Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim LYS-2 Fen Bilimleri soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak? LYS soru cevapları 2017!

        Milyonlarca öğrencinin katılımıyla yapılan LYS Fen Bilimleri oturumu tamamlandı. Zorlu sorulara doğru yanıt vermek için çabalayan adaylar, şimdi de LYS Fen Bilimleri soru ve cevapları için bekleyişte. Peki LYS-2 Fen Bilimleri soruları ve cevapları ne zaman yayınlanacak?

        LYS-2 FEN BİLİMLERİ SORU VE CEVAPLARI AÇIKLANDI MI?

        LYS-2 Fen Bilimleri sınavının ardından sınava katılım sağlayan adaylar, sınavda işaretledikleri cevapları kontrol etmek için LYS-2 Fen Bilimleri soru ve cevaplarını bekliyor.

        LYS-2 Fen Bilimleri oturumu bugün saat 10:00’da başladı ve mliyonlarca aday sınava katılım sağladı. Toplam 135 dakika süren sınav 12:15’te sonlandı. Fizik, kimya ve biyoloji testlerinden oluşan sınav her dersten 30’ar soru içeriyor ve her dersin 1 sorusu kısa cevaplı şekilde soruldu.

        REKLAM

        LYS Fen Bilimleri soru ve cevapları 18 Haziran 2017 Pazar günü (yarın) saat 17:00'dan sonra erişime açılacak. Sınav soru ve cevaplarını görüntülemek isteyen adayların, ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi olan AİS'e T.C. Kimlik No ve Aday Şifresi ile giriş yapmaları gerekmektedir. Adaylar sisteme giriş yaptıktan sonra, LYS Fizik, Kimya ve Biyoloji soru kitapçığına ve cevap anahtarına erişim sağlayabilecek.

        LYS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçları, sınava katılım sağlayan milyonlarca aday tarafından heyecanla bekleniyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) internet sitesinde yer alan sınav takvimine göre, LYS sonuçları 11 Temmuz 2017 günü erişime açılacak.

        Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte adaylar sınav puanına erişebilecek ve tercihler başladığında aldığı puana göre üniversite tercihini gerçekleştirebilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ