Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika AK Parti Kongresi saat kaçta? Ak Parti Kongresi nerede yapılacak?

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 998 gün aradan sonra yeniden genel başkanlığa seçildi. Erdoğan ilk mesajında yeni dönem için "Her alanda sıçrama dönemi olacaktır. Bunun için kaybedecek zamanımız yoktur" dedi.

        ERDOĞAN'DAN TEŞEKKÜR KONUŞMASI

        Erdoğan, Genel Başkan olarak seçilmesinin ardından şu açıklamalarda bulundu:

        "Saygıdeğer divan, Çankaya ilçe seçim kurulunun değerli başkan ve yöneticileri, değerli kardeşlerim, sevgili yol arkadaşlarım sizleri bir kez daha hasretle muhabbetle selamlıyorum. AK Partimizin 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'nin sonuna gelmiş bulunuyoruz. 998 günlük hasretin ardından bugün sizlerle birlikte olmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Yönetim organlarının seçimini de tamamladık. Seçilen tüm arkadaşlarımızı da tebrik ediyorum. Bu kongremiz yeni bir başlangıçtır."

        "SIÇRAMA DÖNEMİ OLACAKTIR"

        "Önümüzdeki aylar Türkiye'nin terörle mücadeleden ekonomiye, hak ve özgürlüklerin genişletilmesinden yatırımlara kadar her alanda sıçrama dönemi olacaktır. Bunun için kaybedecek zamanımız yoktur. Hükümetimizin yıl sonuna kadar atacağı adımları hep birlikte ele alıp bunun çalışmalarını yürüteceğiz. Bundan sonra icraatta da sıçrama dönemi olacaktır."

        • AK Parti Kongresi divan üyeleri: Divan Başkanı Hayati Yazıcı, Divan Başkanı Yardımcısı Fatih Şahin, Divan Başkanı Yardımcısı İlknur İnceöz.Divan üyeleri: Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, Gençlik Kolları Başkan Melih Ecertaş, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Bayburt İl Başkanı Hasan Kobal, Erzurum İl Başkanı Emin Öz ve Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz

        "BİZ MİLLETİMİZİN BU MESAJINI DA ALDIK"

        "Yolumuzun doğruluğundan şüphemiz asla yok.Herhangi bir aksaklık gördüğünde vatandaşımız bize mesajı veriyor. Biz de millete tepeden bakılamayacağının bilinci ile bu mesajın gereğini her seferinde yerine getirdik. 16 Nisan'da bir mesaj daha verdi. Yeni yönetim sistemini desteklediği ama 2019 için çok daha fazla çalışmamız gerektiğidir. Biz milletimizin bu mesajını da aldık. Reformları süratle hayata geçirmekte kararlıyız."

        ERDOĞAN YENİDEN GENEL BAŞKAN

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti genel başkanlığı için 1370 delegenin imzasıyla tek aday olarak açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Oy verme işleminin ardından oy sayımına geçildi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan 1414 oyla yeniden Genel Başkan olarak seçildi.

        TÜZÜK DEĞİŞTİ

        AK Parti'de tüzük değişti, Genel Başkan Vekilliği kabul edildi.Kongrede, Tüzük Değişikliği Komisyonu'nca hazırlanan parti tüzüğünün 11 maddesine ilişkin değişiklik teklifi, yapılan oylamayla kabul edildi.

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'I YILDIRIM VE PARTİLİLER KARŞILADI

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, kongre alanında Başbakan Binali Yıldırım ve partililer çiçeklerle karşıladı. Karşılamanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, salon dışındakilere kısa bir konuşma yaptı.

        • AK Parti kongresinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, teşkilatlara yönelik mesajında "Şimdi hedefimiz, inşallah bu yıl sonuna kadar teşkilatlarımızda ciddi bir yenileşmeye gitmektir" derken, FETÖ ile mücadele için "Ucu en yakınlarımıza dokunsa bile FETÖ ile mücadelede desteğe çağırıyorum" dedi.

        PARTİLİLER ERKEN SAATLERDE YOLA ÇIKTI

        Sabahın erken saatlerinde Ankara dışından otobüslerle gelen partililer, Atatürk Kültür Merkezi alanından tezahüratlar eşliğinde kongrenin düzenleneceği salona kadar yürüdü. Spor salonu önünde ve çevresinde bekleyenlere kumanya ve su servisi yapılırken partililer, emniyet kontrol noktalarında yapılan aramanın ardından salona alındı.

        Salona giremeyen partililer için dışarıda çadır ve dev ekranlar kuruldu. Salon içinde ve dışında AK Parti seçim şarkıları çalınırken, partililer şarkılara eşlik etti ve tezahüratlarda bulundu.

        "Yeni Atılım Dönemi; Demokrasi, Değişim, Reform" temasını taşıyan kongrenin yapılacağı salonda, "Yürüyeceksin... Gençler yürüyecek arkandan", "Millete efendilik için değil millete hizmet için varız", "Hep birlikte yeni hedeflere", "Değişimin lideri, milletin partisi", "Kutlu dava, güçlü Türkiye", "Sağlam irade, güçlü Türkiye" pankartları asıldı.

        • Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkanı olarak son konuşmasını yaptı

        KONGRE SALONUNDAKİ POSTERLER

        Dev Türk bayrağı asılan salonda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın posterleri yer aldı.

        • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın MKYK listesinde 19 yeni isim var

        ERDOĞAN'IN 998 GÜNLÜK YOL SERÜVENİ

        Harita
        22 Mayıs 2016'da yapılan 2. Olağanüstü Büyük Kongre ile genel başkanlığa seçilen Başbakan Yıldırım, 364 gün genel başkanlık yapmış oldu.

        KİMLER OY KULLANDI?

        AK Parti Tüzüğü'ne göre, kongrede seçilmiş delegelerin dışında, genel başkan, MKYK üyeleri, Merkez Disiplin Kurulu (MDK) başkan ve üyeleri, üyeliği devam eden parti kurucuları ile partili bakan ve milletvekilleri kongrenin tabii delegeleri olarak oy kullandı.

        • Tarafsız cumhurbaşkanı niteliği ile bağdaşması mümkün olmayan parti genel başkanlığını tescil edecek, 'tek adam rejimi' arzusunu gerçekleştirmeye dönük bu kongrede bulunmak siyasal ilkelerimiz ve meşruiyet anlayışımıza uygun değildir.
        TARİH KONGRE SLOGAN
        12 Ekim 2003 1. Olağan Büyük Kongre Her şey Türkiye için, bu ışık sönmeyecek
        11 Kasım 2006 2. Olağan Büyük Kongre Türkiye'nin partisi, Türkiye'nin lideri
        3 Ekim 2009 3. Olağan Büyük Kongre Biz birlikte Türkiye'yiz
        30 Eylül 2012 4. Olağan Büyük Kongre Büyük millet, büyük güç, hedef 2023
        27 Ağustos 2014 1. Olağanüstü Büyük Kongre Hep birlikte yeni Türkiye
        12 Eylül 2015 5. Olağan Büyük Kongre İlk günkü aşkla
        22 Mayıs 2016 2. Olağanüstü Büyük Kongre Kutlu Yürüyüşe Devam
         Image Title 1  Image Title 2
        Description

        RABİA VE GENEL BAŞKAN VEKİLLİĞİ YENİ TÜZÜKTE

        AK Parti parti tüzüğünün 4. maddesine, 16. fıkra olarak "AK Parti, temel amaç ve hedefler doğrultusunda, 'tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' anlayışını sarsılmaz bir ilke olarak kabul eder" ibaresi eklendi. Parti tüzüğüne "Genel başkan vekili, MKYK üyeleri arasından genel başkan tarafından belirlenir. Genel başkan vekili, genel başkanın verdiği görevleri ifa eder, yetkileri kullanır. Genel başkanın yokluğunda genel başkan vekili, MKYK ve MYK toplantılarına başkanlık eder" ibaresi konuldu. Böylece Erdoğan'ın genel başkan seçilmesiyle Binali Yıldırım'ın yeni dönemdeki unvanı da "AK Parti Genel Başkan Vekili" olacak.

        27 Ağustos 2014'te yapılan 1. Olağanüstü Büyük Kongre'de genel başkanlık koltuğunu Ahmet Davutoğlu'na bırakan Erdoğan, 21 Mayıs'taki kongrede, 998 gün sonra yeniden AK Parti Genel Başkanlığını üstlendi.

        "YUVAMA, AŞKIMA, SEVDAMA YENİDEN DÖNÜYORUM"

        2 Mayıs'ta üyelik beyannamesini imzalayarak kurucusu olduğu AK Parti'ye yeniden üye olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkezinde yaptığı konuşmada, "27 Ağustos 2014 tarihinde milletimiz tarafından cumhurbaşkanlığı görevine seçilmem sebebiyle Anayasa gereği ayrılmak zorunda kaldığım, kurucusu olduğum partime, yuvama, sevdama, aşkıma bugün yeniden dönüyorum." demişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ