Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şükrü Kızılot öldü mü? Şükrü Kızılot kimdir

        Gazi Üniversitesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Şükrü Kızılot 59 yaşında hayatını kaybetti.

        İHA'nın haberine göre, Gazi Üniversitesi'nde emekli öğretim üyesi olan Prof. Dr. Şükrü Kızılot, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Türkiye'nin önde gelen vergi uzmanlarından akademisyen ve yazar Şükrü Arslan Kızılot, tedavi gördüğü Güven Hastanesi'nde 59 yaşında vefat etti. Güven Hastanesi'nden yapılan açıklamada, "3 yıl önce hipertansiyona bağlı intrakraniyal kanama nedeniyle hastanemizde opere edilerek taburcu edilen Sayın Şükrü Arslan Kızılot, aile fertlerinin de her basamakta tam destek verdiği yoğun bir tedavi, bakım ve rehabilitasyon programı ile izlenirken 8 Ağustos 2017 günü aspirasyon pnömonisi nedeniyle hastanemize yatırılmış ve sonrasında iskemik serebrovasküler olay geçirerek 22 Ağustos 2017 günü saat 16.00'da yoğun bakım ünitemizde vefat etmiştir" denildi.

        CENAZESİ YARIN TOPRAĞA VERİLECEK

        Şükrü Kızılot’un cenazesi yarın Ankara Kocatepe Camii'nde kılınacak ikindi namazının ardından Gölbaşı Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

        ŞÜKRÜ KIZILOT KİMDİR?

        1958'de Çorum'da dünyaya gelen Şükrü Kızılot, akademisyen ve vergi uzmanıydı.

        Kızılot, Maliye Bakanlığı'nda 8 yıl çalıştı. Ardından, önce Adana İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde, sonra Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Maliye Fakültesi'nde asistan olarak göreve başladı.

        Kızılot, Gazi Üniversitesi İktisadi Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü Öğretim Üyeliği görevini ve aynı üniversitede Maliye ve Vergi Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü'nü yürüttü.

        Kızılot'un 58 cilt kitabı, 2 bin 500 dolayında makalesi yayınlandı. 1988-1992 yılları arasında PETKİM Holding'de Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 1999 yılında ‘‘Doruktakiler’’ Özel Bilim Ödülü’nü alarak ‘‘Yılın Bilimadamı’’ seçildi. Maliye Bakanı olduğu dönemde Adnan Kahveci'nin danışmanlığını yürüttü. Gazi Üniversitesi’nin 80. yılında da “En Başarılı Bilim Adamı” ödülünü aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ