Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Seçildi diye ihraç edilecek!

        Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut'un ölümünün ardından bugün olağanüstü toplanan belediye meclisinde başkanlık görevi için seçim yapıldı.

        3 adayın katıldığı seçimin 3'te 2 çoğunluk aranan ilk 2 turunda sonuç alınamaması üzerine salt çoğunluğun yeterli olduğu 3. tura geçildi.

        AK Parti'nin adayı Sıddık Soysal, oylama öncesi adaylıktan çekildi.

        Metin Solak ve Şeref Bektaş arasında yapılan seçimde Solak, 31 oyun yarıdan bir fazlası olan 16 oyu alarak başkanlığa seçildi.

        Seçim öncesi CHP teşkilatı içinde yapılan seçimde, adaylık konusunda en yüksek oyu alan Bektaş ise 14 oyda kaldı. 1 oy da boş çıktı.

        Seçimi izleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP İzmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu'nun Metin Solak'ı tebrik etmeden salondan ayrıldığı gözlendi.

        SOLAK DİSİPLİN KURULUNA SEVK EDİLDİ

        CHP İzmir İl Başkanı Rifat Nalbantoğlu, bugün Çiğli Belediye Başkanlığına seçilen Metin Solak'ın partiden ihraç istemiyle Merkez Yürütme Kurulu'na sevk edildiğini, Solak'ı destekleyen 4 CHP'li belediye meclisi üyesinin de İl Disiplin Kuruluna gönderildiğini söyledi.

        Nalbantoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, CHP İl Yönetim Kurulu'nun akşam saatlerinde olağanüstü toplanarak, Çiğli'de yapılan belediye başkanlığı seçimlerini değerlendirdiğini belirtti.

        Metin Solak'ın AK Partili meclis üyelerinin oylarıyla belediye başkanı seçildiğini ifade eden Nalbantoğlu, ''Herkes yaptığının sonucuna katlanmalı'' dedi.

        Nalbantoğlu, belediye başkanı seçilmesinden dolayı Solak'ın Merkez Yürütme Kurulu'na kesin ihraç istemiyle sevk edildiğini, meclis üyeleri Muhlis Yıldırım, Önder Özdemir, Mesut Akın ve Emine Belge'nin de İl Disiplin Kuruluna kesin ihraç istemiyle gönderildiğini kaydetti.

        Metin Solak, gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP'li olduğunu, ölünceye kadar parti üyesi olarak kalacağını belirterek, partinin kararını ''erken verilmiş bir karar'' olarak değerlendirdi.

        Partisinin Çiğli halkının desteğinin kendisiyle olacağına inandığını ifade eden Solak, en kısa sürede Nalbantoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile görüşeceğini söyledi.

        ''Zaman her yaranın ilacıdır'' diyen Solak, belediye meclisi toplantısında birçok kararın AK Partililerle alındığını, AK Partili meclis üyelerinin yok sayılmasının mümkün olmadığını kaydetti.

        Yıllardır CHP'li olduğunu, önceki dönemde de Karşıyaka meclis üyeliği yaptığını hatırlatan Solak, 1,5 aydır da Çiğli'de belediye başkan vekilliği görevi üstlendiğini ifade etti.

        CHP'li belediye başkanı olarak hizmet vereceğini söyleyen Solak, ''Mantıklı şekilde en kısa sürede bu sorunlar çözülecek. Beni CHP'den ihraç edebilirler ama ölene kadar CHP'li kalacağım'' dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ