Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son Dakika! FETÖ operasyonları (15 Temmuz 2017)

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ)15 Temmuz2016'daki hain darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ operasyonlarında tutuklanan ve gözaltına alınanlar listesine her geçen gün yeni isimler ekleniyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programıBylockkullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 15 Temmuz 2017 Cumartesi günü raporu...

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        DİYARBAKIR VALİ YARDIMCISI'NA FETÖ GÖZALTISI

        Diyarbakır Vali Yardımcısı Sercan Gökdemir, Ankaradan Diyarbakır'a gelirken havaalanında gözaltına alındı. Gökdemir Diyarbakır Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (HABERTÜRK HABER MERKEZİ)

        SAKARYA'DA 7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında "ByLock" kullandığı iddia edilen 7 şüpheli gözaltına alındı.

        Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı iddia edilen çeşitli meslek gruplarından 7 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubelerince kent genelinde belirlenen adreslere operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, "ByLock" kullandığı iddia edilen 7 zanlı yakalandı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. (AA)

        TRABZON'DA 4 KİŞİ TUTUKLANDI

        Trabzon'da Fethullahçı Terör Örgütü/ Parelel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınarak adliye sevk edilen 8 kişiden 4´ü tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Trabzon merkezli 3 ilde gerçekleştirilen operasyonda, örgüte üye oldukları suçlamasıyla gözaltına alınan, aralarındadaha önce görevden ihraç edilen öğretmen, hemşire ve iş adamlarının da yer aldığı 8 kişi, emniyetteki işlemler sonrası adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından mahkemeye çıkarılan H.K., NK., E.A. ve G.Ö. tutuklanarak cezaevine gönderildi. E.Y., N.K., A.A. ve S.A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

        KARAMAN'DA 5 KİŞİ TUTUKLANDI

        Karaman'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 10 şüpheliden 5'i tutuklandı.

        Karaman Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 18 şüpheliden 10'u emniyetteki işlemlerinden sonra adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 2'si kadın 5 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Karaman M Tipi Kapalı Cezaevine gönderilirken, 5'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Gözaltındaki 7 kişi ise emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı, bir kişinin işlemleri ise devam ediyor. Karaman'da 11 Temmuz'da düzenlenen operasyonda haklarında gözaltı kararı bulunan, aralarında öğretmen, öğrenci, çiftçi ve işçilerin de olduğu 23 kişiden 18'i yakalanmıştı. Haklarında gözaltı kararı bulunan 5 kişinin yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor. (İHA)

        MANİSA'DA 82 KİŞİ GÖZALTI ALINDI

        Manisada Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında "ByLock" kullandıkları gerekçesiyle haklarında yakalama kararı çıkartılan 250 şüpheliden 82'si gözaltına alındı.

        REKLAM

        Manisa Cumhuriyet BaşsavcılığıncaFETÖ/PDYye yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandıkları iddia edilen 250 kişinin yakalanması için Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda örgütün esnaf yapılanması ile kamu görevinden ihraç edilen memurların da bulunduğu 82 şüpheli gözaltına alındı.

        Manisa Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler emniyete götürüldü.

        Diğer zanlıların yakalanmasına yönelik operasyonların sürdüğü öğrenildi. (AA)

        MERSİN'DE 12 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Mersin'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyondaFETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları ve terör örgütünün kurumlarında SGK kayıtları bulunduğu belirlenen 20 kişiden 12'si gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, ByLock kullandıkları ve terör örgütünün kurumlarında SGK kayıtları bulunduğu belirlenen 20 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Bunun üzerine Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından dün akşam saatlerinde belirlenen adreslere operasyon düzenlendi. operasyonlarda aralarında ev hanımı, özek sektör çalışanları ve devlet memurlarının bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı.

        Ekipler, hakkında yakalama kararı bulunan ancak adreslerinde bulunmayan 8 kişiyi arama çalışmalarını sürdürüyor. (İHA)

        DÜZCE'DE 2 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülenFETÖ/PDY soruşturması kapsamında 2 öğretmen tutuklandı.

        Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülenFETÖ/PDY soruşturması kapsamında Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde halen görevde olan 2 öğretmen hakkında örgüt üyeliği iddiası ile işlem başlatıldı. Gözaltına alınan öğretmenlerle birlikte çeşitli belge ve elektronik eşyalara da el konuldu. Düzce İl Emniyet Müdürlüğüne götürülen öğretmenler, yapılan sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. (AA)

        NEVŞEHİR'DE 1 KİŞİ TUTUKLANDI

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 1 kişi tutuklandı.

        Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülenFETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri tarafından gözaltına alınan Emrah Ö.'nin emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadesinin tamamlanmasının ardından Sulh Ceza Hakimliğine tutuklama talebiyle sevk edilen Emrah Ö. tutuklanarak Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. (İHA)

        REKLAM

        MARDİN MERKEZLİ OPERASYONLARDA 10 KİŞİ TUTUKLANDI

        Mardin merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 18 şüpheliden 10'u tutuklandı.

        Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Mardin merkezli Ankara, Erzurum ve Gaziantepte 5 Temmuzda bazı adreslere düzenlenen operasyonda gözaltına alınan, aralarında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevden ihraç edilen kamu personelinin de bulunduğu 18 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Şüphelilerden 2'si emniyetteki işlemlerin ardından serbest bırakılırken, 16sı adliye sevk edildi.

        Savcılıktaki sorgularının ardından mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Yusuf K, Veysel Ü, Nasrettin B, Cemanur K, Ali U, Aycan Ö, Mehmet Sait A, Bilal U, Levent D. ve Mehmet T. tutuklandı, 6 şüpheli ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ