Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Edirne'de sınırdan kaçmak isteyen PKK'lı yakalandı

        Edirne'de, Meriç nehri üzerinden Yunanistan'a geçmek isteyen Suriyeli mülteci grubun arasına sızan PKK'lı terörist, polis operasyonuyla yakalandı. Habertürk Haber Merkezi'nden Mesut Han'ın haberine göre, Yunanistan'a kaçmak isterken termal kamera vasıtasıyla tespit edilen örgüt üyesi, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        MÜLTECİ GRUBUN ARASINA SIZMIŞ

        Dün gece saatlerinde, Kapıkule yolu üzeri Yunanistan sınırına yakın bir noktada mülteci bir grubun olduğu istihbaratı alındı. Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, grubun içerisinde, 'Devlet egemenliğinde altında bulunan toprakların bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya çalışmak' suçundan 2013 yılında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen terör örgütü PKK üyesi A.D.'nin de olduğu bilgisini aldı.

        REKLAM
        Harita

        YUNANİSTAN'A KAÇMAK İSTERKEN YAKALANDI

        Bunun üzerine polis, PKK'lı teröristin yakalanması için Meriç nehri çevresinde bulunan sık çalılık alanlarda özel harekat timlerinin de desteğiyle arama yaptı. Termal görüş sistemine sahip zırhlı kobra aracının da destek verdiği aramalarda, 20 kişilik mülteci bir grubun çalılık alanda koşarak ilerlediği tespit edildi. Polis, grubu kısa bir kovalamacanın ardından yakaladı. Yapılan kontrollerde, Suriyeli olduğu tespit edilen grubun arasında İstanbul Ağır Ceza Mahkemeleri tarafından yakalama kararı bulunan terör örgütü PKK üyesi A.D. de gözaltına alındı.

        TUTUKLANDI

        Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheli, sorgulanmak üzere Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü. PKK üyesi A.D., işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ