Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Kuzey Afrika sıcakları başladı

        Bugünden itibaren Kuzey Afrika üzerinden gelecek hava dalgasının etkisiyle 12 derecelere varan sıcaklık artışı yaşanacak. 3 gün sürecek aşırı sıcaklarda son 30 yılın rekorunun kırılması bekleniyor.

        İL İL HAVA DURUMU

        Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü, son analiz ve tahminlere göre bugünden itibaren yurdun mevcut sıcak havaya ilaveten Kuzey Afrika üzerinden gelecek olan yeni bir sıcak hava dalgasının etkisine gireceğini bildirdi. Bu sıcak hava dalgası ile birlikte halen normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının Ege Bölgesi genelinde hissedilir derecede artacağı, mevsim normallerinin 10 - 12 derece üzerinde gerçekleşeceği ve özellikle iç kesimlerdeki bazı il ve ilçelerde uzun yılların en yüksek sıcaklık değerlerine ulaşılabileceği de bekleniyor.

        REKLAM

        HAFTA BAŞINDA ETKİSİNİ KAYBETMEYE BAŞLAYACAK

        Bu hafta sonu bazı il merkezlerimizde gerçekleşmesi beklenen en yüksek hava sıcaklıklarının Ankara, Bursa ve Malatya’da 40, İstanbul’da 37, İzmir ve Adana'da 41, Balıkesir, Edirne ve Antalya’da 42, Diyarbakır’da 43, Manisa’da 44, Şanlıurfa ve Aydın’da 45 derece olması bekleniyor.

        Sıcak hava dalgasının önümüzdeki hafta başında pazartesi gününden itibaren bölge genelinde etkisini kaybedeceği ve hava sıcaklıklarının azalarak mevsim normalleri civarına düşeceği tahmin ediliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ