Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sosyal medya eski CHP'li vekil Melda Onur'un tweet'ini konuşuyor

        Merkez Üssü İzmir'in Karaburun ilçesi açıkları olan 6.2'lik depremin ardından, sosyal medya, CHP'li eski milletvekili Melda Onur'un yaklaşık 2 saat önce attığı tweet'i konuşuyor. Onur, depremden önce attığı tweet'te son günlerde şehirlerde sıkça görülen yılanlarla ilgili olarak "2 gündür şehir merkezlerinde görülen yılan haberleri var. En son 1999 depremi az öncesi olmuştu. Demedi demeyin." diye yazdı.

        MELDA ONUR HABERTÜRK'E KONUŞTU

        Habertürk TV'ye katılan CHP eski Milletvekili ve Sosyal Haklar Derneği Başkanı Melda Onur, "Dün, sabah haberleri çok seyrederim. Erzincan'da bilim sanat okulunun bahçesinde bir yılan bulundu. Bugün de Bartın'da oldu. Arabanın tekerine saklanmış. 1999 depreminin öncesinde bu tür yılanların çıkmasına yönelik çok anlatılırdı, ben de görürdüm. Yılanların denize doğru gittiğini gördüm, "mezarlıklar yılan kaynıyor" denirdi. Bunlar önemlidir. O yüzden biraz da onu hatırlatarak bunu söyleme gereği hissettim. Haklıymışım, Karaburun Belediye Başkanı 1 aydır yılanlardan çok şikayetçilermiş. Doğal da olabilir. Hayvan davranışları, toprağın altında yaşayan dostlarımız bir şeyden rahatsız olabiliyorlar. Ben tweet attıktan sonra bir takım gerçek kişiler de "son zamanlarda, fare, böcek biz de gördük" dediler. Hayvan davranışları önemlidir, onlara bakmak gerekiyor. Çocukluğumuzda deprem yerlerinde çok bulunduk, bize bunu öğrettiler. Bu bir gözlemdir, Erzincan da deprem bölgesidir zaten. Deprem olmuyor değil, olabilen bir yer." dedi.

        20 GÜNDE 35 YILAN İHBARI

        İHA'nın haberine göre; Denizli'de, birkaç gün önce üst üste etkili olan sağanak yağmurdan sonra meydana gelen sellerle sürüklenen yılanlar, kent merkezinde evlere, evlerin bahçelerine ve otomobillerin kaputlarına girdi. Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, son 20 günde gelen 35 ayrı ihbara giderek, yılanları alıp doğal yaşama bıraktı.

        Geçtiğimiz günlerde ve özellikle Mayıs ayının son günlerinde Denizli kent merkezi ile bazı ilçelerde sağanak yağış etkili oldu. Aşırı bazı yağışların sele dönüştü. Havaların ısınmayla ortaya çıkan yılanlar oluşan sellerle birlikte özellikle kent merkezine sürüklendi. Sele kapılarak sürüklenen yılanlar şehir merkezinde, arabaların kaputlarına, evin balkonlarına, içine, bahçelerine ve bazı iş yerlerinin duvarlarının yanındaki su borularına kadar girmeye başladı.

        Yılanları bir anda gören vatandaşlar panik yaşarken, yılanların alınması için durumu Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığının ekiplerine haber veriyor.

        İtfaiyeye son 20 günde 35 yılan geldiği belirtilirken, olay yerine giden ekipler, evlerin içindeki, bahçesinde ve balkonlardaki ile arabaların kaputlarına giren yılanları özel aparatlarla alıyor. Alınan yılanlar poşet ve su şişelerinin içine konularak, tekrar doğaya bırakılıyor. Bulunan yılanların içinde zehirli olanların da bulunduğu, bozyörük, kaya yılanı, engerek, gibi türlerinde bulunduğu belirtilirken, bazılarının boylarlının ise yaklaşık 2 metreye kadar ulaştığı belirtiliyor.

        Bazı yılanların zehirli olabileceği uyarısında bulunan itfaiye ekipleri, bu tür durumda kendilerine haber verilmesi uyarısında bulunuldu. Yılan ve benzeri yabani hayvanların bulunması durumunda dokunulmaması uyarısında bulunan ekipler, haber verilmesinin daha güvenli olacağını kaydettiler.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ