Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Adalet Yürüyüşü"nün 8. günü

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü'nün 8. gününde, yürüyüş öncesinde açıklamalarda bulundu. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin İstanbul yürüyüşüne yönelik eleştirisine yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Bu ülkede adaletsizlik olsun diyorsa demeç vermeye devam etsin" dedi.

        Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşüne tepki MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, mahkemenin tüzük kurultayı kararına ilişkin ilk kez açıklama yaparken "Adalet Yürüyüşü" yapan Kılıçdaroğlu'nu da "Soluğunuz yeterse Pensilvanya’ya kadar gidin, geri gelmeyin" sözleriyle eleştirdi

        Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşünden...

        10:00 Bugünkü yürüyüşe yaklaşık 2000 kişinin katıldığı belirtiliyor.

        09:45 İstanbul'a 300 kilometre kaldığını gösteren tabela geçildi.

        09:30 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşünün sekizinci gününe, Bolu'nun Gerede ilçesi yakınlarındaki Kazanlar köyü mevkisinden başladı.

        09:10 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yürüyüşün 8. gününe başlamadan önce kısa bir açıklama yaptı, Bahçeli'nin eleştirilerine yanıt verdi.

        Yürüyüş öncesi konuşan Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle;

        "Ne Pensilvanya'ya gittim, ne konuştum, ne Pensilvanya bana teşekkür etti. Fetullah Gülen rahatsız olduğu zaman gazetelerde ilan var. Kime teşekkür ettiği var orada. Genel Başkan olarak sadece benim adım yok."

        Harita

        "BUNU SAVUNUYORSA BAHÇELİ BUYURSUN GELSİN"

        "Ben bu ülkede adalet istiyorum, adalet istiyorum. Adaletin olduğu yerde devlet düzelir. Adaletin olmadığı yerde insanın bir önemi yoktur. Bunu savunuyorsa sayın Bahçeli buyursun gelsin, bu ülkede adaletsizlik olsun diyorsa demeç vermeye devam etsin."

        KILIÇDAROĞLU SAĞANAK YAĞMURDA YÜRÜDÜ

        Kemal Kılıçdaroğlu, yürüyüşün öğleden sonraki bölümünde sağnak yağmur altında yürüdü.

        Ankara - İstanbul D-100 Karayolu'nda üzerinden Gerede'yi geride bırakan Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler yürüyüşü, Yeniçağa ilçesine 5 kilometre kala yol kenarında bulunan bir restoranların olduğu bir tesiste konaklamak üzere tamamladı. Yürüyüş sırasında Kılıçdaroğlu'nun yanına gelenKardeş Türküler grubu, türkü söyledi. Kılıçdaroğlu da yürüyüş boyunca türküye eşlik etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ