Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AK Parti İl Teşkilatı'nda açıklamalar

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Teşkilatı'nın iftar buluşmasında konuştu.

        Erdoğan, Körfez ülkelerinde yaşanan krize değinerek, "Liderler ve Körfez halkı size sesleniyorum, kardeş kavgasının kazananı olmaz. İftiralar ile bir yere varılmaz. Böyle bir kavganın kazanan tarafı bölgemizdeki istikrarsızlıktan kan ve gözyaşından beslenen odaklar olacak" dedi.

        Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

        16 Nisan halk oylamasında tercihleri ile Türk demokrasisine çağ atlatan herkese teşekkür ederim. Karşımızda kimler bir araya gelirse gelsin, gelecekleri de var. Biz hep kararlı ve planlı yürüdük. Bir metal eskimesi var. Bunu atmamız lazım ve 2019'a bu şekilde girmemiz lazım. Bize rehavet yakışmaz.

        Bizler bugüne kadar hep kararlı yürüdük ama planlı yürüdük. Bundan sonra da hem kararlı hem planlı yürüyeceğiz ve bizler bu planlamalarımızı başarılı bir şekilde yapacak belli bir sürede çalışan bir parti değil, tam aksine sürekli çalışan, devamlılık arz eden çalışmalarla inşallah İstanbul'umuzu 16 Nisan'da olduğu gibi değil, biz onun çok çok fevkinde bir netice ile buluşturmamız lazım. Çünkü bize 50'nin altında oranlar yakışmaz. İstanbul 50'nin çok çok üstünde oranlarla Türkiye'nin kaderini değiştirecek ilimizdir, buna inanıyorum

        Bu kutsal Ramazan'ı komşularımız başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde Müslümanlar 1 tas çorbaya, huzura aç geçiriyor.

        "KARDEŞ KAVGASININ KAZANANI OLMAZ"

        Liderler ve Körfez halkı, sizlere sesleniyorum; kardeş kavgasının kazananı olmaz. İftiralarla bir yere varılmaz. Kriz simsarları daha Körfez Krizi'nin ilk anından itibaren mutluluklarını dile getirdiler. Bizim bu tezgahı bozmamız gerekiyor.

        Katar'a gıda, ilaç vermemizden rahatsız olanlar var. Kusura bakmayın biz Katar'a her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.

        Tillerson'un ambargonun hafifletilmesi yönünde açıklaması var, ben diyorumki tamamen kaldırılmalı. Kardeşler arasında bu olmamalı.

        Suudi yönetiminden ricam var; Siz Körfez'in en güçlüsüsünüz. Size kardeşliğin bekçisi olmak yakışır, düşmanlığın değil.

        "AMERİKA'NIN KATAR'DAKİ ÜSSÜ NİYE SİZİ RAHATSIZ ETMİYOR?"

        Körfez'deki dostlarımıza sesleniyorum, Amerika'nın Katar'daki üssü niye sizi rahatsız etmiyor?

        Suriye'de olanlar ortada. Irak'ta olanlar ortada. Bunların yayılması, ne fayda getiriyor? Yemen'de olanlar ortada, Afganistan ortada, Arakan ortada, Myanmar ortada, bunlar bize ne kazandırdı ki hala buradan da bir şeyler bekliyoruz? Süratle bunun giderilmesi lazım. Her gün yeni bir haber... Katar'da çeşitli hizmetlerle ilgili kurulmuş vakıfları terör örgütü olarak ilan ediyorlar, olmaz böyle bir şey. O vakıfları ben de tanıyorum ve ben de biliyorum.Katar'ın teröre destek verdiğine ben şahit olmadım. Katarlı kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız. Şunu da söyleyeyim, alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste.Bölge halkına yeni külfetlerin yüklenmesine müsade etmemeliyiz.

        Türkiye olarak daima coğrafyamızda istikranın, barış ve huzurun yayılmasından yana olduk. Aynı gayretle de devam ediyoruz.

        "CHP LİDERİ DE KRİZ LOBİSİNE KATILMIŞ"

        Biz kardeş kavgası olmasın diye çalışırken birilerinin başka tellerden çaldığını görüyoruz. CHP lideri de kriz lobisine katılmış.Ana muhalefet liderinin birilerinin ağzı ile konuşması utanç vericidir.

        CHP lideri, bize Rabiamızdan vazgeçmemizi telkin ediyor. Sen bu Rabianın içinde ne var biliyor musun? Tek bayrak, tek vatan var.

        BATMAN'DAKİ TERÖR SALDIRISINDA HAYATINI KAYBEDEN AYBÜKE ÖĞRETMEN'E BAŞSAĞLIĞI

        Batman'da PKK'lı teröristler tarafından gündüz şehit edilen öğretmenimiz Şenay Aybüke Yalçın'a Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileklerimi sunuyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ