Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim YÖK: Şehit çocukları arasında ayrım olmaz

        Bazı vakıf üniversitelerinin şehit çocuklarına burs verirken ayrımcılık yapması üzerine YÖK açıklama yapmak zorunda kaldı ve “şehit çocukları arasında ayrım olmadığını” söyledi. YÖK’ü bu açıklamayı yapmaya iten ise bazı üniversitelerin “15 Temmuz şehitleri için yüzde 100” burs verirken, bir başka kategoride “şehit asker ve polis çocuklarına yüzde 50” indirim yapacağını açıklaması oldu.

        ‘BAŞIMIZIN ÜSTÜNDEDİR’

        Gazete Habertürk'ün haberine göre bu ayrımcılık üzerine ise YÖK yazılı açıklama yaparak, “15 Temmuz şehitlerimizin yeri nasıl başımız üzerinde ise bayrağımız için sınırlarımızın dahilinde veya haricinde, dağın başında veya şehrin içinde şehit düşen askerimiz, polisimiz, diğer emniyet mensuplarımız ve sivil vatandaşlarımızın da yeri başımızın üstündedir” denildi.

        REKLAM

        YÖK yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:

        “Basın yayın organlarında bazı vakıf üniversitelerinin şehit çocuklarına burs verilmesinde ayrımcılık yaptığına dair haberlerin yer alması üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği hasıl olmuştur. Şehitlik ve şehadet kavramları özünde dini ıstılahlardır. Bununla birlikte necip milletimizin yüksek seciyesi bu kavramların işaret ettiği değerlere tam bir mutabakat göstermektedir. Bundan dolayı bu kavramlar artık milli değerlerimiz olmuştur. 15 Temmuz şehitlerimizin yeri nasıl başımız üzerinde ise bayrağımız için sınırlarımızın dahilinde veya haricinde, dağın başında veya şehrin içinde şehit düşen askerimiz, polisimiz, diğer emniyet mensuplarımız ve sivil vatandaşlarımızın da yeri başımızın üstündedir. Aksi bir tutum milli duruşumuza zarar verir, tefrikaya yol açar; en başta da 15 Temmuz şehitlerimizin ruhu bu durumdan muazzep olur.

        REKLAM

        VAKIF ÜNİVERSİTELERİ UYARILACAK

        YÖK olarak özel öğrenci statüsü getirirken şehitlerimizin çocukları arasında nasıl bir ayrım yapmadıysak vakıf üniversitelerimizin de ayrım yapmamaları ve maksatlarının bu olmadığı malum olmakla birlikte konuya reklam maksadıyla veya ticari açıdan yaklaşıldığı intibaını verecek yanlış anlaşılmaya yol açan tutumlardan kaçınmaları icap etmektedir.

        Konuya ilişkin olarak ilgili vakıf üniversitelerimize durumun düzeltilmesi için gerekli uyarı yapılacak olup bu üniversitelerin değerli yöneticilerinin kamuoyunun ve YÖK’ün hassasiyetini paylaşacağına inanıyoruz.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ