/PDY ile iltisaklı oldukları ve terör örgütünün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandıkları belirlenen kişilere yönelik çalışma başlatıldı.

        Bu çerçevede 72 kişi hakkında gözaltı ve yakalama kararı çıkartıldı. Ekipler, şüphelilerin yakalanması için çalışıyor. (AA)

        TEKİRDAĞ'DA "İŞ ADAMI VE KAMU GÖREVLİLERİ" YAPILANMASI

        Tekirdağ'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgüt adına faaliyette bulunup finansal destek sağladıkları iddia edilen 78 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame, mahkemeye gönderildi.

        Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün "iş adamı ve kamu görevlileri" yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı.

        Soruşturma sonucunda 34'ü tutuklu 78 şüpheli hakkında "terör örgütüne üye olmak, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte finansal destek sağlamak" suçlarından beşer yıldan onar yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

        İddianame Tekirdağ 2. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. (AA)

        DÜZCE'DE 8 MEMUR GÖZALTINA ALINDI

        Düzce'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, 4 zabıt katibi ve 4 infaz koruma memuru gözaltına alındı.

        Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, örgütle bağlantısı olduğu iddiasıyla 8 şüphelinin evlerine operasyon düzenlendi.

        Operasyonlar sonrasında gözaltına alınan şüpheliler, emniyete getirildi.

        Halen görevde olduğu öğrenilen 4 zabıt katibi ve 4 infaz koruma memuru şüphelinin, emniyetteki işlemleri devam ediyor. (AA)

        ERDEMLİ EMNİYET MÜDÜRÜ'NE TUTUKLAMA

        Mersin'de bir kişiden kendisini FETÖ/PDY soruşturmasından kurtaracakları vaadiyle rüşvet aldığı iddiasıyla gözaltına alınan Erdemli İlçe Emniyet Müdürü Ali Doğan ile bir gümrük görevlisi tutuklandı.

        Mersin Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, bir kişiden Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yapılan soruşturmalardan kendisini kurtaracakları vaadiyle 90 bin lira rüşvet aldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen İlçe Emniyet Müdürü Ali Doğan ile A.E. tutuklandı. (AA)

        İZMİR'DE FETÖ'NÜN KADIN YAPILANMASINA OPERASYON

        İzmir il Jandarma Komutanlığı ekipleri 5 ilde FETÖ yapılanmasına yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda toplam 73'ü kadın toplam 98 kişi gözaltına alındı.

        Gözaltına alınan kadınların örgüt adına para topladığı ve eleman temin ettiği iddia edildi. Jandarma tarafından gözaltına alınan zanlılar arasında yarbay, üsteğmen, öğretmen, doktor ve esnaflar da bulunuyor. (HABERTÜRK HABER MERKEZİ)

        İHRAÇ EDİLEN ÖĞRETMENLERE BYLOCK OPERASYONU

        Kayseri'de ihraç edilen 32 öğretmen için operasyon başlatıldı.

        kayseri'de süren FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde 32 öğretmen ihraç edilmişti. İhraç edilen ve FETÖ terör örgütünün haberleşme programı olan Bylock programını kullandıkları belirlenen 32 öğretmen için gözaltı kararı verildi. Verilen karar sonrasında Kayseri Emniyeti tarafından gözaltına alma işlemi başlatıldı.

        Gözaltına alınanların evlerinde yapılan aramalarda dijital materyallere ve suç unsurlarına el konuldu. (IHA)

        ADANA'DA FETÖ SANIĞI İŞ ADAMLARI HAKKINDA DAVA

        Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında "Silahlı terör örgütüne üye olmak ve terör örgütüne finansman temin etmek" suçundan 5 yıldan 15 yıla kadar değişen hapis cezası istemiyle dava açılan 19'u tutuklu 32 sanığın yargılanmasına başlandı.

        Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesinde 32 sanık hakkında "FETÖ/PDY'ye üye olmak" ve "terör örgütüne finans sağlamak" suçundan 10 yıl hapis cezası istemiyle açılan, mahkeme salonunun fiziki koşullarının yetersizliği nedeniyle Adana Bölge Adliye Mahkemesindeki 375 kişi kapasiteli 420 metrekarelik salonda görülmeye başlanan davanın ilk duruşmasına, bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

        Sanıkların Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile savunmalarının kaydedildiği duruşmada tutuklu sanıklardan Mustafa Tutar, etkin pişmanlık yasasından yararlanmak istediğini ve bu yapıyla bildiği her şeyi anlatmak istediğini söyledi.

        Örgüte bilmeden dahil olduğunu belirten Tutar, ''Kozan'da Işık dershanesi ve bu yapıya ait yurtlar vardı. Abi denilen sorumlu halk tarafından ve bürokrasi tarafından bilinen itibar gören kimsedir. Bu yapıyla 1996 yılında Ali Şen aracılığıyla tanıdım. Ali Şen Kozan'da Zaman gazetesinin sorumlusuydu. Bu kişi bana sürekli arsaların imar durumunu sorardı. Ali Şen'den sonra "Kozan abisi" olarak Ali Gökçe geldi. Ali Gökçe sonrası ise Aziz Gonca Kozan sorumlusu oldu. 2007-2008 yıllarında Ana-Fen dershanesi ve Baran öğrenci yurdu esnaftan toplanan paralarla yapıldı. Aziz Gonca daha sonra bana Koza öğrenci yurdu için proje çizmemi söyledi. Bu yurtta esnaf yardımı ile yapıldı. Aziz Gonca'dan sonra Nazım Söyler 2011'de 'Kozan abisi' oldu." dedi.

        GÜLEN'DEN "HERKES ARABASINI SATSIN, ÇOCUKLARI VE EŞİ ADINA BANK ASYA'DA HESAP AÇTIRSIN" TALİMATI

        Tutar, söz konusu sohbet toplantılarında dini konuların konuşulduğunu ve Fetullah Gülen'in CD'lerinin izlenip bu yapıya bağlılığın arttırılmasının sağlandığını vurgulayarak şöyle devam etti:

        REKLAM

        "Toplantılarda Nazım Söyler bir yerde eksiklik varsa bunu gidermemizi söylerdi. Kurban bağışını Işık dershanesinin öğretmenlerine verirdik. Dershanelerin kapatılma sürecinde Işık dershanesi öğretmenleri bana sosyal medyadan tepki göstermemi söyledi. Nazım Söyler tarafından bana Fetullah Gülen'in ''Herkes arabasını satsın, çocukları ve eşi adına Bank Asya'da hesap açtırsın'' talimatını dillendirirdi. Şirket hesabımdaki 550 bin liralık paramı istediler. Ben de bu parayı üç parça halinde Hasan Erdem'e, Harun Şulul'a, Abdulhadi Kaya'ya teslim ettim. Ben bu yapının gerçek yüzünü 17-25 Aralık süreci sonrası gördüm.''

        Tutuklu sanık Ahmet Arık da ABD'ye gittiğini ancak Pensilvanya'ya uğramadığını iddia ederek, ''Önceki dönem Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan bu yapıyla birlikte Umre'ye gitti. Ben bu yapının sohbet toplantılarına katılmadım. Benim bu yapı ile alakam yoktur. Tahliyemi talep ediyorum.'' dedi.

        Mahkemeye SEGBİS üzerinden savunmasını veren Eski Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan da Belediye Başkan yardımcısı Ahmet Arık'ın kendisinden izinsiz ABD'ye gittiğini ve bu konu yüzünden aralarının açıldığını söyledi.

        Ahmet Arık'ın Adana'da Zaman gazetesinin reklam sorumlusu olarak görev yaptığını aktaran Özgan, savunmasını şöyle sürdürdü:

        ''Benim bu terör örgütü ile bir ilgim yoktur. Türkçe olimpiyatları konusunda benim yanıma geldiler. Benden yardımcı olmamı istediler. Ben de sadece masa ve sandalyemiz var dedim. Yurt dışına çok gittim. Kongo'ya gittiğimde orada okul açılışı vardı. Kongolu çocukların namaz kıldığını gördüm. Bu gezide Mustafa Tutar, Necdet Göçer, Nazım Söyler ve Salih Koyuncuoğlu vardı. Fatih Yüce bu yapıya destek oluyordu. Ben bu yapının organizasyonlarında Fatih Yüce'yi görüyordum. Ben Kozan'da birçok yerin çevre tanzimini yaptım. Suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatimi talep ediyorum.''

        Mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan Ahmet Ozan, Ahmet Arık, Ertuğrul Kılıçkaya, Tahir Karaçor, Sıtkı Yıldızhan'ı adli kontrol şartı ile tahliyesine, diğer sanıkların ise mevcut hallerine devamına karar vererek duruşmayı erteledi. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ