Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik İstanbul'da 'Yeditepe Huzur' denetimi yapıldı

        İstanbul'da akşam saatlerinde "Yeditepe Huzur" adı altında asayiş denetimi gerçekleştirildi.

        İstanbul'da "Yeditepe Huzur" adlı asayiş uygulaması kapsamında, 39 ilçede 5 bin polisin katılımıyla helikopter destekli denetim yapıldı.

        İstanbul Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan koordinesinde kent genelinde akşam saatlerinde başlatılan asayiş uygulamasına, narkotik suçlarla mücadele, mali suçlarla mücadele, terörle mücadele, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele, özel harekat, çevik kuvvet ve trafik ekiplerinin de aralarında olduğu çok sayıda polis katıdı.

        Şüpheli kişilere yönelik Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrolleri yapılan denetimlerde aranan şahıslar, silah, bıçak, uyuşturucu madde taşıyan şüpheliler üzerinde duruluyor. Trafik kontrollerinin de yapıldığı uygulamaya, polis helikopteri de havadan destek verdi. Uygulamanın geç saatlere kadar süreceği öğrenildi.

        EMNİYET MÜDÜRÜ MUSTAFA ÇALIŞKAN UYGULAMA NOKTASINI ZİYARET ETTİ

        REKLAM

        İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, ''Yeditepe Huzur'' uygulaması kapsamında Fatih'te bulunan uygulama noktasını ziyaret ederek denetlemelerde bulundu.

        İstanbul'un 39 ilçesinde 5 bin polisin katıldığı uygulaması sona erdi. '' Yeditepe Huzur'' uygulaması sırasında İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan Fatih, Millet Caddesi'nde bulunan asayiş uygulama noktasını ziyaret ederek denetlemelerde bulundu. Denetlemeler sonrasında basın mensuplarına açıklama yapan Çalışkan,'' Noktalarımızı dolaştık. Şuana kadar bir olumsuzluk yaşamadık. Uygulama gayet güzel bir şekilde neticelendi. Çalışmaya devam edeceğiz'' diye konuştu.

        ÇALIŞKAN: POLİS YETKİSİNİ SONUNA KADAR KULLANACAK

        Sancaktepe'de yaşanan soygun girişimi sırasında şüphelilerin kıskıvrak yakalandığını ifade eden Çalışkan,'' Kanunlara karşı gelenlere polis yetkisini sonuna kadar kullanacak. Yetkisi nedir; önce onları ikaz edecek. Gerekirse silahını da kullanacak. Bu grup çok can yakan bir gruptu. Arkadaşlar yapması gerekeni yaptılar. Kanunsuz kişiler şunu bilecekler ki; Polis yetkisini sonuna kadar kullanacak. Yapılan iş bundan ibarettir. Uzun süreli takip vardı. Bunlar gerçekten çok can yakan bir gruptu.

        4'ü yaralı 1'i normal bir şekilde alındı. Arkadaşlar artık gerektiğinde silahını kullanıyor, gerektiğinde de kullanacaktır. Kanunsuz kişileri şu şekilde ikaz etmekte fayda var; Polis yetkisini sonuna kadar kullanacak'' şeklinde konuştu.

        Geçirdiği rahatsızlığın ardından görevinin başına dönen Çalışkan,''Biz çalışmaya alışmış bir meslek dalıyız. Bugün okula yeni başlar, mesleğe yeni başlamış gibi hissettim. Sabahtan bu yana çalışıyoruz. Çalışmayı özlemişim. Şimdi dinlenme zamanı değil, çalışma zamanı'' ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ