Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son Dakika... Konya'da cinnet getiren şahıs 5 kişiyi öldürdü

        Konya'da bir süredir psikolojik tedavi gören 22 yaşındaki Atılgan K. av tüfeğiyle baskın yaptığı 4 evde aralarında akrabalarının da bulunduğu 5 kişiyi öldürdü. Zanlı evinde televizyon izlerken yakalandı.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Zafer Samancı'nın aktardığı bilgilere göre olay Konya'nın Cihanbeyli ilçesi daha önce köy statüsünde olan Bulduk Mahallesi'nde yaşandı. 10 yıldır çobanlık yapan ve yaklaşık 3 yıldır psikolojik tedavi gören 22 yaşındaki Atılgan K., sabah saatlerinde yanına aldığı av tüfeğiyle evden çıktı. Akrabaları olan ve bir süredir bilinmeyen bir nedenle ölümle tehdit ettiği iki ailenin evlerinin bulunduğu bölgeye gelen Atılgan K., ilk olarak Tokat ailesinin yaşadığı evin kapısını çaldı. Kapıyı açan 75 yaşındaki Meryem Tokat'ı vuran Atılgan K. girdiği evde namaz kılan 76 yaşındaki Mustafa Tokat'ı vurdu.

        KATLİAMDAN BANYOYA SAKLANIP KURTULDULAR

        Bu evden çıkan saldırgan, ardından kapısı açık olan yan eve geçip kahvaltı yapan 80 yaşındaki Bekir Kıran'ı sofra başında öldürdü. Olay sırasında evde bulunan 3 kişi ise kendilerini banyoya kilitleyerek ölümden kurtuldu. Ardından aynı avlu içindeki evlerin üçüncüsüne giren Atılgan K. burada Hamit Tokat'ı (54), yanındaki evde ise onun ağabeyi Mehmet Tokat'ı (60) evin arka kapısından kaçmaya çalışırken kurşun yağmuruna tutarak öldürdü.

        TV İZLERKEN YAKALADI

        5 kişiyi öldüren Atılgan K. telefonla jandarmayı arayarak kendini ihbar etti. Kısa sürede Atılgan K.'nın evine gelen jandarma ekipleri zanlıyı televizyon izlerken gözaltına alıp karakola götürdü.

        LASTİKLERİ KESİP ÖLÜMLE TEHDİT ETMİŞ

        Zanlının geçen hafta öldürdüğü kişilere ait araçların lastiklerini kestiği ve cumartesi günü ise mahallede karşılaştığı Mehmet Tokat'ı "Az kaldı. Hepinizi öldüreceğim son günlerinizin tadını çıkarın" diye tehdit ettiği öğrenildi. Bekar olan Atılgan K.'nin babasını geçen yıl kanserden kaybettiği ve annesi ile birlikte yaşadığı belirtildi. Öldürülenlerden Mehmet Tokat'ın Norveç'ten bir süre önce memleketine izne geldiği belirlendi.

        Bulduk Mahallesi Muhtarı Kemal Gülen, "Saldırgan komşularını sürekli rahatsız ediyormuş. Daha önce komşularını öldürmekle tehdit etmiş. Yaklaşık bir hafta önce de öldürdüğü kişilerin araçlarının lastiklerini kesmiş ancak korktukları için kimse şikayetçi olmamış" dedi.

        "AŞIRI İÇİNE KAPANIKTI"

        Bir görgü tanığı ise olay sırasında çevredeki evlerde kalanları, dışarı çıkmamaları yönünde bağırarak uyardıklarını söyledi. Görgü tanığı, "Saklandılar ama birini kapının önünde vurmuş. Olaydan sonra hemen jandarmayı ve muhtarı aradım. Akli dengesini kaybetmiş, cinnet getirmiş. Aşırı içine kapanıktı, kimseyle diyaloğa girmiyordu. Tek başına yaşıyordu. Çobanlık yapıyordu. Alkol gibi kötü bir alışkanlığı da yoktu. Sigara dahi kullanmazdı" diye konuştu.

        Harita
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ