Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ucuza ev kapatan milletvekilleri KİMLER?

        Piyasa değeri 400 bin YTL olan Erler Mahallesi Projesi’ndeki konutların, AKP yandaşlarına 160 bin YTL’ye, 15 yıl vadeyle ve Vakıflar Bankası’nın yüzde 0,96 faiz oranıyla satıldığını iddia eden Şefkatli, şunları kaydetti:

        "Aslında bunlara satıldı demek doğru değil. Bunlar hediye edildi, peşkeş çekildi. Bugün bankaların en düşük konut faizleri yüzde 1,5’lar seviyesinde iken, hem 400 bin YTL değerindeki konutları 160 bin YTL gibi komik bir bedelle yandaşlarına ihalesiz dağıtacaksın, hem de kamu bankası olan Vakıfbank’tan rayiç faiz bedellerinin çok altında kredi sağlayacaksın. Şimdi soruyorum sizlere, bu satış kamu imkanlarının kişisel çıkarlar için kullanılması değil midir? AKP iktidarı bugüne kadar değil yolsuzlukla mücadele yapmayı, tam tersi uygulamalarla 'Her şey Türkiye için' seçim beyannamesi sloganını 'Her şey AKP ve yandaşları için' icraatına dönüştürdü. Bu kelepir konutları, sudan ucuza satın alan AKP yandaşları arasında hepimizin çok yakından tanıdığı isimler var." TOKİ’nin, doğrudan Başbakan’a bağlı bir kamu kuruluşu olduğunu belirten Şefkatli, "Sadece TOKİ yönetimi değil, doğrudan Başbakan da bu ihalesiz satıştaki yolsuzluğun hukuki ve siyasi sorumlusudur" dedi.

        20 milyon YTL vergi kaçırıldı

        Şefkatli, İstanbul Ataşehir’de, mülkiyeti Emlak Gayrı Menkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’ye ait olan binlerce dairenin de satış fiyatlarının, tapuda ortalama 8’de biri oranında gösterilmek suretiyle yaklaşık 20 milyon YTL vergi kaybına sebebiyet verildiğini iddia etti. Bu işlemlerden yüklenici firmalara büyük maddi çıkar sağlandığını ileri süren Şefkatli, İzmir Karşıyaka’da da yine mülkiyeti Emlak Gayrı Menkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’ye ait olan arsaların beyan değerinin çok altına satıldığını savundu.

        Erler Mahallesi Projesi ile TBMM lojmanlarının yerine yapılacak konutların müteahhit firmasının aynı olduğunu öne süren Şefkatli, "Bu yolsuzlukları araştırmaları için cumhuriyet savcılarını göreve çağırıyoruz" dedi.

        İŞTE İSİMLER

        Şefkatli'nin TOKİ konutlarını ucuza kapattığını öne sürdüğü bazı isimler şöyle:

        Turizm Bakanı Atila Koç'un eşi Şadiye Koç, TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, AKP milletvekilleri; Egemen Bağış, Suat Kılıç, Süleyman Çil, Sabri Varan, Seyfi Terzibaşıoğlu, Zeynep Tekinbörü, Mehmet Daniş, Bekir Bozdağ, Mevlüt Akgün, Suat Pamukçu. SP Genel Başkanı Recai Kutan'ın eşi Mebrure Suna Kutan, eski RP milletvekilleri; Lütfü Esengül, Ahmet Cem Tunç, Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Emin Zararsız, Dış Ticaret Müsteşarı Ömer Faruk Doğan, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Gümrükçü, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Maksut Mete, Devlet Personel Başkanı Jale Aygül, RTÜK Başkanı Aykut Zahid Akman, Milli Emlak Genel Müdürü İlyas Arlı, Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt, Vakıflar Genel Müdür yardımcıları; Ahmet Anyolaç, Kenan Karadeniz, Başbakan'ın Basın Müşaviri Ahmet Erdal Tezcan, DSİ Genel Müdürü Veysel Eroğlu, DSİ Genel Müdürlüğü Basın Müşaviri Cemal Nogay, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Bedrettin Yıldırım, Başbakanlık Kanunlar Genel Müdürü Yüksel Öztürk, eski TOKİ Başkanı'nın eşi Elvan Turagay, eski Danıştay Başkanı Ender Çetinkaya, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Kenan İpek, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Osman Bölükbaşı.

        MİLLİYET

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ