Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim YÖKDİL sınav yerleri belli oldu - YÖKDİL sınav giriş belgesi sorgula

        Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ilk defa bu yıl uygulanan Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı'nın ikincisi için 30 Mayıs - 9 Haziran 2017 tarihleri arasında başvuru yapan adayların sınava girecekleri yerler belli oldu. Sınava başvuran adaylar, sınava girecekleri yerleri merak ediyor. Peki, YÖKDİL Sınav giriş yerleri nasıl öğrenilir? İşte YÖKDİL Sınav giriş belgesi sorgulama ekranı...

        YÖKDİL SINAV YERLERİ NASIL ÖĞRENİLİR?

        İkincisi 9 Temmuz'da yapılacak olan YÖKDİL Sınavı'nın giriş yerleri belli oldu. Adaylar sınav giriş belgelerine internet üzerinden erişim sağlayabilecekler. 8 Temmuz'a kadar erişim sağlaılabilecek sınav giriş belgelerine https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr adresinden ulaşılabilecek.

        REKLAM

        Sınavın soruları Ankara Üniversitesi tarafından hazırlanacak. Sınav organizasyonunu ise Anadolu Üniversitesi gerçekleştirecek.

        İlk alan özgü dil sınavı olan YÖKDİL, fen bilimleri, sağlık bilimleri ve sosyal bilimler alanlarında gerçekleştirilecek ve İngilizce'ye ek olarak Arapça, Almanca ve Fransızca dillerinde de ilk kez sınav yapılmış olacak.

        YÖKDİL Sınavı'na, yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar katılabilecek.

        SINAVIN UYGULANMASI NASIL OLACAK?

        İkinci YÖKDİL Sınavı 9 Temmuz Pazar günü, 30 ilde ve 35 sınav merkezinde saat 09.30'da tek oturum halinde yapılacak.

        Adaylara, çoktan seçmeli ve 5 cevap şıklı 80 adet soru sorulacak ve 180 dakika sınav süresi verilecektir.

        Adaylar sınavda yapacakları işaretlemeler ve yazacakları yazılar için yanlarında, koyu yazan siyah kurşun kalem ve iz bırakmayan silgi bulundurmalıdır.

        YÖKDİL SINAVI SONUÇLARI DENKLİKTE KULLANILABİLECEK

        Yükseköğretim Yürütme Kurulunca alınan kararla, YÖKDİL sınav sonuçları diploma denklik işlemlerinde kullanılabilecek.

        Yükseköğretim Kurulundan (YÖK) yapılan yazılı açıklamada, Anadolu Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve YÖK arasında YÖKDİL Sınavı yapılmasına ilişkin protokolün 1 Şubat'ta imzalandığı hatırlatıldı. Açıklamada, aynı gün yapılan Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında, YÖK tarafından kabul edilecek merkezi yabancı dil sınavlarının, Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) Sınavı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) olarak belirlenmesi kararı alındığı belirtildi.

        Açıklamada, Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 19 Nisan'da aldığı karar doğrultusunda, Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Tanıma ve Denklik Yönetmeliği hükümleri uyarınca denklik işlemlerinde yabancı dil puanı istenenler için YÖKDİL sınavının da eş değer sınav olarak gösterilebileceği bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ