Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Öğretmen Şenay Aybüke'yi terör aldı
        1

        Batman’ın Kozluk İlçesi’nde PKK’lı hainlerin çifte saldırısında, gencecik bir öğretmen ve bir asker şehit oldu, 1’i asker 3 kişi ise yaralandı. Gazete Habertürk'ten Bulut Kutlu ve Neşet Dişkaya'nın haberine göre alçak saldırıların ilki, dün saat 11.30 sıralarında Kozluk ilçe merkezinde düzenlendi.

        2

        2 terörist, gasp ettikleri bir taksiyle, AK Partili Kozluk Belediye Başkanı Mehmet Veysi Işık’ın, içinde olmadığı ve Avukat yeğeni Muhammet Işık’ın kullandığı özel aracını taradı. Muhammet Işık, saldırıdan yara almadan kurtulmayı başardı.

        3

        Ancak kurşunlar sivilleri taşıyan arkadaki minibüse de isabet etti. Teröristlerin açtığı ateş sonucu minibüsü kullanan İzzet Gündoğdu ile Kozluk Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde görevli müzik öğretmeni 23 yaşındaki Şenay Aybüke Yalçın yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan öğretmen Yalçın kurtarılamadı.

        4

        BOMBAYI PATLATTI

        Alçak pusunun ardından teröristler olay yerinden kaçarken, güvenlik güçleri de alarma geçti. Hainleri yakalamak için yol kontrolüne çıkan Kozluk Bekirhan Beldesi Jandarma Karakolu ekipleri, saldırıda kullanılan araca “Dur” ihtarında bulundu.

        5

        Ancak teröristler, jandarma kontrol noktasında yakalanacağını anlayınca patlayıcı yüklü aracı infilak ettirdi. Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi ile takviye güvenlik güçleri sevk edildi.

        6

        Patlamada, 2 asker ile Ümit Acar isimli bir sivil vatandaş yaralandı. Yaralı 2 asker, Batman Bölge Devlet Hastanesi’ndeki müdahalenin ardından Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi Yanık Ünitesi’ne sevk edildi. Gece yarısı askerlerden biri şehit oldu.

        7

        Saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen teröristin ise olay yerinde parçalandığı bildirildi. İlk saldırının ardından araçtan indiği öne sürülen bir teröristin yakalanması için de geniş çaplı operasyon başlatıldı.

        8

        TAKSİ SAHİBİ CEZAEVİNDE

        Güvenlik güçlerinin yaptığı incelemede, saldırıda kullanılan ticari taksinin sahibinin “PKK terör örgütü üyeliği” suçundan cezaevinde yattığı ortaya çıktı. Aracın sürücüsü M.A.’nın saldırıyı gerçekleştiren PKK’lı teröristlerce etkisiz hale getirildikten sonra taksinin gasp edildiği öne sürüldü.

        9

        ‘TEHDİT ALIYORDUM’

        Teröristlerin aracını taradığı AK Partili Belediye Başkanı Veysi Işık, 3 yıldır tehdit edildiğini, tedbir aldıklarını ifade etti. Işık, şunları söyledi: “Olay evimin çıkışında oldu.

        10

        Hedeflerinde benim olduğumu düşünüyoruz. 1 hafta önce bu yönde istihbari bilgi tarafıma iletilmişti. Ölen kardeşimizin ailesine sabır, yaralı askerlerimize ‘Geçmiş olsun’ diliyorum. Bunu yapanların Allah belasını versin. Bu ramazanda, bu cuma gününde vahşi yüzlerini bir kez daha gösterdiler. Bu bir vahşettir.”

        11

        Gazete Habertürk'ten Melis İnce'nin haberine göre 23 yaşında teröre kurban giden şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ı, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi’nden en yakın arkadaşı Tuğba Atınç HABERTÜRK’e anlattı.

        12

        “Aybüke hep gülerdi, her zaman pozitif ve sevecen bir insandı” diyen Atınç, aslen Çorum Osmancıklı olan Yalçın’a dair şunları söyledi: “Atama sonuçlarını da birlikte öğrendik. Doğu’da öğretmenlik zor olduğu için birbirimize destek oluyorduk.

        13

        Müzikoloji bölümünde yüksek lisansa başlamıştı. Daha geçen hafta onun yanındaydım. Zorunlu seminerlerinin bitmesinin ardından, önümüzdeki hafta ailesinin yanına Balıkesir Edremit’e gitmeyi planlıyordu. Tüm zorluklara rağmen mesleğini çok seviyordu. Herkes duysun, böyle hayat dolu pozitif birini hayattan kopardılar ki o belki de kendine ateş edenlerin kardeşlerinin ya da çocuklarının öğretmeniydi.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ