Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Muğla'da orman yangını

        Muğla'nın Menteşe ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Köyün boşaltılması için yapılan anonslara rağmen bazı vatandaşlar evlerinden ayrılmak istemedi. 136 haneli köyde onlarca ev yanarken yaralanan bazı vatandaşlar ise ekipler tarafından hastaneye kaldırıldı. Evleri yanan köylüler sinir krizi geçirdi.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Kadir Tamer'in aktardığı bilgiye göre, Menteşe ilçesinin Zeytinköy ve Dağpınar köyleri arasında saat 14.25 sıralarında ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

        DHA'nın haberine göre; havadan 11 helikopter ve 4 uçak, karadan da 73 arazöz ve 4 dozer ile müdühale edilen yangın, rüzgar nedeniyle henüz kontrol altına alınamadı. Yangında boşaltılan Zeytinköy Mahallesi'ndeki yaklaşık 40 evin yanarak zarar gördüğü öğrenildi.

        30 EV BOŞALTILDI

        Zeytinköy Mahallesi Muhtarı Güngör Uzun, 136 hane, 256 nüfuslu mahallerinin tehdit altında olduğunu belirtip, "Ormanın ortasındayız. Havadan destek bekliyoruz. Dumandan etkilenip hastaneye götürülenler var" dedi. Rüzgarın kuvvetli esmesi ve sık sık yön değiştirmesi nedeniyle söndürme çalışmalarında güçlük yaşanırken, mahalledeki 30 evin tahliye edildiği, diğer evlerinde tahliye edilmesine devam edildiği bildirildi. Çam ağaçları ile kaplı ormanlık alandaki kovanlarda bulunan binlerce arı da telef oldu.

        Öte yandan, bölgeye yakın illerden de çok sayıda yangın söndürme ekibi takviye olarak istendi.

        1 Eylül'de de Menteşe ilçesine bağlı Akbük Koyu Kocaolan Tatlası mevkisinde çıkan orman yangınında yaklaşık 10 hektarlık alan zarar görmüştü.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ