Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son Dakika! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (02 Temmuz 2017)

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016 tarihinde kalkıştığı darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından yurt genelinde FETÖ temizliği tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 2 Temmuz 2017 Pazar günü raporu.

        Haberler anlık olarak güncellenmektedir...

        OSMANİYE MERKEZLİ OPERASYONDA 23 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Osmaniye merkezli 5 ilde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonlarda 23 kişi gözaltına alındı, adreslerinde bulunamayan 7 şüpheli aranıyor.

        Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY örgütüne üye oldukları ve örgütün şifreli mesajlaşma programı 'ByLock' kullandıkları öne sürülen 30 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Osmaniye, Adana, Kahramanmaraş, Hatay ve Gaziantep'te belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan baskınlarda gözaltına alınan 23 kişi, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Adreslerinde bulunamayan 7 şüphelinin arandığı belirtildi. (DHA)

        KIRKLARELİ'NDE 1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Kırklareli'nde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, 1 kişi gözaltına alındı.

        REKLAM

        Alınan bilgiye göre, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde, Kırklareli Emniyet Müdürülüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, hakkında yakalama kararı bulunan H.Y'nin İstanbul'da olduğunu tespit etti.

        Şüpheli, ekiplerce düzenlenen operasyonda gözaltına alındı.

        Lüleburgaz ilçesinde Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan bir derneğin üyesi ve örgütün köy sorumlusu olduğu ileri sürülen H.Y. sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyet müdürlüğüne götürüldü. (AA)

        NEVŞEHİR MERKEZLİ OPERASYONDA 15 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Nevşehir merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 15 kişi gözaltına alındı.

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde Nevşehir, Kayseri, Yozgat, Diyarbakır ve Aksaray'da çeşitli adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda, Kanun Hükmünde Kararname ile (KHK) ile meslekten ihraç edilen ayrıca halen görevde olan polislerin de aralarında bulunduğu Abdurrahman S., Adem G., Ahmet K., Ayhan K., Emin A., Durmuş Ali B., Harun B., Hayri Y., Mustafa D., Mustafa K., Murat Ç., Murat Ş., Selahaddin D., Seyfettin P. ile Vahap Ş'nin aralarında bulunduğu 15 kişi yakalanarak Nevşehir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne getirildi. (DHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ