Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim KYK yurt başvurusu ne zaman başlıyor? KYK yurt başvurusu nasıl yapılır?

        Şehir dışında üniversite okuyacak olan ve üniversite öğrenimi boyunca KYK yurtlarında kalmak isteyen öğrenciler, merakla KYK yurt başvurularının ne zaman başlayacağını araştırıyor. Heyecanlı adaylar, "KYK yurt başvurusu ne zaman başlayacak?" diye soruyor. İşte KYK yurt başvuru tarihi ve başvuruya dair detaylar...

        KYK YURT BAŞVURUSU NE ZAMAN BAŞLIYOR? (2017)

        Üniversite eğitimi boyunca KYK yurtlarında kalmak isteyen öğrenciler, başvurularını yapacaklar ve gerekli kriterleri sağladıkları anlaşıldığı takdirde KYK yurtlarına kabul edilecekler.

        Haberturk.com'unKredi ve Yurtlar Kurumu'nun Kurumsal İletişim Merkezi'nden aldığı bilgiye göre; KYK yurt başvurularının başlama tarihi ÖSYM'nin yerleştirme sonuçlarını açıkladığı tarihten sonra belli olacak.

        REKLAM

        Öğrenciler ÖSYM tarafından açıklanan tercih sonuçlarını öğrendikten sonra hangi üniversiteyi kazandığını görüntüleyecek ve ardından şehir dışında bir üniversiteyi kazandıysa, KYK yurdunda kalabilmek için başvuru tarihini bekleyecek.

        KYK yurt başvurularının ne zaman başlayacağı Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun internet sitesi üzerinden yerleştirme sonuçlarının ardından duyurulacak. Böylece yurt başvurusu yapmak isteyen binlerce öğrenci de başvurularını gerçekleştirebilecekler.

        KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

        KYK yurt başvuruları resmi olarak başladığında, KYK'nın resmi internet sitesi üzerinden başvurular alınacak. Öğrenciler başvuru formunda istenen bilgileri dolduracak ve ardından bekleyişe geçecek.

        KYK yetkilileri, yapılan başvuruları inceleyecek ve gerekli şartları yerine getiren öğrencileri KYK yurdunda kalması için kabul edecek. KYK yurt başvuru sonuçları, yine KYK'nın resmi internet sitesi üzerinden duyurulacak ve yurtta kalmaya hak kazanan öğrenciler kayıt işlemlerini gerçekleştirecek.

        KYK YURT BAŞVURUSUNDA İLK KAYIT ÜCRETİ NEDİR?

        KYK yurtlarında ilk defa kalacak olan öğrencilerin, kayıt için ödemesi gereken ücrete kayıt ücreti adı verilir. Ücret, öğrencinin yerleştirildiği döneme ve yurda göre değişiklik gösterebilmektedir. Alınan bu ücret,gün bazında yatak ücreti, güvence bedeli ücreti ve yurt kimlik ücretini barındırmaktadır.

        REKLAM

        Sabit bir tutar olmayan, yerleştirilen yurda ve yerleştirilme dönemine göre değişiklik gösterebilen ilk kayıt ücreti, ilgili banka ATM'lerinden veya kyk.ziraatbank.com.tr internet adresinde yer alan e-Ödeme ekranından ödenebilir.

        KYK YURTLARINDA KALMA ŞARTLARI NELERDİR?

        • Öğrencinin, örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olması,
        • Öğrenci ailesinin Kurum yurdunun bulunduğu şehrin belediye sınırları dışında ikamet etmesi (%40 engelli, yetiştirme yurdunda kalarak liseyi tamamlayan, anne ve babası vefat etmiş olan, Devlet koruması altındaki öğrenciler hariç)
        • Öğrencinin, taksirli suçlar hariç, herhangi bir suçtan dolayı hakkında 6 ay ve daha fazla hapis cezası ile kesinleşmiş mahkûmiyeti bulunmaması,(Cezası tecil edilenler hariç)
        • Cezası tecil edilmiş olsa bile, 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu ile 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun İkinci Kitap Üçüncü Kısmının Beşinci Bölümü ile Dördüncü Kısımda düzenlenen suçlardan hüküm altına alınmamış olması ve bu suçlardan haklarında açılan derdest kamu davası bulunmaması,
        • Öğrencinin, Kurum veya diğer resmi kuruluşların yurtlarından “Süresiz çıkarma cezası” veya öğretim kurumlarından 6 aydan fazla uzaklaştırma cezası almamış olması,
        • Uluslararası öğrencilerin öğrenci belgesi, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından alacakları Türkiye Cumhuriyeti ikamet izni belgesi ile pasaportunun tasdikli fotokopisini vermesi,
        • Zorunlu staj hariç asgari ücretin üzerinde ücretle bir işte çalışmaması,
        • Öğrencinin, toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede akıl ve ruh hastalığı veya bulaşıcı hastalığı olmaması.

        KYK YURDU BULUNAN İL VE İLÇELER

        REKLAM
        REKLAM
        REKLAM
        REKLAM
        REKLAM
        REKLAM
        REKLAM
        REKLAM
        REKLAM
        REKLAM
        REKLAM
        REKLAM
        REKLAM
        REKLAM
        REKLAM
        REKLAM
        REKLAM
        REKLAM
        REKLAM
        REKLAM
        REKLAM
        REKLAM
        REKLAM
        REKLAM
        REKLAM
        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ