Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İzmir, Gelibolu, Anamur ve Alanya'da orman yangını
        1

        GELİBOLU ORMAN YANGINI

        Çanakkale'nin Eceabat ilçesi sınırları içindeki Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanı'nda yangın çıktı.

        2

        Alınan bilgiye göre, Bigalı köyü yakınlarındaki Parpadar mevkisinde otluk alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

        3

        Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Eceabat Orman İşletme Şefliği ile Anafartalar Orman İşletmesine ait arazözler ve Eceabat Belediyesine ait itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın ormanlık alana sıçramadan söndürüldü.

        7
        8

        İZMİR'DE ORMAN YANGINI

        İzmir'in Menderes ilçesinde makilikte başlayıp rüzgarın etkisiyle ormanlık alana yayılan yangının söndürme çalışmaları sürüyor.

        9

        İlçeye bağlı Şaşal Mahallesi yakınlarında bozuk orman ve makilik arazide dün öğle saatlerinde başlayan yangını, söndürme çalışmaları devam ediyor.

        10

        Çevre ilçelerle Aydın ve Balıkesirden de gelen ekiplerin müdahale ettiği yangın, henüz kontrol altına alınamadı.

        11

        İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 100 hektardan fazla alanda etkili olan yangını söndürme çalışmalarının sürdüğünü, çalışmaları izlemek üzere Orman Genel Müdürü İsmail Üzmezin de bölgeye geldiğini belirtti.

        12

        Yangın söndürme helikopteri Tahtalı Barajı'na düştü

        İzmir Gümüldür'deki orman yangınına müdahale etmek için Tahtalı Barajı'ndan su almaya çalışan ve 5 personeli bulunduğu bildirilen yangın söndürme helikopteri, "bambi" olarak adlandırılan tankının su içindeki bir cisme takılması nedeniyle baraj gölüne düştü.

        19

        MERSİN ANAMUR'DA ORMAN YANGINI

        Mersin'in Anamur ilçesindeki çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları sürüyor.

        20

        İlçede Asmaca mevkisindeki sabah saatlerinde çıkan ve rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyen orman yangınını söndürmek için Mersin Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler yoğun çalışmalar yürütüyor.

        21

        Mersin Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, Anamur İlçesi Yukarı Kükür Bakara Dereler Mevkii'nde devam eden yangının, 2 nokta dışında kısmen kontrol altına alındığını söyledi.

        22

        5 helikopter, 46 arozöz, 20 su tankı, 4 dozer, 5 greyder, 3 ekskavatör, 15 ilk müdahale ekibi, 200 yangın söndürme personeli, 100 köylü ve 25 teknik ekiple çalışmaların sürdüğünü kaydeden Yılmaz, "Yangına kısa sürede müdahale ettik.

        23

        Ancak, 50-60 kilometre hızla esen rüzgar, yangının sarp ve kayalık bir bölgede olması nedeni ile bu müdahale güçlükle gerçekleştirildi. Şu anda yangını kısmen kontrol altına aldık. Halen devam eden iki noktamız var, onu da gün içerisinde kontrol altına alırız" dedi. Önlem amacıyla bölgede bulunan evlerin tahliye edildiğini kaydeden Yılmaz, yangında her hangi bir can ve mal kaybı olmadığını da ekledi.

        24
        28
        29

        ALANYA'DA ORMAN YANGINI

        Alanya ilçesindeki Sapadere Kanyonu'nda iki gün önce başlayarak rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangın dün kontrol altına alınmıştı.

        30

        Yangınlara havadan ve karadan müdahale gece boyu devam etti, çalışmalar sırasında aralarında itfaiye erleri ve orman işçilerinin de bulunduğu 10 kişi hafif yaralandı. Yaralılar, Alanya Devlet Hastanesinde ayakta tedavi edildi.

        31

        Bölgede, rüzgarın şiddetiyle büyüyen yangın nedeniyle bir mahalle tamamen boşaltıldı, 10'a yakın ev zarar gördü.

        32

        Alanya ilçesi Kargıcak Mahallesi'ndeki villaların bulunduğu bölgede çıkan yangın da ise 2 villa ve bir ev kullanılamaz hale geldi, bir villa, muz ve meyve bahçesi ile seralar zarar gördü.

        33

        Bölgede tatil yapan turistler ve yerleşik yabancılar da hortumlarla su sıkıp kovalarla su taşıyarak, söndürme çalışmalarına destek oldu.