Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim DGS ne zaman? DGS parası hangi bankaya yatırılacak?

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından, Meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin lisans programlarına dikey geçiş yapmaları için gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuruları bugün sona eriyor. Peki, DGS başvuruları nasıl yapılır? DGS para yatırma işlemleri ne zaman bitiyor? DGS ne zaman yapılacak? İşte merak edilen soruların yanıtı...

        DGS BAŞVURULARI BUGÜN SONA ERİYOR

        Meslek yüksekokulları ile açıköğretim önlisans programları mezunlarının yükseköğretim kurumlarının lisans programlarına geçişlerini sağlamak için yapılan merkezi bir sınav olan DGS için başvurular 24 Mayıs'ta başlamıştı. Sınava katılmak isteyen adaylar için son başvuru tarihi bugün. Sınava başvurmak isteyen adaylar, başvuru işlemlerini ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr/ internet adresinden yapmaları gerekmektedir.

        REKLAM

        DGS PARASI HANGİ BANKALARA YATIRILACAK?

        Sınav ücreti ödeme işlemleri 2 Haziran 2017 tarihinde, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için mesai saati bitiminde; ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için saat 23.59’da sona erecektir. Sınav ücreti 90,00 TL'dir.

        Yurt dışından sınava başvuran adaylar sınav ücretini, ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile TL olarak yatıracaklardır.

        DGS NE ZAMAN YAPILACAK?

        2017 DGS, 23 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleştirilecek. DGS’de sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacak. Sınav, saat 10.00’da başlayacak ve süresi 140 dakika olacak. Sınavda uygulanacak test, çoktan seçmeli sorulardan oluşacak. DGS puanları, adayların sınav sonuçlarından hesaplanan sözel ve sayısal standart puanlarının ve ön lisans öğrenimlerinde elde ettikleri akademik not ortalamalarından hesaplanan ön lisans başarı puanlarının (ÖBP) belli katsayılarla çarpılarak toplanmasıyla elde edilecek.

        15 DAKİKA KURALINA DİKKAT!

        İlk defa Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) uygulanan bu kural için adayların dikkatli olması gerekiyor.

        Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınavın başlama saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları zorunludur. Sınava girecek adayın yüzü, kimlik tespitini sağlayacak biçimde açık olmalıdır.

        Sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacaktır. Adaylar, saat 09.45’ten sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ