Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şırnak şehitlerine veda

        Helikopter kazasında şehit olan askerler son yolculuğuna uğurlandı. Ankara, İstanbul, Amasya ve Balıkesir'de düzenlenen törenlere devletin zirvesi de katılım gösterdi.

        Şırnak'ta helikopter kazasında şehit olan Piyade Kurmay Albay Gökhan Peker için Çatalca'daki Nakkaş köyünde cenaze töreni düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Erdoğan cenaze töreni sonrası şehit ailesine taziyelerini iletti.

        Şehit Albay Peker, cenazesi Çatalca Nakkaş Köyü Camii'nde cuma namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra köy mezarlığında toprağa verildi.

        ŞEHİT OĞUZCAN KÜÇÜKDEMİRKOL ANKARA'DA UĞURLANDI

        Şırnak'taki helikopter kazasında şehit olan Piyade Albay Oğuzhan Küçükdemirkol, Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Albay Küçükdemirkol için Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde cuma namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, şehidin ailesi ve silah arkadaşları katıldı.

        MERZİFON'DA 2 ŞEHİT TOPRAĞA VERİLDİ

        Şırnak'ta helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 13 askerden Pilot Üsteğmen Abdulmuttalip Kesikbaş ile Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekar için Merzifon İlçesi'nde Kara Mustafa Paşa Camii önündeki Cumhuriyet Caddesi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı (EDOK) Korgeneral Tahir Bekiroğlu, Amasya Valisi Salih Işık, şehitlerin yakınları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, şehitlerin silah arkadaşları ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

        Törende şehit Pilot Üsteğmen Abdulmuttalip Kesikbaş'ın 6 aylık hamile eşi Gizem Kesikbaş gözyaşlarına boğuldu. Şehidin annesi Halime Kesikbaş da oğlunun tabutunun başında ağıt yaktı.

        Uzman Çavuş Hakan İncekar'ın eşi Satı İncekar da Türk bayrağına sarılı tabutunun üzerine sarılıp ağladı. Şehidin annesi Nurdane İncekar güçlükle ayakta durabildi.

        İki şehit için Cuma namazının ardından peşpeşe cenaze namazları kılındı. Askerler tarafından omuzlarda taşındıktan sonra cenaze aracına götürüldü. Bir süre iki cenaze aracı peşpeşe kortej eşliğinde aynı caddede gitti. Ardından ellerinde Türk Bayrakları ile yürüyen vatandaşlar 'Şehitler Ölmez vatan bölünmez' sloganı attı. İki şehidin cenazesi ilçede bulunan şehitlikte toprağa verildi.

        ŞEHİT İLKER ACAR, BALIKESİR'DE UĞURLANDI

        Şırnak'ta meydana gelen helikopter kazasında şehit olan 13 askerden biri olan Yüzbaşı İlker Acar ise, Balıkesir'de son yolculuğuna uğurlandı. Binlerce vatandaşın katıldığı cenaze töreninde gözyaşları sel olurken, cenazeye Sağlık Bakanı Recep Akdağ da katıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ