Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "YARDIM EDİN CUMHURBAŞKANI'M"

        Cumhurbaşkanı Gül, Edirne Valisi Mustafa Büyük, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve diğer ilgililerle valilikte yaklaşık 40 dakika görüştü.

        Görüşme sırasında Edirne Belediye Başkanı Sedefçi, Cumhurbaşkanı Gül'e ''Kırkpınar'a şeref verdiniz. Kırkpınar öksüz kalmadı'' dedi.

        Cumhurbaşkanı Gül, bunu üzerine ''Ankara'ya gelip kırmızı dipli mumla beni davet etmiştiniz. Gelmemek olmazdı'' cevabını verdi.

        Edirne Valisi Büyük görüşme sırasında Cumhurbaşkanı Gül'e, minyatür fayton heykeli hediye etti.

        Abdullah Gül'ün, ''Hala Fayton gezintisi yapılıyor mu?'' diye sorması üzerine Vali Büyük, ''Evet yapılıyor''yanıtını verdi. Gül, bunun üzerine ''Keşke imkan olsa da Kırkpınar'a faytonla gidebilsek'' dedi.

        Edirnespor Kulübü Başkanı Ahmet Çığırdaşman da Cumhurbaşkanı Gül'e, üzerinde ''Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'' yazılı 22 numaralı sarı kırmızı renkli Edirnespor forması hediye etti.

        Çığırdaşman, Cumhurbaşkanı Gül'ün, ''Transferleriniz nasıl gidiyor?'' sorusuna ''Devam ediyor'' yanıtını verdi. Cumhurbaşkanı Gül, bunun üzerine ''Geç kalmayın. Sivasspor gibi, Anadolu takımlarını da 1. Lig'de görmek istiyoruz'' dedi.

        Görüşme, gazetecilerin fotoğraf ve görüntü almasının ardından, basına kapalı olarak devam etti.

        Cumhurbaşkanı Gül'ün valilik çıkışında makam aracına bineceği sırada yanına gelen Ruşen Terlemez adlı vatandaş, güzellik salonu açmak için 5 bin TL banka kredisi çektiğini ve krediyi ödeyemediği için borcunun 21 bin TL'ye çıktığını söyledi.

        Gül'den borcunun taksitlendirilmesi konusunda yardımcı olmasını isteyen Terlemez, daha sonra Cumhurbaşkanı Gül'e söz konusu talebiyle ilgili bir not sundu.

        Aldığı notu cebine koyan Gül, Terlemez'e konuyla ilgileneceğini söyledi.

        Bu arada, şekerlemeci Arif Meriç, valilikten çıkışı sırasında Cumhurbaşkanlığı Forsu ve Gül motifli badem ezmesini Cumhurbaşkanı Gül'e hediye etti.

        Valilikten ayrılan Gül, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na geçti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ